Liian kestävät renkaat

Renkaat ovat olleet viime vuosina Formula 1:n pääpuheenaiheita. Tänä vuonnakin niistä on puhuttu, mutta ehkä aavistuksen vähemmän ja hieman positiivisemmin. Silti aivan ongelmattomia renkaat eivät ole olleet.

Täksi kaudeksi tullut uusi rengassääntö kolmesta rengasseoksesta kisaa kohden on ollut onnistunut. Se on tuonut variaatioita taktiikoihin ja rengassääntö on tehnyt kisoista mielenkiintoisempia. Isoa kuvaa tallien voimasuhteista ei rengassääntö ole kuitenkaan kääntänyt, sillä vahvat tallit pystyvät olemaan vahvoja renkailla kuin renkailla.

Rengasvalmistaja Pirelliltä on toivottu enemmän riskejä renkaidensa suhteen, että ne eivät olisi aivan niin kestäviä. Renkaat ovat kuitenkin osoittautuneet yllättävän kestäviksi ja monista kisoista on tullut kuivalla kelillä yhden pysähdyksen kisoja. Kun varikkokäyntejä on vähemmän, taktikoinnin mahdollisuus pienenee ja kisoista tulee tylsempiä.

Pirelliä syytetään osin ansaitusti liiasta konservatiivisuudesta, mutta kaikelle loalle ei ole perusteita. Suuri syy Pirellin konservatiivisuudelle on testaamisen vähäisyys. Pirelli ei pääse testaamaan rengasseoksiaan modernin F1-auton kanssa, joten se joutuu hieman arpapelillä muokkaamaan rengasseoksiaan, joita se talleille tarjoaa. Silloin joutuu tekemään asioita varman päälle.

Näin kävi esimerkiksi uuden ultrapehmeän rengasseoksen suhteen, joka lisättiin valikoimiin tällä kaudella. Ultrapehmeän kohdalla on selkeästi epäonnistuttu, sillä se ei ole superpehmeää selkeästi pehmeämpi seos ja ultrapehmeällä pystyy ajamaan usean nopean kierroksen peräkkäin. Ultrapehmeän idea oli kuitenkin, että se olisi selkeä aika-ajorengas ja sillä pystyisi ajamaan vain yhden aikakierroksen. F1-varikoilla on puhuttu, että todellisuudessa ultrapehmeä on vain superpehmeä rengas erivärisellä raidalla. Ultrapehemän värikoodi on violetti, superpehmeän punainen.

On ymmärrettävää, ettei ilman testausta saa valmistettua parasta mahdollista, onhan se nähty myös F1-tallien rakentaessa autojaan. Tulevaisuudessa rengastestaukseen on tulossa muutos, sillä Pirelli sai FIA:n kanssa sovittua, että jatkossa Pirelli pystyy testaamaan uusia rengasseoksia aiempaa enemmän. Tämä oli Pirellin ehto jatkosopimukselle Formula 1:n rengastoimittajana. Pirellin jatko vahvistettiin Euroopan GP:n alla aina vuoteen 2019 saakka.

Olisi kilpailun kannalta mielekkäämpää, että renkaista saataisiin otettua enemmän irti. Tätä ovat myös tallit ja kuljettajat toivoneet. Vielä, kun Mercedeksen ylivoimaa saataisiin kavennettua, niin ehkä lähivuosien kisoihin tulisi tiukkaa taistelua mestaruuksista.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: