Elokuva, suomalaisia tuotteita ja yllätys

Keskiviikkopäivän ohjelmassa oli viikkokilpailun seuraava esittely ja Big Brother tarjosi asukkaille myös elokuvan. BB:llä oli myös tarjota yllätys Cathylle ja muille talon asukkaille.

Päivä lähti varsin laiskasti käyntiin, eikä pitkään aikaan tapahtunut juuri mitään. Hetken aikaa asukkaat kävivät pohtimassa viikkokilpailuun kuuluvaa esittelyä, jonka tekevät Cathylle. Asukkaat päättivät, että esittelevät Cathylle suomalaisia tuotteita ja asioita, joita on aikojen saatossa tehty.

Esitys meni pitkälle iltaan. Lopulta se päästiin kuitenkin tekemään Esa A:n, Sarannan ja Stephanian toimesta. Kolmikko lähti lisähuoneeseen Cathyn kanssa, jossa esiteltiin mm. Fazerin suklaa, salmiakki, Alvar Aallon muotoilua ja Nokian matkapuhelimia. Esittelyn aikana muut talon asukkaat suunnittelivat jo torstain ohjelmaa. Asukkaat olivat ajatelleet järjestää jouluista ohjelmaa asukasvaihdon viidenneksi päiväksi.

Suomalaistuotteiden ja -asioiden esittely saatiin lopulta päätökseen. Päivän ohjelma ei suinkaan ollut tässä, sillä BB päätti tarjota asukkaille elokuvaillan. Illan ohjelmassa oli Jackass-porukan "WTF is Santa" -elokuva, joka liikkuu suomalaismaisemissa pääosin Suomen pohjoisosissa. Reilun tunnin elämyksen kyytipojaksi asukkaille oli tuotu karamelleja ja talo oli koristeltu ilmapalloin.

Jo ennen kaikkia päivän aktiviteetteja Cathy koki erikoisen päiväkirjahuonevierailun. Suomen ja Filippiinien BB:t olivat rakentaneet kuvayhteyden toistensa pk-huoneisiin ja Cathy sai tavata filippiiniläisiä asuintovereitaan ja myös Filippiineillä asukasvaihdossa olevan Kätlinin. Pk-huoneeseen oli tuotu tietokone, jonka kautta Cathy sai olla suorassa yhteydessä maapallon toisella puolella oleviin BB-asukkeihin.

Tässä ei kuitenkaan ollut kaikki, vaan Filippiinien BB:llä oli todellinen shokkiuutinen takataskussaan. Filippiinien BB kertoi Cathylle, että hänen Suomessa olonsa pitenee koko kuukauden mittaiseksi aiemman viikon sijaan. Cathylle ei kuitenkaan kerrottu, että tämä on huijausta ja asukasvaihto päättyy aivan lähipäivinä. Tietenkin Cathy oli aivan shokissa ja häneltä pääsikin itku.

Cathylle kerrottiin tuo uutinen aamupäivällä, mutta hän ei saanut vielä puhua siitä kellekään. Vasta illalla elokuvan jälkeen Cathy kutsuttiin uudestaan pk-huoneeseen ja hän sai luvan kertoa uutisesta. Asukkaat oli koottu sohvalle, kun Cathy tuli pk-huoneesta ja kertoi jymyuutisen. Cathy oli aivan onnessaan, kun kuuli ettei hänen tarvitse lähteä aivan heti.

Myös suomalaisasukkaat ottivat uutisen ilolla vastaan. He uskoivat, että nyt pääsevät kunnolla tutustumaan Cathyyn, eikä kaikkea ohjelmaa ja suunniteltuja ruokia tarvitse ahtaa pieneen aikaan. Ainoa ihmetyksen aihe oli Kätlin, jonka takaisin tuloa pohdittiin. Onko Kätlinkin kuukauden Filippiineillä, vai näkevätkö Cathy ja Kätlin toisensa Suomen BB-talossa?

Esimerkiksi Dana oli sitä mieltä, että Kätlin oli saanut suoran finaalipaikan lähtemällä vaihtoon. Sami puolestaan oli sitä mieltä, että Kätlin palaa Suomeen sunnuntaina. Eniten harmissaan tilanteessa olivat Toni ja Saranna, jotka ilmeisesti pohtivat mahdollisia voitonmahdollisuuksiensa pienenemistä muuttuneessa tilanteessa.

Asiat eivät kuitenkaan BB-talossa ole aina sitä, miltä ne näyttävät. Muutaman päivän kuluttua totuus vaihdon pituudesta selviää kaikille.

Lue viikkokilpailun tehtävänannot Subin BB-nettisivuilta:
Viikkokilpailu: Onko Cathystä suomalaiseksi?
Lisätehtävä viikkokilpailuun: Sininen ja valkoinen

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.