Ohjelmat ja juontajat

Big Brother Suomi nähdään Nelosella jälleen syksyllä 2020. Television puolella Big Brother tulee tänä syksynä vain Neloselta, 24/7-palvelu on saatavissa netissä osana Ruutu+ -palvelua ja BB-uutisointia löytyy virallisilta BB-nettisivuilta.

Big Brother Suomi – viikkolähetys 7.9.2020 alkaen

Kimmo Vehviläinen ja Alma Hätönen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Kimmo Vehviläinen ja Alma Hätönen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Nelonen
ma - ke klo 21.00 - 22.30
to klo 21.00 - 22.30 tai 22.00 - 23.00/23.30 (lähetysaika vaihtelee)
pe klo 21.00 - 22.30
la klo 21.00 - 22.45

Big Brotherin päivittäiset tapahtumat niputtaa kasaan viikkolähetys. Pääsääntöisesti puolitoistatuntisessa suorassa viikkolähetyksessä koostetaan BB-talon keskeiset tapahtumat ja käydään niitä läpi juontajien Kimmo Vehviläisen ja Alma Hätösen johdolla.

Kuudesti viikossa nähtävää viikkolähetystä Kimmo ja Alma vetävät vuoropäivin. BB-studio on kauppakeskus Redin ytimessä ja lähetyksissä nähdään studiovieraita pitkin viikkoa. Vaihtuvien vieraiden lisäksi vakiovieraina nähdään viime vuoden BB-voittaja Kristian aina maanantaisin ja lauantaisin Big Brotherin entinen pääohjaaja, nykyinen tv-ohjaaja ja radiojuontaja Kim Sainio.

Big Brother Suomi Live – päälähetys 6.9.2020 alkaen

Elina Kottonen. Kuva: © Petri Mast / Nelonen Media.
Elina Kottonen. Kuva: © Petri Mast / Nelonen Media.

Nelonen
su 6.9.2020 klo 21.00 – 23.00 (Kickoff)

su 13.9.2020 alkaen klo 21.00 – 22.30 (häätölähetykset)

Sunnuntain suorissa lähetyksissä perinteisesti tapahtuu. Suomen 12. Big Brother -kausi avataan Kickoff-lähetyksessä, jossa esitellään uudet asukkaat ja uudistunut BB-talo. Juontaja Elina Kottonen saattaa uudet asukkaat 12 viikkoa kestävälle BB-kaudelle kauppakeskus Redissä sijaitsevaan BB-taloon.

Elina juontaa myös kauden muut sunnuntailähetykset, jotka esitetään Nelosella kello 21 alkaen. Sunnuntain suorissa lähetyksissä 13.9.2020 alkaen nähdään koko viikon parhaat palat ja häädetään yksi tai useampi asukas häätöuhan alla olevista asukkaista. Heti häädön jälkeen häädetty asukas saapuu hissillä kauppakeskuksen aukiolla sijaitsevaan studioon, jossa Elina haastattelee tuoreeltaan häädetyn asukkaan tuntoja BB-reissun jälkeen.

Big Brother 24/7 - Ruutu+ 6.9.2020 alkaen

Ruutu+ -logo. Kuva: © Nelonen Media.
Ruutu+ -logo. Kuva: © Nelonen Media.

Tuttuun tapaan BB-talon tapahtumia pystyy seuraamaan ympäri vuorokauden, missä ja milloin haluaa. Tänä vuonna Big Brother 24/7 -palvelu on saatavissa vain netissä osana Nelonen Median Ruutu+ -palvelua. BB 24/7 sisältyy Ruutu+:n peruspakettiin, joka maksaa 9,95 €/kk. Uudet asiakkaat saavat lisäksi alkuun kahden viikon maksuttoman kokeilujakson, jonka voi keskeyttää tuona aikana milloin tahansa. Jos ilmaisjaksoa ei katkaise, jatkuu tilaus toistaiseksi voimassa olevana voimassa olevan hinnaston mukaisena.

Ruutu+ -tilauksen voi maksaa luottokortilla tai laskulla. Luottokortilla maksettaessa kuukausimaksu veloitetaan heti tilattaessa ja tilaus on voimassa seuraavat 30 päivää. Tilauksen voi katkaista koska vain tilausjakson aikana ja katseluoikeus jatkuu viimeisen katseluoikeuden loppuun saakka. Tilaus uudistuu automaattisesti edellisen jakson päätyttyä, jos sitä ei itse käy päättämässä.

Big Brother 24/7:aa voi katsoa useilla eri päätelaitteilla. Tietokoneen lisäksi Ruutu+ toimii ainakin Android- ja iOs-laitteilla matkapuhelimissa ja tableteissa. Ruutu+:n saa isolle näytölle monien älytelevisioiden sovelluksilla ja siirtäminen isolle näytölle onnistuu myös Chromecastilla ja Apple TV:llä. Lisätietoja Ruutu+:n päätelaitetuesta löytyy täältä. Ruutu+:n tilaukseen sisältyy Big Brotherin lisäksi paljon muita sarjoja, elokuvia ja urheilua, mutta eivät erillismaksulliset pay-per-view-lähetykset.

Suora lähetys BB-talosta käynnistyy sunnuntaina 6.9.2020 hetkeä ennen kauden alkua (Kickoff alkaa klo 21.00) ja jatkuu siitä katkeamattomana aina kauden loppuun ja valojen sammutukseen saakka. Maksullisen sisällön lisäksi Ruudusta voi seurata ilmaiseksi Jimin ja Nelosen Big Brother -lähetykset sekä ohjelmaan liittyviä klippejä, joita tuotetaan varmasti runsaasti kauden mittaan.

Ruutu+ Big Brother -sivut

Ruutu+:n hinnasto
Tilaa Ruutu+

Big Brotherin verkkosivut, sosiaalinen media ja podcast kaudella 2020

Big Brother Suomi logo. Kuva: © Nelonen Media.
Big Brother Suomi logo. Kuva: © Nelonen Media.

Big Brother Suplassa

Nelonen Median audiopalvelu Suplassa on kuultavissa BB-podcast. Podcastia vetävät Nelonen Median radioäänet Loopin Paula "Paukki" Rinta-Kanto ja HitMixin Joonas Vuorela. Podcastissa vierailee torstaista lauantaihin mm. tuotannon jäseniä, artistivieraita ja entisiä BB-asukkaita. Podcastin jaksot julkaistaan maanantaisin ja torstaisin, pääsääntöisesti heti televisiolähetyksen päätyttyä.

Big Brother nettisivut – Bigbrother.fi

Big Brotherin tapahtumia seurataan tiiviisti tietenkin myös Big Brotherin nettisivuilla osoitteessa www.bigrother.fi. Sivuilla julkaistaan uutisia BB-talon tapahtumista ja muista Big Brotheriin liittyvistä aiheista. Lisäksi kauden alettua sivuilta löytyvät tiedot asukkaista, äänestyksistä ja kaikesta siitä, mitä Big Brotherin seuraamiseen vaaditaan.

Sosiaalinen media

Big Brotherin viralliset sosiaalisen median kanavat ovat tänä vuonna Facebookissa ja Instagramissa.

Elina Kottonen

Elina Kottonen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Elina Kottonen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Kokenut BB-juontaja Elina Kottonen (o.s. Viitanen) juontaa jo viidettä kautta Big Brotheria. Viidennellä kaudellaan Elina jatkaa sunnuntaisin Big Brother Suomi Live -lähetysten juontamista.

Elinan juontajatausta on radiosta, The Voicelta ja Radio Novasta. Television puolelle Elina siirtyi aloittaessaan Big Brotherissa vuonna 2010 Extran ja Talk Show’n juontajana. Big Brotherissa Elina jatkoi vuoteen 2012 saakka ja rinnalla nainen teki yhä radiota. Big Brotherin juontajapestin lisäksi Elina on myös ollut asukkaana BB-talossa noin neljän vuorokauden ajan kaudella 2011.

Muita Elinan juontamia ohjelmia ovat olleet Teräspallit, Talent Suomi, Voice of Finland, Suomen hauskin tavis ja Hurjat rakkauskilot. Elina on työskennellyt myös Radio Aallossa.

Alma Hätönen

Alma Hätönen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Alma Hätönen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Toinen Big Brotherin viikkolähetysten juontaja Alma Hätönen on tullut myös tutuksi radion puolelta. Tämän vuoden alusta lähtien Alma on juontanut Nelonen Median HitMix-kanavalla ja tätä ennen Almaa on kuultu vuosina 2015-2019 YleX:llä yhdessä Jenni Poikeluksen kanssa. Alma on myös osallistunut MTV3:n Fort Boyard -ohjelmaan vuonna 2018. Syksyllä 2019 Almaa nähtiin Big Brotherin ohella myös Selviytyjien neljännellä tuotantokaudella Nelonen Median kanavilla.

Kimmo Vehviläinen

Kimmo Vehviläinen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Kimmo Vehviläinen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Big Brotherin viikkolähetyksiä juontava Kimmo Vehviläinen on työskennellyt vuoden 2020 alusta lähtien Nelonen Median Aito Iskelmä -kanavalla, jolle hän siirtyi saman konsernin Radio Aallosta. Kimmoa on kuultu radion puolella myös mm. Radio Novalla. Television puolella Kimmo on ollut Nelosen Selviytyjissä kilpailijana vuonna 2018 ja Selviytyjät Extran juontajana vuonna 2019.

Aikaisemmat kaudet:

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.