Ohjelmat ja juontajat

Big Brother Suomi nähdään Nelosella vuonna 2021 peräti kahdesti. Toukokuussa tulee Suomen toinen Julkkis-Big Brother ja syksyllä on vuorossa uusi taviskausi. Lähetykset nähdään viime vuoden tapaan Neloselta, 24/7-palvelu on saatavissa netissä osana Ruutu+ -palvelua ja BB-uutisointia löytyy virallisilta BB-nettisivuilta.

Big Brother Suomi - Viikkolähetys 3.5.2021 alkaen

Kimmo Vehviläinen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Kimmo Vehviläinen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Nelonen
maanantaina 3.5., 10.5. ja 17.5. klo 21.00-22.30
keskiviikkona 5.5., 12.5. ja 19.5. klo 21.00-22.30
perjantaina 7.5. klo 21.00-22.30 ja 14.5. klo 21.15-22.45

Julkkis-BB:n tapahtumia käydään läpi kolmesti viikossa viime kausilta tutussa viikkolähetysformaatissa. Täysin uuden BB-universumin studiosta, aivan uuden BB-talon seinän takana, lähetyksiä juontaa Kimmo Vehviläinen, joka on Big Brotherissa mukana jo kolmatta kauttaan.

Viikkolähetyksissä nähdään kooste BB-talon edellisen päivän tapahtumista vaihtuvien vieraiden ja talosta häädettyjen asukkaiden kanssa.

Big Brother Suomi Live – Päälähetys 2.5.2021 alkaen

Anni Hautala ja Tinni Wikström. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Anni Hautala ja Tinni Wikström. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Nelonen
tiistaina 4.5., 11.5. ja 18.5. klo 21.00-23.00
torstaina 6.5. ja 13.5. klo 21.00-23.00 ja 20.5. klo 20.00-22.00
lauantaina 8.5. ja 15.5. klo 22.05-00.05
sunnuntaina 2.5., 9.5. ja 16.5. klo 21.00-23.00

Uusi julkkiskausi korkataan uudessa ympäristössä. Big Brother on siirtynyt täysin uuteen BB-universumiin studioineen ja taloineen, jossa kausi käynnistyy sunnuntaina 2. toukokuuta suoralla lähetyksellä. Tällöin saadaan selville, ketkä ovat Suomen toisen Julkkis-BB:n asukkaat. Osa asukkaista viettää Big Brotherin valvovan silmän alla lähes kolme viikkoa.

Julkkiskaudella Big Brotherissa nähdään häätöjä useammin kuin tavallisilla kausilla. Tällä kaudella Julkkis-BB:ssä häädetään asukkaita arkena joka toinen päivä ja viikonloppuisin jopa perättäisinä päivinä. Häädöt suoritetaan neljästi viikossa nähtävien häätölähetysten aikana.

Suomen toinen Julkkis-BB huipentuu finaaliin torstaina 20. toukokuuta kello 20. Toisen julkkiskauden voittaja selviää 19 päivää kestäneen kauden päätteeksi suorassa lähetyksessä.

Usemman kerran viikossa nähtäviä kickoff-, finaali- ja häätölähetyksiä juontavat julkkiskaudella Nelosen eri medioista tutut Anni Hautala ja Tinni Wikström. Kummallekin alkava BB-kausi on heidän ensimmäisensä. Kickoffissa ja finaalissa naiskaksikon vahvistuksena on lisäksi viikkolähetysten juontaja Kimmo Vehviläinen.

Häätölähetyksissä nähdään myös aikaisemmilta kausilta tuttua BB-kommentaattoria, Kim Sainiota. Kim kommentoi talon tapahtumia ja asukkaita omalla viiltävällä tyylillään jo toista kauttaan. Hän on tuttu BB-faneille entisenä Big Brotherin pääohjaajana kausilta 2006-2009 ja 2011-2014. Päätyönään Kimiä kuullaan juontajana Radio Rockin Korporaatiossa.

Julkkis-BB 24/7 – Ruutu+ 2.5.2021 alkaen

Ruudun logo. Kuva: © Nelonen Media.
Ruudun logo. Kuva: © Nelonen Media.

Tuttuun tapaan BB-talon tapahtumia pystyy seuraamaan ympäri vuorokauden, missä ja milloin haluaa. Julkkis-Big Brotherin 24/7 -palvelu on saatavissa vain netissä osana Nelonen Median Ruutu+ -palvelua.

Vuonna 2021 Ruutu+:n tuotteistus on hieman uudistunut. Jatkossa Ruutu+:sta on saatavissa halvempi versio mainoksilla ja kalliimpi versio ilman mainoksia. Halvempi versio maksaa 6,95 €/kk ja siinä nähdään ohjelmien yhteydessä rajoitetusti mainoksia, kuitenkin vähemmän kuin ilmaisversiossa. Kalliimpi versio maksaa 9,95 €/kk, jossa ei ole mainoksia muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Tilaaja voi vaihtaa paketista toiseen joustavasti myös kesken tilausjakson ja mahdolliset hyvitykset tai lisäveloitukset tehdään aina seuraavan veloituksen yhteydessä.

BB 24/7 sisältyy Ruutu+:n molempiin maksullisiin paketteihin. Uudet asiakkaat saavat lisäksi alkuun kahden viikon maksuttoman kokeilujakson, jonka voi keskeyttää tuona aikana milloin tahansa. Jos ilmaisjaksoa ei katkaise, jatkuu tilaus toistaiseksi voimassa olevana voimassa olevan hinnaston mukaisena.

Ruutu+ -tilauksen voi maksaa luottokortilla tai laskulla. Luottokortilla maksettaessa kuukausimaksu veloitetaan heti tilattaessa ja tilaus on voimassa seuraavat 30 päivää. Tilauksen voi katkaista koska vain tilausjakson aikana ja katseluoikeus jatkuu viimeisen katseluoikeuden loppuun saakka. Tilaus uudistuu automaattisesti edellisen jakson päätyttyä, jos sitä ei itse käy päättämässä.

Big Brother 24/7:aa voi katsoa useilla eri päätelaitteilla. Tietokoneen lisäksi Ruutu+ toimii ainakin Android- ja iOs-laitteilla matkapuhelimissa ja tableteissa. Ruutu+:n saa isolle näytölle monien älytelevisioiden sovelluksilla ja siirtäminen isolle näytölle onnistuu myös Chromecastilla ja Apple TV:llä. Lisätietoja Ruutu+:n päätelaitetuesta löytyy täältä. Ruutu+:n tilaukseen sisältyy Big Brotherin lisäksi paljon muita sarjoja, elokuvia ja urheilua (merkitty +-tunnuksella), mutta eivät erillismaksulliset pay-per-view-lähetykset (merkitty €-tunnuksella).

Suora lähetys BB-talosta käynnistyy sunnuntaina 2.5.2021 hetkeä ennen kauden alkua ja jatkuu siitä katkeamattomana aina kauden loppuun valojen sammutukseen saakka. Käytössä on kaksi kuvavirtaa, joita voi seurata rinnakkain samalla laitteella tai kahdella eri laitteella. Talon tapahtumia voi kelata taaksepäin, mikäli tilanne on mennyt livenä oli tai haluaa palata vielä äskettäin tapahtuneeseen tilanteeseen.

Ruutu+:n 24/7-palvelun tilaajat saavat varaslähdön Julkkis-BB:hen, sillä kamerat 24/7:ssa käynnistyvät 2. toukokuuta jo kello 20.00 ja ensimmäinen asukas astuu taloon pian tämän jälkeen ja se nähdään vain 24/7-palvelussa. Ensimmäinen asukas joutuu olemaan noin tunnin yksikseen ennen kuin hän saa kämppiksikseen muita julkkiksia, jotka astuvat taloon Nelosen suorassa lähetyksessä alkaen kello 21.00. Kaikki asukkaat paljastuvat vasta sunnuntaina.

Maksullisen sisällön lisäksi Ruudusta voi seurata ilmaiseksi Nelonen Median suoratoistokanavia, tallenteina Nelosen Big Brother -lähetyksiä sekä ohjelmaan liittyviä klippejä. Palvelussa voi palata myös kahden edelliskauden tapahtumiin ohjelmien ja klippien muodossa.

Ruutu+ Big Brother –sivut

Ruutu+:n hinnasto
Tilaa Ruutu+

Seuraa Big Brotheria ja osallistu eri kanavissa kaudella 2021

Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.
Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.

Big Brother nettisivut – Bigbrother.fi

Big Brotherin tapahtumia seurataan tiiviisti tietenkin myös Big Brotherin nettisivuilla osoitteessa www.bigrother.fi. Sivuilla julkaistaan uutisia BB-talon tapahtumista ja muista Big Brotheriin liittyvistä ajankohtaisista aiheista. Lisäksi kauden alettua sivuilta löytyvät tiedot asukkaista, äänestyksistä ja kaikesta siitä, mitä Big Brotherin seuraamiseen vaaditaan.

BB-podcast - Supla.fi

Kahdelta edelliskaudelta tuttu BB-podcast jatkuu myös julkkiskaudella. Podcastin tutut juontajat Joonas Vuorela ja Paula "Paukkki" Rinta-Kanto seuraavat kautta tiiviisti ja jo nyt on jo ennakkojakso julkaistu. Uusi jakso tulee aina jokaisen häädön jälkeisenä aamuna. BB-podcastin vieraina kuullaan ainakin BB-talosta häädettyjä asukkaita.

Sosiaalinen media

Big Brotherin viralliset sosiaalisen median kanavat ovat tänä vuonna Facebookissa ja Instagramissa.

Hybridi-tv

Big Brotherissa on ollut edelliskausina runsaasti äänestyksiä älytelevision hybridi-tv-lisäpalvelussa. Hybridi-tv:ssä on voinut äänestää esimerkiksi, mitä talossa tapahtuu seuraavaksi tai kuka asukkaista voittaa jonkin kilpailun. Äänestäminen on maksutonta ja se tapahtuu painamalla kaukosäätimen sinisellä napilla lähetysten aikana ja menemällä Big Brother -valikkoon ja jatkamalla siellä eteenpäin annettujen ohjeiden mukaan. Jokaiseen äänestykseen tai kilpailuun on erilliset ohjeet, jotka annetaan aina lähetysten aikana.

Hybridi-tv:hen vaaditaan älytelevisio ja internet-yhteys. Finnpanelin tietojen mukaan hybridi-tv löytyi lokakuussa 2020 noin 650 000 päätelaitteesta, joista päivittäin on päällä noin 250 000 – 300 000 päätelaitetta.

Anni Hautala

Anni Hautala. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Anni Hautala. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Anni Hautala on Big Brotherin juontajatulokas, joka on tehnyt pitkää uraa Nelonen Median radioissa, mm. Radio Suomipopin Aamulypsyssä. Television puolella Annia on nähty Nelosella Kielletty rakkaus, Kadonneen jäljillä ja Kaikki vastaan 1, Mitä lapsesi tekisi -ohjelmissa sekä Idolsissa. Onpa Annia kuultu myös Angry Birds -elokuvassa ääninäyttelijänä ja Luokkakokous 2:ssa näyttelijänä.

Tinni Wikström

Tinni Wikström. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Tinni Wikström. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Toinen BB-keltanokka Tinni Wikström on toiminut radiojuontajana Nelonen Median Loop- ja Suomipop-kanavilla. Televisiossa Tinni on ollut Voice of Finlandin backstage-juontajana, Napakympissä neiti X:nä ja juontajana Paasosen polttaritoimissa. Tämän vuoden Julkkis-BB tuntuisi olevan Tinnin suurin tv-esiintyminen hänen urallaan tähän mennessä.

Kimmo Vehviläinen

Kimmo Vehviläinen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Kimmo Vehviläinen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Kimmo Vehviläinen aloittaa jo kolmannen kautensa Big Brotherin viikkolähetyksen juontajana. Hän on työskennellyt vuoden 2020 alusta lähtien Nelonen Median Aito Iskelmä -kanavalla, jolle hän siirtyi saman konsernin Radio Aallosta. Kimmoa on kuultu radion puolella myös mm. Radio Novalla. Television puolella Kimmo on ollut Nelosen Selviytyjissä kilpailijana vuonna 2018 ja Selviytyjät Extran juontajana vuodesta 2019 alkaen.

Aikaisemmat kaudet:

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.