Viikko 12: Finaali

Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.
Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.

Kahdennellatoista viikolla Big Brother 2020 huipentui finaalissa, jossa BB-voitosta kilpaili vielä neljä asukasta. Voittajaäänestyksessä eniten ääniä ja 31 500 euron voittopotin sai Joel ennen Kristiinaa, Arttua ja Paulaa.

Voittajaäänestys oli ollut käynnissä koko viikon, mutta finaaliviikon perjantaina äänestys jäädytettiin ja BB-talosta häädettiin Julia. Lauantaina voittajaäänestys jäädytettiin uudestaan ja silloin talosta häädettiin Olli-Pekka.

Big Brother 2020 finaaliin pääsivät Arttu, Joel, Kristiina ja Paula, joiden kesken tämän kauden voitto ratkeaisi. Tilannenäytössä pian äänestyksen jatkuttua neljällä asukkaalla Kristiina oli johdossa lauantai-iltana, mutta Joel siirtyi johtoon sunnuntaina finaalin alussa. Tämän jälkeen Joel ei enää johtopaikastaan luopunut, vaan pikemmin kasvatti sitä suhteessa Kristiinaan koko ajan. Kristiinalla oli vahva paikka puolestaan kakkosena, eikä hänellä ollut vaaraa pudota kesken finaalin.

Paula ja Arttu kävivät tiukkaa kamppailua ensimmäisen häädetyn paikasta, mutta Paula joutui jättämään BB-talon ennen Arttua. Paulan häädön jälkeen Artulla ei ollut mahdollisuuksia nousta uhkaamaan Kristiinaa, vaan Arttu tuli häädetyksi toisena finalistina talosta.

Tämän jälkeen BB-talossa oli enää kaksi finalistia, Joel ja Kristiina. Voittajaäänestyksen lopputulos julkistettiin studiossa. Tämän kauden BB-asukkaista koostuneen studioyleisön edessä Joel julistettiin Big Brother 2020 -voittajaksi 66,2 %:n ääniosuudella. Kristiina jäi suhteessa Joeliin 33,8 %:n äänisaaliiseen.

Joel on Suomen 12. BB-voittaja. Aikaisemmin Big Brotherin ovat voittaneet Suomessa Perttu 2005, Sari 2006, Sauli 2007, Anniina 2008, Aso 2009, Niko N. 2010, Janica 2011, Teija 2012, Jori A. Kopponen 2013 (Julkkis-BB), Andte 2014 ja Kristian 2019.

Voittajaäänestys su 29.11.2020 - tulokset:

Kolmas jäädytys, neljäs sija ratkeaa:

Joel
Kristiina
Arttu
Paula (häädettiin)

Neljäs jäädytys, kolmas sija ratkeaa:

Joel
Kristiina
Arttu (häädettiin)

Voittajaäänestys päättyy, voittaja ratkeaa:

Joel 66,2 % (VOITTAJA)
Kristiina 33,8 %


Tulosta   Sähköposti