Ohjelmat ja juontajat: Aikaisemmat kaudet

Big Brotheria on nähty Suomessa vuodesta 2005 alkaen. Vuosina 2005-2014 Big Brother nähtiin Subilla ja vuodesta 2019 alkaen Nelonen Median kanavilla. Arkistossamme voit tutustua BB-ohjelmiin ja -juontajiin vuosien varrella.

Big Brother Suomi - Päivittäislähetys 5.9.2022 alkaen

Sami Kuronen ja Janni Hussi. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Sami Kuronen ja Janni Hussi. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

maanantaista perjantaihin klo 21.00-22.30
lauantaisin klo 22.00-23.30

Kuusi kertaa viikossa nähtävässä päivittäislähetyksessä nähdään kooste BB-talon edellispäivän tapahtumista. Päivittäislähetys saa uudet juontajat täksi kaudeksi, kun Sami Kuronen ja Janni Hussi juontavat ohjelmaa vuoropäivin. BB-talon tapahtumia kommentoivat päivittäin julkkisvieraat ja maanantaisin haastatteluun tulevat talosta sunnuntaina häädetyt asukkaat.

Big Brother Suomi Live – Päälähetys 4.9.2022 alkaen

Anni Ihamäki. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Anni Ihamäki. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Kickoff su 4.9.2022 klo 21.00-23.00
Häätölähetykset sunnuntaisin 11.9.2022 alkaen klo 21.00-22.30
Finaali su 27.11.2022 klo 21.00-23.00

Julkkiskaudelta tuttu Anni Ihamäki (o.s. Hautala) ottaa sunnuntailähetykset haltuun alkavalla kaudella.

Kausi käynnistyy tuttuun tapaan Kickoff-lähetyksellä, jossa uudistuneeseen BB-taloon muuttaa joukko uusia asukkaita. Asukkaista saadaan ensipuraisu heidän esittelyvideoidensa kanssa ja pian he pääsevät tutustumaan toisiinsa ja pisimmillään jotkut heistä ovat talossa peräti 12 viikkoa. Annin lisäksi suorassa Kickoffissa uusia asukkaita ovat saattelemassa matkaan myös päivittäislähetyksen juontajat Sami Kuronen ja Janni Hussi.

Kickoffin jälkeen joka sunnuntai Annin juontamissa häätölähetyksissä BB-talosta häädetään yksi tai useampi asukas. Lähetyksen päätteeksi asukas tai asukkaat tulevat studioon haastatteluun tuoreeltaan häädön jälkeen. Häätölähetyksissä nähdään kuluneen viikon huippuhetkiä ja kuullaan asukkaiden kommentteja suorissa taloyhteyksissä. Usein sunnuntaisin talossa nähdään myös muita merkittäviä käänteitä.

BB-kausi huipentuu marraskuun lopussa finaaliin, jossa selviää, kuka jäljellä olevista asukkaista voittaa 30 000 euroa. Finaalilähetyksessä kerrataan kauden ja viimeisen viikon parhaita paloja ja häädetään viimeisetkin asukkaat BB-talosta. Suoran lähetyksen lopussa selviää, kuka on BB-voittaja vuonna 2022.

Big Brother 24/7 – Ruutu+ 4.9.2022 alkaen

Ruudun logo. Kuva: © Nelonen Media.
Ruudun logo. Kuva: © Nelonen Media.

Tuttuun tapaan BB-talon tapahtumia pystyy seuraamaan ympäri vuorokauden, missä ja milloin haluaa. Big Brotherin 24/7 -palvelu on saatavissa vain netissä osana Nelonen Median Ruutu+ -palvelua.

Ruutu+:n hinnoittelu muuttui tänä vuonna. Halvimmillaan Big Brotherin 24/7:aa voi seurata Ruudusta hintaan 9,95 €/kk, mutta tällöin hintaan sisältyy mainokset. Vielä viime vuonna tähän hintaan sai 24/7:n ilman mainoksia. Mainokseton versio BB:stä maksaa vuonna 2022 12,95 €/kk. Tilaaja voi vaihtaa paketista toiseen joustavasti myös kesken tilausjakson ja mahdolliset hyvitykset tai lisäveloitukset tehdään aina seuraavan veloituksen yhteydessä. Uudet tilaajat voivat tutustua palveluun maksuttomalla kokeilujaksolla, joka jatkuu toistaiseksi voimassa olevalla maksullisella tilauksella, jos tilausta ei peru ennen ilmaisjakson päättymistä.

BB 24/7 näkyy vain paketissa Ruutu+ Urheilu, jossa on Ruudun koko sisältö pay-per-view'tä lukuun ottamatta eli sarjat, elokuvat ja urheilu Big Brotherin lisäksi. Halvempaan Ruutu+ -pakettiin ei sisälly BB 24/7 tai urheilusisällöt. Ruudun tilaussivulla oikeanpuoleisessa laatikossa olevassa Ruutu+ Urheilu -paketilla näkyy BB 24/7. Laatikon alalaidan ruksin rastittamalla voi valita ottaako mainoksellisen version tai kolme euroa kalliimman mainoksettoman version.

Ruutukaappaus tilaussivusta näkyy myös alla:

Kuvakaappaus Ruutu+:n tilausvaihtoehdoista heinäkuussa 2022. Kuva: © Nelonen Media.
Kuvakaappaus Ruutu+:n tilausvaihtoehdoista elokuussa 2022. Kuva: © Nelonen Media.

Ruutu+ -tilauksen voi maksaa luottokortilla tai laskulla. Luottokortilla maksettaessa kuukausimaksu veloitetaan heti tilattaessa ja tilaus on voimassa seuraavat 30 päivää. Tilauksen voi katkaista koska vain tilausjakson aikana ja katseluoikeus jatkuu viimeisen katseluoikeuden loppuun saakka. Tilaus uudistuu automaattisesti edellisen jakson päätyttyä, jos sitä ei itse käy päättämässä.

Big Brother 24/7:aa voi katsoa useilla eri päätelaitteilla. Tietokoneen lisäksi Ruutu+ toimii ainakin Android- ja iOs-laitteilla matkapuhelimissa ja tableteissa. Ruutu+:n saa isolle näytölle monien älytelevisioiden sovelluksilla ja siirtäminen isolle näytölle onnistuu myös Chromecastilla ja Apple TV:llä. Lisätietoja Ruutu+:n päätelaitetuesta löytyy täältä. Ruutu+ Urheilu -paketin tilaukseen sisältyy Big Brotherin lisäksi paljon muita sarjoja, elokuvia ja urheilua (merkitty +-tunnuksella), mutta ei erillismaksulliset pay-per-view-lähetykset (merkitty €-tunnuksella).

Suora lähetys BB-talosta käynnistyy sunnuntaina 4.9.2022 hetkeä ennen kauden alkua (Kickoff alkaa klo 21.00) ja jatkuu siitä katkeamattomana aina 12 viikon ajan kauden loppuun saakka. Valot sammutetaan BB-talosta kauden päättymisen merkiksi sunnuntaina 27. marraskuuta.

Ruudun Big Brother -sivut

Ruutu+:n hinnasto
Tilaa Ruutu+

Big Brother eri kanavissa kaudella 2022

Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.
Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.

Big Brother nettisivut – Bigbrother.fi

Big Brotherin tapahtumia seurataan tiiviisti tietenkin myös Big Brotherin nettisivuilla osoitteessa www.bigrother.fi. Sivuilla julkaistaan uutisia BB-talon tapahtumista ja muista Big Brotheriin liittyvistä ajankohtaisista aiheista. Lisäksi kauden alettua sivuilta löytyvät tiedot asukkaista, äänestyksistä ja kaikesta siitä, mitä Big Brotherin seuraamiseen vaaditaan.

BB-podcast - Supla+

Neljättä vuottaan aloitteleva BB-podcast kokee historiansa suurimman muutoksen. Podcast saa uudet juontajat ja se siirtyy maksulliseksi Supla+:aan. Samalla uusia podcasteja julkaistaan entistä useammin.

BB-podcastin uudet juontajat ovat Cristal Snow ja Sanna Pikkarainen. Uusi juontajakaksikko julkaisee uuden podcastin joka arkiaamu kello 7, jossa käsitellään BB-talon edellispäivän tapahtumia. Supla+:ssa kuultavan BB-podcastin saa tilattua hintaan 9,99 €/kk (mainoksilla) ja 14,99 €/kk (ilman mainoksia). Uudet tilaajat saavat ensimmäisen kuukauden ilmaiseksi.

Sosiaalinen media

Big Brotherin viralliset sosiaalisen median kanavat ovat tänä vuonna Facebookissa ja Instagramissa.

Sami Kuronen

Sami Kuronen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Sami Kuronen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Nelosen luottojuontajasta tulee myös BB-juontaja kymmenen Temptation Island Suomi -kauden jatkeeksi. Sami Kurosen vastuulla ovat maanantaista lauantaihin nähtävät päivittäislähetykset vuoropäivin Janni Hussin kanssa.

Televisiossa Big Brother on Samin uusi aluevaltaus, mutta hänen tunnetuin pestinsä on ”Temppareiden” juontajana toimiminen keväästä 2015 lähtien. Muita tv-tuotantoja, joiden juontajana Sami on toiminut ovat mm. Suomen Unelmien Poikamies, Toisenlaiset äidit, Stage ja Miss Suomi -finaalit.

Samilla on takanaan myös pitkä ura radiossa eri kanavilla. Valtakunnalliseen kuuluisuuteen hän on noussut Nelonen Median kanavilla, mutta hän aloitti radiouransa jo 15-vuotiaana Uudenkaupungin ja Turun paikallisradioissa. Viimeksi Sami on juontanut HitMixillä.

Janni Hussi

Janni Hussi. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Janni Hussi. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Monessa mukana ollut Janni Hussi tekee BB-debyyttinsä syksyllä 2022 päivittäisohjelman toisena juontajana yhdessä toisen BB-tulokkaan - Sami Kurosen - kanssa vuoropäivin.

Janni on ollut mukana mm. erilaisissa tosi-tv-tuotannoissa. Häntä on nähty Biisonimafiassa näyttelijänä, Selviytyjät Suomessa kilpailijana ja Suomen Suurimmassa pudottajassa valmentajana.

Big Brother Suomi - Päivittäislähetys 6.9.2021 alkaen

Kimmo Vehviläinen ja Alma Hätönen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Kimmo Vehviläinen ja Alma Hätönen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

maanantaista torstaihin klo 21.00-22.30 (ti 7.9.2021 klo 20.00-21.30)
perjantaisin klo 22.15-23.45
lauantaisin klo 22.30-00.00

Uuden BB-syksyn tapahtumia käydään läpi kuusi kertaa viikossa maanantaista lauantaihin BB-universumin studiosta Kimmo Vehviläisen ja Alma Hätösen johdolla vuoropäivin. Kimmo juontaa jo toisen BB:n tänä vuonna, kun hän oli mukana myös Julkkis-BB:ssä viime keväänä. Alma palaa BB-lähetyksiin edellisen normikauden jälkeen.

Syksyn lähetyksissä kerrataan tuttuun tapaan BB-talon edellisen päivän tapahtumat koosteen muodossa. Tapahtumia ovat kommentoimassa vaihtuvat studiovieraat. Päivittäislähetysten vakiovieraina nähdään tiistaisin Jarkko Valtee ja lauantaisin Kim Sainio. Perjantain lähetyksissä on viime syksyltä tuttu Fanicorner.

Big Brother Suomi Live – Päälähetys 5.9.2021 alkaen

Elina Kottonen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Elina Kottonen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Kickoff sunnuntaina 5.9.2021 klo 21.30-23.30
Häätölähetys sunnuntaisin klo 21.00-22.30

Uudistuneeseen BB-taloon uudet asukkaat muuttavat sunnuntaina 5. syyskuuta, jolloin käynnistyy myös 14. Big Brother -Kickoff BB-universumissa Vantaalla. Suorassa lähetyksessä nähdään uusi talo ja kuinka monta asukasta muuttaa sinne.

Big Brother jatkuu syksyllä normikaudella, joka tuo myös häätölähetykset perinteiseen rytmiin. Asukkaita häädetään jälleen kerran viikossa sunnuntaisin 12. syyskuuta alkaen. Katsojat äänestävät häätöuhan alla olevista asukkaista yhden tai useamman asukkaan ulos talosta ja häädetty asukas tulee välittömästi häädön jälkeen haastatteluun suoraan lähetykseen.

Häätölähetyksiin juontajaksi palaa Elina Kottonen, joka juontaa jo kolmatta BB-syksyä peräkkäin.

Big Brother 24/7 – Ruutu+ 5.9.2021 alkaen

Ruudun logo. Kuva: © Nelonen Media.
Ruudun logo. Kuva: © Nelonen Media.

Tuttuun tapaan BB-talon tapahtumia pystyy seuraamaan ympäri vuorokauden, missä ja milloin haluaa. Big Brotherin 24/7 -palvelu on saatavissa vain netissä osana Nelonen Median Ruutu+ -palvelua.

Ruutu+:n tuotteistus uudistui tänä vuonna. Ruutu+:sta on saatavissa halvempi versio mainoksilla ja kalliimpi versio ilman mainoksia. Halvempi versio maksaa 6,95 €/kk ja siinä nähdään ohjelmien yhteydessä rajoitetusti mainoksia, kuitenkin vähemmän kuin ilmaisversiossa. Kalliimpi versio maksaa 9,95 €/kk, jossa ei ole mainoksia muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Tilaaja voi vaihtaa paketista toiseen joustavasti myös kesken tilausjakson ja mahdolliset hyvitykset tai lisäveloitukset tehdään aina seuraavan veloituksen yhteydessä.

BB 24/7 sisältyy Ruutu+:n molempiin maksullisiin paketteihin. Uudet asiakkaat saavat lisäksi alkuun kahden viikon maksuttoman kokeilujakson, jonka voi keskeyttää tuona aikana milloin tahansa. Jos ilmaisjaksoa ei katkaise, jatkuu tilaus toistaiseksi voimassa olevana voimassa olevan hinnaston mukaisena. Maksullisen sisällön lisäksi Ruudusta voi seurata ilmaiseksi Nelosen Big Brother -lähetykset sekä ohjelmaan liittyviä klippejä. Palvelussa voi palata myös kahden edelliskauden tapahtumiin ohjelmien ja klippien muodossa.

Ruutu+ -tilauksen voi maksaa luottokortilla tai laskulla. Luottokortilla maksettaessa kuukausimaksu veloitetaan heti tilattaessa ja tilaus on voimassa seuraavat 30 päivää. Tilauksen voi katkaista koska vain tilausjakson aikana ja katseluoikeus jatkuu viimeisen katseluoikeuden loppuun saakka. Tilaus uudistuu automaattisesti edellisen jakson päätyttyä, jos sitä ei itse käy päättämässä.

Big Brother 24/7:aa voi katsoa useilla eri päätelaitteilla. Tietokoneen lisäksi Ruutu+ toimii ainakin Android- ja iOs-laitteilla matkapuhelimissa ja tableteissa. Ruutu+:n saa isolle näytölle monien älytelevisioiden sovelluksilla ja siirtäminen isolle näytölle onnistuu myös Chromecastilla ja Apple TV:llä. Lisätietoja Ruutu+:n päätelaitetuesta löytyy täältä. Ruutu+:n tilaukseen sisältyy Big Brotherin lisäksi paljon muita sarjoja, elokuvia ja urheilua (merkitty +-tunnuksella), mutta ei erillismaksulliset pay-per-view-lähetykset (merkitty €-tunnuksella).

Suora lähetys BB-talosta käynnistyy sunnuntaina 5.9.2021 hetkeä ennen kauden alkua (Kickoff alkaa klo 21.30) ja jatkuu siitä katkeamattomana aina kauden loppuun valojen sammutukseen saakka.

Ruudun Big Brother -sivut

Ruutu+:n hinnasto
Tilaa Ruutu+

Big Brother Suomi - Viikkolähetys 3.5.2021 alkaen

Kimmo Vehviläinen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Kimmo Vehviläinen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Nelonen
maanantaina 3.5., 10.5. ja 17.5. klo 21.00-22.30
keskiviikkona 5.5., 12.5. ja 19.5. klo 21.00-22.30
perjantaina 7.5. klo 21.00-22.30 ja 14.5. klo 21.15-22.45

Julkkis-BB:n tapahtumia käydään läpi kolmesti viikossa viime kausilta tutussa viikkolähetysformaatissa. Täysin uuden BB-universumin studiosta, aivan uuden BB-talon seinän takana, lähetyksiä juontaa Kimmo Vehviläinen, joka on Big Brotherissa mukana jo kolmatta kauttaan.

Viikkolähetyksissä nähdään kooste BB-talon edellisen päivän tapahtumista vaihtuvien vieraiden ja talosta häädettyjen asukkaiden kanssa.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.