Tallipaikat täyttyvät - miten käy Bottaksen?

Formula 1:n kuskimarkkinat perinteisesti elävät kesällä, kun tallit vahvistavat tulevan kauden kuljettajiaan. Tänä vuonna näyttää siltä, että kiinnostavimmat tallipaikat ovat lähes täynnä jo aikaisessa vaiheessa.

Suomalaisittain iloisin uutinen kuultiin Britannian GP:n alla, kun Ferrari vahvisti Kimi Räikkösen sopimuksen ensi kaudeksi. Räikkönen siis nähdään punaisten ratissa myös kaudella 2018, joka hieman yllätti aikaisella ilmoituksellaan. Sinänsä Räikkösen jatkoa ei kovin yllättävänä voi pitää, sillä Räikkönen on ajanut hyvän kauden ja nykyisessä tilanteessa Ferrari arvostaa vakautta, mitä kuljettajakaksikko Räikkönen ja Sebastian Vettel tuovat talliin.

Muutenkin kärkitallien paikat alkavat olla miehitettyjä. Red Bull -konsernissa taitaa auki olla enää Carlos Sainz Jr:n tallitoverin paikka Toro Rossolla, kun myös emotalli Red Bull on tiedottanut jatkosta Daniel Ricciardon ja Max Verstappenin kanssa monivuotisilla sopimuksilla. Mercedeksellä Nico Rosbergin jatko taitaa olla vain muodollista ilmoitusta vailla, kun on jo tiedossa, että hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton ajaa tallissa ainakin kaksi seuraavaa kautta.

Tässä talliruletissa alkaa huolettaa Williamsin Valtteri Bottaksen tilanne. Bottaksella ei ole vielä sopimusta vielä ensi kaudesta, eikä Williamsin tilanne näytä hyvältä tässä vaiheessa. Tallin suorituskyky on tullut alaspäin hitaasti, mutta varmasti. Tuntuisi järkevämmältä, että Bottas alkaisi katsoa muita vaihtoehtoja, mutta valitettavasti ne alkavat käydä vähiin.

Tulevaisuuden vaihtoehdoista Renault alkaa yllättäen vaikuttaa kiinnostavimmalta, sillä F1-sarjaan palannut tehdastalli varmasti panostaa tulevat vuodet, vaikka tulokset eivät heti näkyisikään. Tämä vuosi on mennyt entisen Lotuksen raunioilla, mutta parin vuoden säteellä tulosta voisi tullakin. Pitää muistaa, että ensi kaudeksi tulee jälleen isoja sääntömuutoksia.

Toinen vaihtoehto, missä voisi Bottaksen näkökulmasta ajaa hyviä tuloksia, olisi McLaren. Siellä on tosin tunkua toiselle kuljettajapaikalle, olettaen, että huhut Jenson Buttonin lähtemisestä pitävät paikkansa. Buttonhan on huhujen mukaan kärkkymässä paikkaa Williamsilta. Buttonin paikalle McLarenilla on puolestaan tyrkyllä lahjakkuus nimeltä Stoffel Vandoorne, joka sai jo maistaa F1-ilmapiiriä tällä kaudella tuuratessaan Fernando Alonsoa Bahrainissa tämän ollessa loukkaantuneena.

Muista talleista, joissa paikkoja on vielä vapaana, ei oikein muita järkeviä vaihtoehtoja löydy. Toro Rossolle tuskin on realistista mahdollisuutta, sillä, jos sitä ei täytetä Daniil Kvyatilla, sen paikan saanee joku Red Bull -kasvatti. Haas, Sauber ja Manor eivät puolestaan vaikuta kiinnostavilta vaihtoehdoilta, vaikka Sauberin rahoitus turvattiinkin tällä viikolla, kun Peter Sauber möi tallinsa.

Bottaksella alkaa olla kiire, ettei hän jää tyhjän päälle. Kaiken tapahtuneen jälkeen Williamskin on vielä vahvasti mukana ensi vuoden sopimusneuvotteluissa, näin veikkaan. Päteehän se toki Williamsiinkin, että ensi kauden sääntömuutokset ovat myös perinteisen brittitallin mahdollisuus, mutta siinä on myös riski jämähtää Williamsille.

Olisiko Bottaksen nyt aika ottaa riski ja katsoa, mitä tapahtuu muualla? Ei se välttämättä vie huonompaan tilanteeseen kuin nykyään, kun kerran portit ehdottamaan huipputalliin ovat ainakin tällä erää sulkeutuneet.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: