Jatkuuko Hamiltonin lento?

Kesätauko on ohi Formula 1:ssä ja sarja palaa tauolta Belgian Spassa tulevana viikonloppuna. Samalla jatkuu Mercedes-kuljettajien taistelu tämän kauden maailmanmestaruudesta.

Hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton oli hyvässä vireessä sarjan jäädessä tauolle Saksassa heinäkuun lopussa. Hamiltonilla on meneillään neljän kisan voittoputki, jonka ansiosta britti on noussut MM-sarjan kärkeen ohi tallitoveri Nico Rosbergin. Samaan aikaan Rosbergilla on ollut muutamia ongelmia, jotka ovat heikentäneet hänen asemaansa.

Vaikka viime aikoina Hamiltonilla on mennyt kuin elokuvissa, ei lähtökohdat Belgiaan ole parhaat mahdolliset. Mercedes-talli aikoo ottaa käyttöön Hamiltonin autoon jo kuudensia osia hänen voimayksikköönsä, joka voi tarkoittaa 15 tai peräti 30 lähtöruudun rangaistusta. Joka tapauksessa Hamilton on lähdössä sunnuntain kisaan takajoukoista ellei jopa viimeisestä lähtöruudusta.

Hamiltonin tapauksessa voimayksikön osien vaihto on pakkorako, sillä on ollut jo pitkään selvillä, ettei hän selviä kaudesta sallituilla viidellä osalla per voimayksikön osa. Osien vaihto tehdään radalla, jolla lähtöruudulla ei ole niin suurta merkitystä ja ohittaminen ei ole hirvittävän vaikeaa. Mercedeksen moottorilla päässee kohtuullisen helposti ohi useimmista Span pitkillä suorilla. Muutama päivä sitten Autosport spekuloi, että Mercedes tekisi osien vaihdon vasta viikon päästä Monzassa, jossa ovat myös suuret suoranopeudet ja pitkät suorat, mutta vaihto tehdään siis jo nyt viikonloppuna.

Tulevasta heikosta lähtöruudusta huolimatta Hamiltonilla on siis hyvät mahdollisuudet nousta hyville sijoille, voittaminen vaatisi kuitenkin pientä ylimääräistä apua. Span radalla ei kuitenkaan tavallisuudesta poikkeavat tapahtumat ole aivan poissuljettuja radan luonteen ja epävakaiden sääolosuhteiden vuoksi. Sade ei ole tuntematon vieras ja usein Spassa sataa jossain vaiheessa kisaviikonloppua, vaikka se onkin arpapeliä, osuuko se F1-ajojaksojen ajalle.

Ennakkoasetelmissa Hamiltonin voittoputki on uhattuna ja tässä onkin Rosbergin mahdollisuus. Rosbergin on hyödynnettävä kaikki mahdolliset paikkansa ja Belgian GP on yksi näistä. Jos Rosberg ei käytä paikkojaan hyväkseen, on vaarassa, että Hamilton karkaa jälleen kerran omille teilleen.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: