Ferrari on tullut takaisin

Kauden avauskilpailu on ajettu. Asetelmat mestaruustaistelussa saivat mielenkiintoisen käänteen, kun Mercedes joutui pisteissä haastajan asemaan. Ferrari osoitti, että talvitestien näytöt eivät olleet täysin katteettomia.

Ferrari palasi ryminällä voittokantaan Australiassa. Loistavalla taktisella pelillä ja Mercedeksen turhan varovaisella taktiikalla Sebastian Vettel toi Ferrarille ensimmäisen voiton sitten vuoden 2015 Singaporen GP:n.

Vettelin voitto osoitti paitsi taktisen onnistumisen, myös sen, että Ferrarin suorituskyky testeissä ei ollut pelkkää kikkailua. Ferrarin vauhti on todellista ja Mercedekselle on heitetty haaste. Enää hopeanuoli ei ole niin ylivoimainen, että voisi voittaa konservatiivisella taktiikalla ja luottaen pelkästään nopeuteensa. Austalian tulos oli varmasti hyvä herätys hallitsevalle mestaritallille.

Arvioissa pitää olla kuitenkin vielä varovainen, sillä Albert Parkin rata on poikkeuksellinen normaaleihin moottoriratoihin verrattuna ja avauskisa on aina avauskisa. Kuten monet asiantuntijat ovat sanoneet, 3-4 ensimmäistä kisaa näyttävät mestaruustaistelun suunnan ja kuka on vahva ja kuka ei.

Kehitystyö alkukaudesta erityisesti isoilla talleilla on vahvaa ja muutoksia autoissa varmasti nähdään. Ferrarin ja Mercedeksen takana Red Bull tulee todennäköisesti vielä nousemaan podiumtaisteluihin, vaikka Austaliassa olikin vaikeaa. Suurimmat ongelmat Red Bullilla liittyivät Renaultin voimayksikön osiin, joihin toivottavasti ratkaisut löytyisivät nopeasti, koska autosta tuskin Red Bullin menestys jää kiinni.

Vaikka Kimi Räikkösen meno Australiassa oli vielä kohtalaisen vaisua, menee se mediatietojen mukaan huonojen säätöjen piikkiin, joita ei voinut enää aika-ajojen jälkeen muuttaa. Räikkösen mukaan he tietävät, mistä homma kiikasti kauden avauksessa ja talli toi matkata rauhallisin mielin Kiinaan. Ferrari tarvitsee molempia autojaan kärkitaisteluun rikkomaan Mercedes-rintamaa ja mikäli vielä Red Bull nousee "kemuihin" mukaan.

Kauden avauskisan tulos on nyt selvillä ja faktaa on, että Vettel ja Ferrari johtavat sekä kuljettajien että valmistajien MM-sarjoja. Vaikka avauskisa ei kerrokaan koko totuutta, ei Australiassa nähty kuitenkaan mitään erityisen poikkeuksellista, ellei sellaiseksi lasketa kohtuullisen tapahtumaköyhää Austalian GP:tä. Yleensä Albert Parkissa sattuu ja tapahtuu vähän enemmän.

Rohkenen kuitenkin sanoa, että Ferrari on tullut takaisin ja kilpailijoiden on syytä olla varuillaan.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: