Asukaskokelaiden testaus alkoi

Keskiviikkoiltana tehtäväalueelle häädetyt asukaskokelaat joutuivat torstaina ensimmäisen tulikokeeseensa. Päiväohjelmaan kuului niin ryömintää kuin ällöjuomien juomista.

Asukaskokelaat olivat yöpyneet tehtäväalueen katetulla laverilla makuupusseissaan, kuka paremmin, kuka huonommin. Esimerkiksi Satu ei pystynyt nukkumaan kovinkaan paljon, koska hän koki tilanpuutetta laverilla. Univelkaansa seinäjokinen otti takaisin päivällä, kun muut asukit pelailivat itse keksimiään pelejä tehtäväalueella.

Rauhallinen päivä aamujumppineen, aamupaloinen ja pelailuineen päättyi tylysti eilisen kouluttajan saapumiseen tehtäväalueelle iltapäivällä. Käskytys alkoi välittömästi ja asukit saivat aikaa minuutin pukea päälleen vaatteet, jotka sai liata, sillä kokelailla oli edessään ryömintähaaste.

Asukaskokelaat joutuivat ryömimään tehtäväalueelta rakennetussa tunnelissa BB-talon pihalle. Tehtävä oli vapaaehtoinen, koska he eivät olleet asukkaita vaan kokelaita. Kukaan ei kuitenkaan kieltäytynyt ryömimästä. Parhaiten tehtävästä suoriutuivat ehkä yllättäen naiset, etunenässä Maria ja Ksenia. Miehillä tuntui olevan enemmän tai vähemmän vaikeuksia etenkin tunnelin vasemmalle kääntyvässä mutkassa.

Tunneliryöminnän jälkeen oli vuorossa jonkun ällölitkun juominen. Tehtävä, jossa piti juoda lasillinen litkua, oli jälleen vapaaehtoinen. Kukaan ei kieltäytynyt tehtävästä, mutta kaikki eivät pystyneet suorittamaan sitä loppuun. Lasillista eivät pystyneet juomaan loppuun Petri, Mari ja Jani. Juomatehtävän parhaimmistoa olivat Ksenia ja Ville, jotka joivat juomansa varsin vauhdikkaasti. Villelle lisäpisteet siitä, että hänelle maistuivat myös juomaan laitetut "rehut".

Marin mielestä osa onnistuneesti suorittaneista fuskasi, sillä juomaa valui rinnuksille, eikä kaikkea juomaa nielty. Mari olisi halunnut suorittaa tehtävän täysin oikein, mutta ei siihen pystynyt. Päiväkirjahuoneessa Mari totesi jälkeenpäin, ettei joisi uudellakaan kertaa, jos siihen suotaisiin mahdollisuus.

Salaperäisen juoman koostumusta ei kokelaille kerrottu. Katsojille se sen sijaan kerrottiin. BB-nettisivujen mukaan juomassa oli piimää, ruokaöljyä, etikkaa, kuorittuja tomaatteja, merilevää, sardiinia ja papuja. Sivuilla vakuuteltiin, ettei juomassa ollut mitään allergiaa aiheuttavaa.

Juominkien jälkeen asukaskokelaat saivat peseytyä kylmässä pihasuikussa. Aluksi oli vain kolmen minuutin pikasuihku, mutta tämän jälkeen kouluttaja antoi kaikkien peseytyä rauhallisesti kylmässä kimppasuihkussa.

Pian kouluttaja komensi kokelaat terassille, jonne he jäivät odottamaan lisäohjeita. Odottelun jälkeen kokelaat pääsivät sisätiloihin, jossa heitä odotti uusi yllätys. BB oli vienyt kaikki henkilökohtaiset tavarat, ruokatarvikkeet ja katkaissut veden. Hämmennys oli suuri, mitä oli tapahtunut. Vielä, kun löydettiin asioita, joita epäiltiin, että kokelaat eivät olleet niitä itse sinne jättäneet, kuviteltiin, että joku tai jotkut olivat käyneet talossa kokelaiden poissaollessa.

Hämmennystä kesti jonkin aikaa, kunnes vesi alkoi jälleen virrata talon hanoista. Eikä mennyt kauaakaan, kun tavarat ilmestyivät varastohuoneeseen mustissa jätesäkeissä. Tavarat olivat kuitenkin sikin sokin, joten omien tavaroiden etsinnässä meni jokunen tovi. Etenkin Mari oli huolissaan omien meikkien ja muiden tavaroiden löytymisestä.

Tilanne alkoi kuitenkin rauhoittua, kun kukin löysi omat tavaransa. Arki alkoi rullata, kun päästiin peseytymään ja pistämään hieman murua rinnan alle. Loppujen lopuksi moni piti viimeistä vuorokautta ihan hyvänä kokemuksena.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.