Anniina on Big Brother 2008 -voittaja! - päivitetty 01.12.2008, 00:48

Suomen neljäs Big Brother -kausi on päättynyt. Finaalinelikosta Big Brother 2008 -voittajaksi selviytyi Anniina. Anniinasta tuli ensimmäinen kesken kauden tullut asukas, joka voitti Suomen Big Brotherin.

Anniina päihitti Finaaliäänestyksessä Teron, Johanin ja Jarmon. Anniina keräsi äänestyksessä eniten plusääniä ja hänen kokonaisäänensä olivat +21,68 %. Toiseksi tullut Tero sai toiseksi eniten plussaa ja hänen palkkinsa jäi +14,99 %:iin. Kolmanneksi sijoittunut Johan jäi +7,37 %:iin (kolmanneksi eniten plussia) ja neljänneksi jäänyt Jarmo +0,34 %:iin (vähiten plusääniä).

Anniina ja Tero olivat Finaalin ehdottomia ennakkosuosikkeja. Jo viime viikolla, kun seitsemän asukasta oli häätöäänestyksessä, olivat nämä kaksi pitkään parhaissa asemissa. Heidän johtoasemansa oli selvä myös koko tämän viikon, ainoastaan heidän keskinäinen järjestyksensä vaihteli. Sunnuntain Finaalissa Anniina meni lopullisesti ohi Terosta, eikä johtopaikastaan enää luopunut.

Asukkaat ulos yksitellen

Viime vuonna Finaalia kritisoitiin, että muut kuin voittaja otettiin ulos yhtä aikaa. Nyt siitä oli otettu opiksi ja kaikki otettiin ulos yksitellen. Ensimmäisenä Finaalissa talosta sai lähteä Jarmo. Taloon vasta reilut kolme viikkoa sitten tullut torniolainen otti kohtalonsa rennosti.

Kovin yllättyneenä ei kolmatta sijaansa ottanut myöskään Johan, joka sai seuraavana lähteä talosta. Kovimpana pelaajana talossa tunnettu tamperelainen sai kuitenkin talosta 5 000 € pokerivoitosta ja Playstationin torstaisen tehtäväradan parhaasta suorituksesta. Lisäksi Johan sai käydä kuuden päivän ajan Afrikan BB:ssä asukasvaihdossa.

Tunteellisimmat hetket koettiin, kun juontaja Vappu Pimiä julkisti Big Brother 2008 -voittajan. Tulosta pantattiin pitkään ja sekä Anniina että Tero hokivat toisiaan BB-voittajiksi. He jopa uhkasivat ruveta tappelemaan tyyliin "en se ole minä, vaan sinä". Leikkimielistä sanailua tietenkin.

Kun lopulta kaiuttimista kuului Anniinan nimi, oli tamperelaisneitokainen epäuskoinen. Hän ei millään uskonut tapahtunutta. Anniina ja Tero halasivat ja Anniina sai samalla onnittelut yhdeltä talon alkuperäisasukkaalta. Shokkitilassa Anniina jäi yksin taloon, kun Tero suunnisti Vapun haastatteluun studioon.

Vappu tuli hakemaan voittajan

Anniina sai hetken sulatella voittoaan yksinään, kun BB-talon häätöovi kävi jälleen. Tällä kertaa ovesta astui Vappu, joka tuli tervehtimään tuoretta voittajaa. Anniina ei oikein tiennyt itkeäkö vai nauraa, mutta hän odotti innokkaasti läheistensä tapaamista. Lyhyen juttutuokion jälkeen kaksikko poistui kamerakäytävään ja matka kohti studiota alkoi.

Pian Anniina palasi kahden ja puolen kuukauden jälkeen takaisin ulkomaailmaan Talk Show -studioon ja paperisilppumereen. Ensimmäisenä häntä pääsivät onnittelemaan läheiset, kunnes oli aika siirtyä Vapun piinapenkkiin. Vappu kuittaili ystävällismielisesti Anniinalle hänen tietämättömyydestään sivityssanoja kohtaan ja häneltä kyseltiin myös suhteestaan Johaniin ja Jarmoon. Anniina tiesi vastauksen kysymykseen "mikä on pessimismi" ja hän totesi suhteen Johaniin ja Jarmoon olleen pelkällä ystäväpohjalla.

Anniina sai voitosta voittajalle kuuluvan 50 000 €.n rahapalkinnon. Tämän lisäksi Vapulla oli yllätys, sillä Anniinaa odotti vielä Bahaman-matka tammikuussa. Matkalla Anniinalla on lisäksi osallistumisoikeus pokeriturnaukseen, jossa hänellä on mahdollisuus voittaa jopa 2 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Kuultuaan palkinnosta Anniina kysyi Vapulta itseironisesti, saako matkaan mukaan tulkin. Anniinan englantihan ei ole tunnetusti hyvää ja hänhän on reputtanut englannin yo-kirjoitukset viime keväänä.

Anniinasta tuli siis ensimmäinen Suomen BB-voittaja, joka ei ole ollut talossa alusta asti. Hän tuli taloon vasta 14. syyskuuta toisessa aallossa BB:n 20. päivänä ja talopäiviä hänelle kertyi 78. Muista finalisteista alkuperäisasukkaita olivat Tero ja Johan, jotka tulivat taloon 26. elokuuta. Ainoastaan Tero on viettänyt talossa täydet 97 päivää, sillä Johan (talopäiviä 91) vieraili Afrikassa kuusi päivää 19. - 24.10.2008. Jarmo tuli taloon viidennessä aallossa 4. marraskuuta ja talopäiviä hänelle kertyi 27.

Big Brother 2008 on siis päättynyt. Anniina liittyi Suomen BB:n voittajien rintamaan yhdessä Pertun (2005), Sarin (2006) ja Saulin (2007) kanssa.

Lue lisää sivustoltamme:
Anniinan asukasprofiili
Finaalipäivän kulku Finaali Live! -osiossa
Big Brother palaa asiaan 2009!

Lue lisää Subin BB-nettisivuilta:
Anniina on vuoden 2008 Big Brother -voittaja!
Anniina pääsee Bahamalle!
Johan sijoittui kolmanneksi!
Jarmo tuli neljänneksi!

Näistä Anniina muistetaan
Näistä Tero muistetaan
Näistä Johan muistetaan
Näistä Jarmo muistetaan

Anniina: En tekisi mitään toisin! (Anniinan videohaastattelu suoran lähetyksen jälkeen)
Jarmo, Johan ja Tero Vapun haastattelussa!
Finaali-ilta hetki hetkeltä!

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.