Mersulla salamoi jälleen

Mercedes-tallin jäsenten väliset saivat jälleen uusia ulottuvuuksia Itävallan GP:n jälkeen, kun Nico Rosberg ja Lewis Hamilton kolaroivat jo toista kertaa tällä kaudella. Jännitteet tallin sisällä kasvavat ja nyt on nostettu harkintaan jo tallimääräykset.

Kilpailu Mercedes-tallin sisällä Rosbergin ja Hamiltonin välillä on tasaista ja kiihkeää ja aina välillä se on mennyt yli. Nyt kuitenkin jo toinen yhteenotto, joka päättyi kolariin, alkaa olla tallijohdolle liikaa. Aiemmin tallitoverukset ovat saaneet kisata toisiaan vastaan vapaasti, kunhan ei kolaroida, mutta nyt tähän voi tulla muutos.

Mercedeksen johto on väläytellyt tallimääräysten käyttöönottoa, mutta päätöstä tällaisesta ei ainakaan vielä ole tehty. Mediatietojen mukaan Mercedes-johto ja kuljettajat pitivät tänään palaveria Britannian GP:n alla ja tästä pitäisi tulla vielä lisätietoa tämän päivän aikana.

Omasta mielestäni tallimääräykset eivät todennäköisesti toimi. Ensinnäkään en usko, että niitä välttämättä noudatettaisiin ja toisekseen katsojien kannalta tämä olisi ikävä juttu. Kilpailua on tultu kuitenkin katsomaan ja mahdolliset tallimääräykset vesittäisivät senkin vähän kilpailun, mitä on tähän asti nähty. Häviäisi se voittotaistelu edes Mercedesten välillä, kun muilla ei siihen yleensä ole mahdollisuuksia.

Jotain Mercedeksellä on kuitenkin tehtävä, sillä kuljettajat eivät voi tiukoissa tilanteissa aina kolaroida. Se alkaa ennen pitkää näkyä mestaruustaistelussa, kun takaa tulevat alkavat saavuttaa kärkitallia. Tällä kaudella tämä ei välttämättä ole vielä ongelma, jos kolaroinnin jäävät tähän, sen verran ylivoimainen Mercedes on ollut. Tulevina kausina ylivoimaisuus ei välttämättä enää auta, jos sääntöjen muuttuessa muut saavat rakennettua tasavertaisen tai paremman auton kuin Mercedes.

Ongelma on siis ratkaistava. Oletettavasti kuljettajien välit on jäätävät tallissa, vaikka Itävallan GP:n tapahtumat pistettiin Rosbergin piikkiin ja aivan ansiosta. Tilannetta ei ole helpottanut Niki Laudan kommentit, joissa hän on kertonut Hamiltonin tuhonneen huoneiston Euroopan GP:n yhteydessä Bakussa ja Laudan kerrotaan sanoneen, että Hamilton valehteli hänen ja Rosbergin parantuneista väleistä. Mercedes yritti korjata Laudan aiheuttamaan kohua, että mitään hajoittamista ei ole tapahtunut, eikä Hamilton ole valehdellut. Laudan kommentit oli kuulemma irroitettu asiayhteydestä.

Tässä vaiheessa tuli mieleen, että tässä nyt yritettiin paniikissa mitätöidä Laudan väitteet, mutta mielestäni yritys oli aika tökerö. Mikälie-neuvonantaja Laudan (liekö edes virallista roolia Mercedeksellä) lausunnot tallia koskevista asioista oli ylipäätään käsittämättömät ja monessa firmassa tuollaisista sisäisestä juoruilusta olisi jo saanut potkut. Laudan pitäisi muistaa kenen nimissä hän antaa lausuntoja, vaikkei virallista asemaa Mercedeksellä olisikaan.

Itävallan GP:ssä tulleita haavoja ei ole aikaa parantaa kovin kauaa, sillä jo tulevana viikonloppuna ajetaan Silverstonessa. Radan pitäisi sovita Mercedekselle ja ilman ongelmia kaksoisvoitto näyttää hyvin mahdolliselta ellei jopa todennäköiseltä. Saa nähdä, miten hyvin edellisen viikonlopun tapahtumat on saatu käsiteltyä. Eihän salama voi kahdesti peräkkäin osua samaan paikkaan?


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: