Big Brother kestää sata päivää?

Enää vajaa kuukausi uuden Big Brother -kauden alkuun ja myös uudet tv-mainokset ovat alkaneet pyöriä ruudussa. Mainokset herättävät epäilyn, että kauden pituus kasvaa aikaisemmista kausista.

Maanantaina Subilla alkoi pyöriä BB:tä mainostavat spotit. Mainokset ovat ainakin toistaiseksi pelkkää grafiikkaa, jossa tulee aluksi ruutuun tekstiä kirjoituskonemaisesti ja sen jälkeen ruutuun teksti BB:n alkamispäivästä.

Mainokset vahvistavat ainakin sen, että BB alkaa Subilla keskiviikkona 26. elokuuta. Mutta milloin BB päättyy? Yhdessä mainosspotissa lukee teksti "100 päivää ilman televisioita? Miten sinä selviytyisit?" Jos tuosta pitäisi jotain päätellä, niin tuleva kausi kestää tällä kertaa peräti sata päivää.

Kahtena ensimmäisenä vuotena, 2005 ja 2006, kausi kesti 96 päivää ja kahtena viimeisimpänä vuotena, 2007 ja 2009, kausi oli 97-päiväinen. Nyt tulisi sitten selkeästi BB:n pituuden uusi Suomen ennätys, jos sata päivää toteutuu.

Kausi siis alkaa Subilla keskiviikkona 26.8. ja talossa todennäköisesti jo tiistaina 25.8., tarkoittaisi sata päivää sitä, että BB-finaali 2009 käytäisiin keskiviikkona 2. joulukuuta. Kausi siis kestäisi hieman reilut 14 viikkoa. Mitään virallista vahvistusta Sub ei ole antanut kauden pituudesta, ainoa tieto ovat toistaiseksi olleet Subilla pyörineet mainokset. Joulukuun alkua ei vielä näy Spotti-palvelun ohjelmakartoissa.

BB-mainoksia on ruudussa tällä hetkellä useita versioita, ainakin kolme. Ne on kaikki varustettu erilaisella kirjoituskonemaisella tekstillä, mutta muuten mainosten formaatti ja ulkoasu on sama. Mainoksissa ei käytetä näyttelijöitä, eikä siinä ole edes speakia, pelkkää grafiikkaa ja äänenä kirjoituskoneen näppäimistön naputusääni.

Subin BB-nettisivuilla on yhä nähtävillä BB-talon remonttivideoita. Tällä hetkellä julkaistuja videoita on yhdeksän kappaletta.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.