Azerbaidzhanin rata tuo uuden haasteen Formula 1:iin

Tulevana viikonloppuna F1-sarja saa uuden tulokkaan, kun Azerbaidzhanin osakilpailu tekee ensiesiintymisensä Formula 1:ssä Euroopan GP:n nimellä. Odotettavissa on mielenkiintoinen yhdistelmä pitkiä suoria ja syheröosuuksia.

Uusi katurata Azerbaizhanin Bakussa tuo varmasti haasteita talleille ja kuljettajille. Radalla on muutama erittäin pitkä suora, mutta vastaavasti siellä on myös syherömpiä osuuksia, jotka tuovat oman vaikeutensa autojen säätämiselle. Pikantin yksityiskohdan radalle tuo erityisen kapeat kohdat, sillä kisa ajetaan varsin eksoottisessa ympäristössä rakennusten välissä.

Rakennukset etenkin mutkissa 8-12 tekevät radan erittäin kapeaksi ja syheröksi. Tietyt kohdat aiheuttanevat vaikeuksia viikonlopun aikana, eivätkä punaiset liput tai turva-autot ole luultavasti mitenkään harvinaisia ensi viikonloppuna. Varsinkin kilpailujen ensimmäiset kierrokset niin Formula 1:ssä kuin oheisluokissa aiheuttanevat tapahtumia.

F1-journalisti Chris Medland havainnollistaa Twitterissä mutkien 8-12 kapeutta:

Uudella radalla ei ole ajettu millään luokalla oikeaa kilpailua, joten Formula 1 ja oheisluokat pääsevät korkkaamaan Bakun radan. Bakussa on ajettu testikierroksia GP2-autolla, jossa näkee lähinnä minkälaisesta radasta on kyse. Täydellä vauhdilla Bakussa ajetaan vasta nyt viikonloppuna. Radan on suunnitellut Formula 1:n hovisuunnittelija Herman Tilke.

Tallit ja kuljettajat tulevat Azerbaizhaniin vain muutama päivä Kanadan GP:n jälkeen, joten siirtyminen Pohjois-Amerikasta Euroopan GP:n näyttämölle aiheuttaa varmasti logistisen haasteen. Kiire on varmasti ollut kova ja toivottavasti kaikki on saatu tuotua ajoissa Montrealista. Tuntuu hieman ihmeelliseltä, että peräkkäisinä viikonloppuina ajetaan kahdella eri mantereella, mutta näillä mennään. Se on sama kaikille kuitenkin.

Oli uusi rata tai ei, Mercedes lähtee viikonloppuun ennakkosuosikkina. Kanadassa nähtiin kuitenkin viitteitä, että ero Mercedesten ja muiden välillä on kaventunut viimeisimpien päivitysten jälkeen. Odotetaan mielenkiinnolla, mitä tänä viikonloppuna tulee tapahtumaan ja tuleeko yllätyksiä?


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: