Kanadasta viitteitä todellisille voimasuhteille

Kauden ensimmäinen visiitti Pohjois-Amerikkaan tapahtuu tänä viikonloppuna, kun Formula 1:t saapuvat Kanadaan. Viikonloppuna saataneen parempaa tietoa tallien välisistä voimasuhteista.

Monacon jälkeen palataan normaalimmalle radalle, joka näyttää kunnolla, missä mennään. Monacon katurata tasoittaa voimasuhteita ja voittajaa lukuun ottamatta yllätyksellinen Monaco voi jäädä vain poikkeukseksi tilastoihin.

Mielenkiintoiseksi Kanadan viikonlopun tekee se, että monet tallit tuovat päivityksiä autoihinsa. Päivitykset liittyvät seka voimayksikköön että aerodynamiikkaan. Eniten päivityksiään ovat parin viime viikon aikana mainostaneet Ferrari, Red Bull, McLaren ja Mercedes. Kaikilta neljältä tallilta on tullut päivityksiä voimayksikköihinsä, mutta ilmeisesti ainoastaan Mercedeksen ei ole tarvinnut käyttää kehityspolettejaan tähän. Syynä tähän ovat olleet, että Mercedes on tehnyt päivitystä luotettavuusongelmien vedoten, jolloin poletteja ei tarvitse käyttää.

Voimayksikön kehittäjistä suurimmalla mielenkiinnolla odotetaan Red Bullin Tag Heuerin (Renault) päivitystä molempiin autoihin, kun se Monacossa oli vain Daniel Ricciardon käytössä. Kanadan kaltaisella tehoradalla kaikki mahdolliset moottoritehot ovat tervetulleita ja jää nähtäväksi, kuinka paljon päivitys Red Bullia uusi voimayksikkö auttaa. Tehonpuutteesta aiemmin kärsinyt Renault haluaisi jatkaa Red Bullin kanssa Espanjasta alkanutta menestysputkeaan.

Ferrarin vastausta myös odotetaan, sillä talli on ollut toukokuussa alamaissa alkukauteen verrattuna. Red Bull on yllättänyt italialaistallin housut kintuissa Espanjassa ja Monacossa ja Ferrarilla on nyt näytön paikka. Mitään ei ole vielä menetetty, mutta kehitystyössä on onnistuttava, jotta pysytään Mercedeksen kannassa ja Red Bull pidetään kurissa ja herran nuhteessa takana.

Mercedeksen osalta asetelma on hieman erilainen pitkään aikaan. Monacossa erityisesti sadekelillä Mercedes oli yllättäen lähes täysin hukassa. Kuivuva rata tuntui pelastavan hallitsevan maailmanmestarin, unohtamatta tietenkään Red Bullin käsittämätöntä varikkomokaa. Oletettavasti johtotähti ottaa paikkansa tuloslistojen kärjessä Kanadassa, mutta viimeaikaiset kisat ovat osoittaneet, että kärkitallin valtaistuinta on ainakin heilutettu.

McLarenin risukasaan tuli päivänpaistetta Monacossa, mutta Kanadassa samanlaista suoritusta on vaikea toistaa. Nähtäväksi jää, kuinka Hondan kehitystyö on onnistunut, mutta viimeisille pisteille sentään olisi hyvä päästä. Mikään optimaalinen Kanadan vauhtirata ei McLarenille ole.

Muista talleista mainittakoon Williams, joka parantanee Monacosta, mutta tiukkaa tekee palkintopallille. Marginaalit ovat tosin pienet ja Kanadan suhteellisen lyhyellä radalla aikaerot muodostuvat pieniksi. Aika-ajoissa pitää olla hereillä, sillä pienetkin virheet saattavat maksaa monta sijaa.

Edellä mainitun neljän tallin ja Williamsin lisäksi en usko sen suurempaan menestykseen tulevana viikonloppuna. Toki Kanadassa on aina muistettava, että siellä voi sattua ja tapahtua ja turva-auto on tullut vähän liiankin tutuksi. Turva-autojen määrää voi nyt kuitenkin pienentää virtuaalisen turva-auton aiempaa aktiivisempi käyttäminen, joka Monacosta saatettiin havaita. Tämä ilman muuta paransi kilpailun sujuvuutta ja läpivientiä.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: