Häädöt ja nimeämiset

Big Brotherin normaaleihin viikkorutiineihin kuuluvat nimeämiset ja häädöt. Asukkaat nimeävät toisiaan viikottain häätöäänestykseen ja katsojat häätävät häätöuhan alla olevista asukkaista ulos talosta yhden tai useamman asukkaan.

Nimeämisissä asukkaat antavat yleensä kaksi pistettä sille asukkaalle, jonka haluavat eniten ulos talosta ja yhden pisteen sille, jonka haluavat toiseksi eniten ulos talosta. Eniten pisteitä saaneet asukkaat joutuvat häätöäänestykseen, joka käynnistyy nimeämisten päättymisen jälkeen. Häätöäänestyksessä äänestäjät ratkaisevat, kuka tai ketkä joutuvat jättämään talon sunnuntain suorassa Big Brother Suomi Live -lähetyksessä Nelosella. Viime vuosina on ollut käytäntö, että häätöäänestyksessä annetaan ääniä sille, kenen haluaa jäävän taloon ja vähiten ääniä saanut asukas häädetään ulos talosta.

Nimeämisten ja häätöäänestysten säännöt ja äänestyskäytännöt voivat vaihdella kauden aikana, koska Big Brother voi halutessaan muuttaa sääntöjä. Tuotanto kertoo, millä tavoin nimeämiset ja/tai häätöäänestykset suoritetaan kullakin viikolla. Tiedotamme ne sivustollamme heti, kun ne ovat tiedossamme.

Julkaisemme tiedot nimeämisisten ja häätöäänestysten tuloksista, kun tuotanto on ne julkaissut. Virallisista äänestyksistä, niiden toteutuksesta, tuloksista ja hinnoista vastaavat Nelonen Media ja Endemol Shine Finland Oy yhteistyökumppaneineen. Big Brother Fanisivustolla järjestettävät varjoäänestykset ja muut kyselyt ovat maksuttomia, eivätkä ne vaikuta virallisten äänestysten tulokseen emmekä ole mukana toteuttamassa virallisia äänestyksiä.

Viikko 12: Finaali

Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.

Kahdennellatoista viikon voittajaäänestyksessä voittajaksi nousi Jasmiina. Hän voitti voittajaäänestyksessä Akin, Taavin, Anssin ja Lassen.

Viikko 11: Sunnuntain häätö

Yhdennentoista viikon kolmas häätö tapahtui sunnuntaina, kun BB-talosta häädettiin Pekka. Hän hävisi häätöäänestyksessä Akille, Taaville ja Jasmiinalle.

Viikko 11: Nimeämiset

Yhdennennentoista viikon kolmanteen häätöäänestykseen joutui neljä asukasta. Häätöuhan alle joutuivat Aki (5 pistettä), Jasmiina (4 pistettä), Taavi (4 pistettä) ja Pekka (3 pistettä).

Viikko 11: Perjantain häätö

Yhdennentoista viikon toisessa häädössä perjantaina BB-talosta häädettiin Samir. Hän hävisi häätöäänestyksessä Taaville, Lasselle ja Anssille.

Viikko 11: Keskiviikon häätö

Yhdennentoista viikon ensimmäisessä häädössä BB-talosta häädettiin Ville. Hän hävisi häätöäänestyksessä Taaville, Pekalle ja Jasmiinalle.

Viikko 10: Häätö

Kymmennellä viikolla BB-talosta häädettiin Sami. Hän hävisi häätöäänestyksessä Taaville, Ville ja Anssille.

Viikko 10: Nimeämiset

Kymmenennellä viikolla häätöäänestykseen joutui neljä asukasta. Häätöuhan alle joutuivat Anssi (5 pistettä), Sami (4 pistettä), Ville (4 pistettä) ja Taavi (4 pistettä).

Viikko 9: Häätö

Yhdeksännellä viikolla BB-talosta häädettiin Melody. Hän hävisi häätöäänestyksessä Anssille, Taaville, Pekalle, Jasmiinalle, Lasselle ja Villelle.

Viikko 9: Nimeämiset

Yhdeksännellä viikolla häätöäänestykseen joutui seitsemän asukasta. Häätöuhan alle joutuivat Anssi (9 pistettä), Pekka (7 pistettä), Jasmiina (3 pistettä), Melody (3 pistettä), Lasse (2 pistettä), Taavi (2 pistettä) ja Ville (2 pistettä).

Viikko 9: Talosta poistaminen

Yhdeksännellä viikolla Minna poistui BB-talosta Big Brotherin päätöksellä. Hän oli talossa tällä kaudella jo toista kertaa ja vain vierailemassa.

Viikko 8: Häätö

Kahdeksannella viikolla BB-talosta häädettiin Juhani. Hän hävisi häätöäänestyksessä Lasselle, Anssille, Pekalle ja Samille.

Viikko 8: Nimeämiset

Kahdeksannella viikolla häätöäänestykseen joutui viisi asukasta. Häätöuhan alle joutuivat Juhani (12 pistettä), Anssi (6 pistettä), Pekka (5 pistettä), Lasse (5 pistettä) ja Sami (4 pistettä).

Viikko 7: Häätö

Seitsemännellä viikolla BB-talosta häädettiin Noora. Hän hävisi häätöäänestyksessä Taaville, Juhanille ja Akille.

Viikko 7: Nimeämiset

Seitsemännellä viikolla häätöäänestykseen joutui neljä asukasta. Häätöuhan alle joutuivat Taavi (7 pistettä), Juhani (6 pistettä), Noora (4 pistettä) ja Aki (1 piste).

Viikko 6: Häätö

Kuudennella viikolla BB-talosta häädettiin Maiju. Hän hävisi häätöäänestyksessä Anssille, Jasmiinalle, Samille ja Samirille.

Viikko 6: Anssin valinta

Kuudennella viikolla BB-talossa ei järjestetty nimeämisiä, vaan häätöäänestykseen joutuneet asukkaat ratkaistiin viikkokilpailun ja nimeämiskilpailun kautta. Kuudenteen häätöäänestykseen joutuivat Jasmiina, Anssi, Sami, Maiju ja Samir.

Viikko 5: Tuplahäätö

Viidennellä viikolla BB-talosta suoritettiin tuplahäätö, jossa häädettiin Katja ja Sanni. He hävisivät häätöäänestyksessä Samille, Jasmiinalle ja Pekalle.

Viikko 5: Uudet nimesivät häätöön

Viidennellä viikolla BB-talossa ei pidetty normaaleja nimeämisiä, vaan BB-talon uudet asukkaat laittoivat asukkaita häätöäänestykseen. Häätöäänestykseen joutuivat Sanni, Katja, Jasmiina, Sami ja Pekka.

Viikko 4: Häätö

Neljännellä viikolla asukkaat häätivät BB-talosta Laura R:n. Hän hävisi häätöäänestyksessä Melodylle.

Viikko 4: Nimeämisäänestys

Neljännellä viikolla Big Brother laittoi kaikki asukkaat nimeämisäänestykseen ja katsojat saivat äänestää, ketkä joutuvat häätöäänestykseen. Häätöäänestykseen joutuivat Melody (14,4 % äänistä) ja Laura R. (13,5 % äänistä).

Viikko 3: Häätö

Kolmannella viikolla BB-talosta häädettiin Laura L. Hän hävisi häätöäänestyksessä Samille, Pekalle, Katjalle ja Sannille.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.