Yöllinen avaimenetsintä tuotti tulosta, kaikki arvoitukset ratkaistiin - päivitetty 28.10.2009, 16:46

Yhdistyneen BB-talon asukkaat joutuivat toisena yhteisenä yönään yötöihin, kun Big Brother passitti asukkaat yötehtävän kimppuun tehtäväalueelle. Asukkaiden piti etsiä sieltä "varastettu" avain, joka avaisi yhden arvoituslaatikoista. Avaimen löytyminen oli ratkaisevassa asemassa, että asukkaat saivat kaikki arvoitukset ratkaistua.

Tiistain puolesta päivästä lähtien asukkaat olivat onnistuneesti ratkaisseet BB:n heille toimittamia arvoituksia. Useimmat ratkesivat vasta toisella vastauskerralla BB:n annettua vihjeen, mutta ne kuitenkin ratkaistiin. Todellinen dilemma syntyi, kun BB ilmoitti, että yksi arvoituslaatikon avain on "varastettu" ja asukkaiden pitää etsiä se BB-talon alueelta.

BB lupasi toimittaa etsintää varten lisävihjeen. Asukkaat saivat vihjeen noin kello kolme yöllä, kun asukkaat olivat jo unten mailla. Asukkaille toimitettiin postia, jossa kerrottiin, että avain on piilotettu tehtäväalueelle. Ainoana ohjeistuksena tämän lisäksi oli, että pitää pukeutua lämpimästi ja siirtyä BB:n ilmoituksesta tehtäväalueelle.

Tehtäväalueella ei ollut mitään lisärakennelmia, vaan laakea hiekkakenttä. Ei ollut muuta mahdollisuutta kuin ryhtyä haravoimaan hiekka-aluetta. Mitään apuvälineitä ei asukkailla ollut käytettävissä. Mahdollisina piilopaikkoina pidettiin myös tehtäväalueen seiniä, BB-silmälogoja, peilejä ja kameroita, jotka myös tutkittiin kohtuullisen tarkasti ja useaan kertaan.

Etsintä pitkittyi ja pitkittyi. Epätoivo alkoi vaivata yhtä, jos toistakin ja motivaatio alkoi pudota. Alun järjestelmällinen etsintä unohtui jo pienen hetken jälkeen ja monet haahuilivat ilman sen suurempaa päämäärää. Muutamat käytännössä lopettivat koko etsinnän ainakin ajoittain ja ryhtyivät juttelemaan niitä näitä.

Avaimen etsiminen venyi pitkälle aamuun. BB antoi yöllä asukkaiden käydä sisällä vessassa ja aamulla hakea talosta pientä purtavaa ja juotavaa. Osa asukkaista otti myös pieniä torkkuja tehtäväalueella. Etsintä jatkui kuitenkin taukoamattomana ainakin osan porukan toimesta koko ajan.

Päivä oli jo noussut ja kello lähenteli kymmentä aamulla, kun ilo repesi ylimmilleen tehtäväalueella. Aso teki sen, mitä oli koko yö odotettu, eli avain löytyi. Kaikki iloitsivat ja suitsuttivat Ason fakiirin taitoja. Aso oli osannut muiden asukkaiden avustuksella päätellä, mistä avainta kannattaisi etsiä.

Väsyneet asukkaat valuivat takaisin taloon, kun BB antoi heille siihen luvan. Hetken aikaa käytiin läpi vielä etsinnän vaiheita, mutta nopeasti uni voitti asukkaat sängyn pohjalle.

Arvoitustehtävä ei kuitenkaan vielä ollut ohi, sillä asukkaille toimitettiin yhä uusia arvoituksia. Pihalla olleista arvoituslaatikoista osa oli yhä lukittuja ja ne pitää saada auki, mikäli asukkaat mielivät juhlia palkintona olevia kaikkien aikojen viidakkobileitä. Väsyneisyydestä huolimatta asukkaat saivat ratkaistua kaikki BB:n toimittamat arvoitukset.

Lopulta kaikki arvoitukset oli ratkaistu, mutta pihalla oli yhä yksi avaamaton laatikko. Sekin saatiin auki, kun viimeinen arvoitus oli ratkaistu. Kaikki asukkaat oli käsketty sohvalle seuraamaan viimeisen laatikon aukaisua. Laatikossa oli viesti, jossa BB onnitteli asukkaita arvoitusten onnistuneesta ratkaisemisesta. Samalla BB ilmoitti, että illalla BB-talossa juhlitaan, eli asukkaat saivat viidakkobileensä.

Samoin pelaaminen Playstationilla Uncharted 2 -peliä jatkui. Asukkaat kohtaavat toisensa torstaina kilpailussa, jossa paras asukas voittaa henkilökohtaisen palkinnon. Pelin pelaamisen yhteydessä asukkailla on yhä mahdollisuus juonitella BB-talon salaisessa pelihuoneessa.

Tehtävänä arvoituksia ja pelaamista, juonittelu sallittu rajoitetusti (27.10.2009)

Lue yötehtävän tehtävänannot Subin BB-nettisivuilta:
Ryöstetty avain
Etsikää ryöstetty avain

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.