Historiaa: Suomen Big Brother 2005-2011

Artikkelin hakemisto

Johdanto

Suomen Big Brotherin tarina lähti liikkeelle Brittien Big Brotherista. Subtv (nyk. Sub) oli ottanut ohjelmistoonsa Brittien BB:n tuotantokausia. Tämä herätti Suomen BB-fanit toivomaan jopa Suomeen omaa BB:tä. Fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Subtv kieltäytyi kunniasta vedoten BB:n korkeisiin tuotantokustannuksiin. Päätös muuttui kuitenkin myöhemmin, kun Subtv ilmoitti yllättäen syksyllä 2004, että Suomi saa oman BB:nsä vuoden 2005 aikana.

Ilmoituksen jälkeen alkoi kova kohu ennen kuin edes oli tiedossa, missä ohjelma kuvataan ja ketkä ovat tekijöitä. Subtv ilmoitti hyvissä ajoin, ettei BB:stä tule mitään "halpisversiota", vaan kaikki tehdään viimeisen päälle. Kiinnostus asukkaaksi oli myös kovaa ja silloinen kanavajohtaja joutui toppuuttelemaan haastatteluissa ennen asukashaun alkua, ettei vielä kannata lähettää hakemuksia.

Jokaisen kauden pääpalkintona on ollut tähän mennessä 50 000 euroa. Pääpalkinnon on saanut asukas, joka on poistunut talosta viimeisenä tuotantokauden Finaalissa.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.