Kätlin voitti nimeämiskilpailun, palkintona sviitti - päivitetty 12.10.2009, 20:07

Jo tutuksi tulleeseen tapaan alkuviikosta BB-talossa käydään nimeämiskilpailuja. Maanantaina oli luvassa niistä ensimmäinen, joka oli yksilökilpailu ja voittajalle oli luvassa palkinto.

Slummin asukkaat pääsevät taistelemaan nimeämisoikeudesta ja elinolojensa parantamisesta nimeämiskilpailuissa. Niitä järjestetään maanantaista keskiviikkoon. Tämän viikon ensimmäisessä kilpailussa slummilaiset kilpailivat henkilökohtaisesta palkinnosta, joka oli pääsy sviittiin herkkujen kera. Asukkaille ei kerrottu palkinnosta muuta kuin, että se on yleellinen.

Nimeämiskilpailuna oli ajan arvaus. Slummilaisten piti seistä silmät peitettyinä slummin makuuhuoneessa kymmenen minuutin ajan. Aika piti arvioida itse ja lähimmäksi arvannut voittaa tehtävän. Tehtävän aikana piti seistä hiljaa nojaamatta kiinteisiin rakenteisiin, kuten seiniin, oviin ja lavereihin.

Big Brotherin ilmoitettua tehtävän alkamisesta, slummin makuuhuoneessa tuli hiljaista pipolla ja liinalla silmät peitettyinä olleiden slummilaisten keskuudessa. Ensimmäisenä tehtävän lopetti Esa A. alle kahdeksan minuutin jälkeen. Tämän jälkeen tehtävän suorittamisen keskeytti Aso ja sitten Dana. Dana pääsi jo todella lähelle, vain 12 sekunnin päähän kymmenestä minuutista.

Kätlin oli kuitenkin vielä tarkempi. Virolaisneitokainen arvasi ajan lähes sekunnilleen, sillä hänen kokonaisaikansa oli kymmenen minuuttia ja kaksi sekuntia. Toki tässä vaiheessa kukaan ei tiennyt tätä. Pahiten metsään meni Toni, joka teki tehtävää lähes kymmenen minuuttia Kätlinin jälkeen. Lopulta Tonikin suostui lopettamaan tehtävän ja BB kuulutti tehtävän päättyneeksi ja slummilaiset saivat poistua makuuhuoneesta.

Tehtävän päättymisen jälkeen alkoi keskustelu eri strategioista tehtävän suorittamisessa. Kaikki muut paitsi Toni kertoivat laskeneensa ajan päässään. Toni kertoi, että yritti laskea, mutta oli mennyt sekaisin kahden minuutin jälkeen. Tonin mukaan hän ei pystynyt ollenkaan keskittymään.

Tulosten julkistuksen yhteydessä Tonin lähes 20 minuutin aika aiheutti naurunremakan. Kun kaikkien ajat olivat tiedossa, onniteltiin Kätliniä todella tarkasta työstä. Palkinnoksi Kätlin saa sviitin herkkuineen käyttöönsä, mutta tätä ei kerrottu vielä muille asukkaille heti.

Illan BB Extran aikana Kätlin siirtyi sviittiin herkkujen ja juoman sekä kumppanin kera. Kätlin valitsi sviittiin seurakseen Danan. Kätlin ja Dana eivät saa keskustella, mitä sviitissä on tai mitä siellä on tapahtunut. Lisäkäänne asiaan oli se, että alakertaan jääneet asukkaat saavat ajoittain seurata sviitin tapahtumia olohuoneen telkkarista.

Asukkaat kuulevat kaikki sviitin puheet tyttöjen välillä. Tätä tosin tytöt eivät tiedä, että muut asukkaat näkevät ja kuulevat heidät. Alakerrassa olevat asukkaat eivät saa puhua telkkarissa tytöille, jos tytöt kutsutaan päiväkirjahuoneeseen, joka sijaitsee alakerrassa. Muista asioista sviitin asioita lukuun ottamatta saa keskustella matkalla pk-huoneeseen tai sieltä pois.

Mielenkiintoiseksi tämän viikon nimeämiskilpailusta tekee se, että mitä tekemistä tällä on nimeämisten kanssa. Kilpailu oli yksilökilpailu ja palkinto vain yhdelle. Onko edes tulossa kollektiivista nimeämisoikeutta, vai onko BB pistämässä joitakin asukkaita rangaistuksena häätöäänestykseen?

Sunnuntainahan BB lupaili, että lauantaina slummissa sääntöjä rikkoneille olisi luvassa lisärangaistuksia. Voisiko olla, että paellaa vastoin sääntöjä syöneet Marko, Sampo ja Minna olisivat suoraan häätöäänestyksessä, eikä nimeämisiä olisi ollenkaan?

Slummin nimeämiskilpailun tulokset:

Kätlin  10:02 (+0:02)
Dana 9:48 (-0:12)
Aso 8:10 (-1:50)
Esa A. 7:51 (-2:09)
Toni 19:34 (+9:34)
Maanantain nimeämiskilpailussa piti arvata lähimmäksi 10 minuuttia ja nostaa sen jälkeen käsi pystyyn, kun luulee ajan tulleen täyteen.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.