Peräti neljä asukasta toiseen häätöäänestykseen! - päivitetty 10.09.2009, 21:46

Toiset nimeämiset pidettiin tänään torstaina ja niiden tulokset julkistettiin samana iltana. Nimeämisten perusteella häätöäänestykseen joutuivat Tuija, Ragnar, Kätlin ja Jelena.

Tämän viikon nimeämisissä koskemattomuudesta nautti BB-talon uusi päällikkö Aso, joka voitti aiemmin päivällä päällikkökilpailun. Kaikki talon asukkaat olivat oikeutettuja nimeämään, koska slummilaiset olivat onnistuneet saamaan nimeämisoikeuden onnistuttuaan nimeämiskilpailuissa. Paratiisilaisilla on automaattinen nimeämisoikeus.

Toiseen häätöäänestykseen nimettiin peräti neljä asukasta. Asukkaat kuuntelivat nimeämisten tuloksia hiljaisina, kun BB kuulutti Tuijan, Ragnarin, Kätlinin ja Jelenan nimet.

Raskaimmin nimeämisuutisen otti Jelena, joka oli jo keskiviikkona uumoillut olevansa nimettynä. Jelena häipyi heti tuloksen kuultuaan terassille yksin itkemään. Pian häntä tuli lohduttamaan Dana, jolle Jelenan nimettynä olo oli kova paikka. Danan tilannetta ei helpottanut, että toinen hyvä ystävä Ragnar oli myös häätöuhan alla.

Jelena oli varsin tylynä kuultuaan nimeämisestään. Toivuttuaan itkunpuuskastaan, hän tylytti, ettei aio kiusallakaan poistua talosta ihan hänen nimenneiden asukkaiden harmiksi. Samalla hän vannotti, ettei aio osallistua muiden BB-asukkaiden kanssa yhteisiin rientoihin BB:n jälkeen.

Muut häätöuhan alle joutuneet ottivat tilanteensa paljon rauhallisemmin. Kätlin sanoi, että oli aavistanut nimeämisensä ja aiemmin itkupillinä tunnettu Tuija oli varsin rauhallinen hänkin. Ragnarkaan ei pahemmin panikoinut nimeämisuutisesta.

Nimeämispisteiden perusteella Big Brother on tehnyt omavaltaisen päätöksen häätöäänestykseen joutuneista. Sääntöjen mukaan vähintään kaksi joutuu äänestykseen ja, jos asukkaita on tasapisteissä, äänestykseen joutuu enemmän asukkaita. Nyt kuitenkin normaalilla käytännöllä kahdeksalla pisteellä äänestykseen olisi joutunut Tuija ja Kätlin, mutta BB päätti ottaa äänestykseen mukaan myös kuuden pisteen Ragnarin ja Jelenan.

Kuten tunnettua, BB voi halutessaan muuttaa sääntöjä. Ilmeisesti tuotanto halusi kuitenkin äänestyksestä jännemmän ja enemmän rahaa kassaan, joten neljä laitettiin äänestykseen. Toinen syy voi olla Jelenan arvaamaton käytös tupakanhimoissaan, joten katsottiin, että hän on parempi laittaa äänestykseen. Ennakkoarvioiden perusteella Jelena on todennäköisin lähtijä talosta.

Häätöuhan alla olevasta nelikosta yksi häädetään sunnuntaina ulos BB-talosta. Neljästä häätöuhan alla olevasta huolimatta, BB ei tiedottanut, että olisi kyseessä esimerkiksi tuplahäätö.

Katso myös:
Äänestysohjeet BB-nettisivuilla
Nimeämispisteiden jakautuminen

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.