Asukkaat kaukaisiin maihin liikunnallisessa viikkotehtävässä - päivitetty 20.09.2010, 21:26

Maanantai tietää perinteiseen tapaan uutta viikkotehtävää BB-talossa, eikä tämä viikko tehnyt siihen poikkeusta. Tällä viikolla BB-talossa virittäydytään kansainväliseen tunnelmaan tanssin ja urheilun keinoin.

Viikon teemoina ovat kansainvälisyys ja olympiahenki. Asukkaat kohtaavat viikon aikana urheilullisia haasteita ja lisäksi heidän on tehtävä tanssiesitys. Viikkotehtävä onnistuu, mikäli asukkaat onnistuvat annetuissa tehtävissä joukkueittain.

Vedonlyöntiprosentista virisi kova keskustelu jo ennen tehtävänannon saamista. Marika oli sitä mieltä, että vedonlyöntiprosentiksi pitäisi valita 98, jotta häviötilanteessa jäisi vähän enemmän rahaa käyttöön. Etenkin miehet tyrmäsivät Marikan ehdotuksen lähes täysin. Kun vedonlyöntiprosentista lopulta päätettiin, pienen keskustelun jälkeen vedonlyöntiprosentiksi valittiin 99. Marika joutui taipumaan enemmistön kantaan, koska lähes kaikki kannattivat 99 %:ia.

Ensimmäiseksi asukkaat saivat aloittaa tanssiesityksen harjoittelun. Asukkaat oli jaettu kolmeen ryhmään, jotka saivat kukin harjoiteltavakseen eri tanssin. Tansseina ovat rivitanssi, menuetti ja yang ge. Tanssiesityksen pitää olla valmiina kolmannen päivän iltana.

Ryhmät saivat tanssin ohjeet kirjallisina päiväkirjahuoneesta ja he saivat välittömästi luvan aloittaa harjoittelun. BB oli passittanut asukkaat pihalle, kun asukkaille soitettiin kunkin ryhmän musiikkia, minkä mukaan tanssia. Aluksi kaikilla oli haasteita tulkita ohjeita, mutta pikku hiljaa tanssien salat aukenivat asukkaille.

Urheilulliset haasteet suoritetaan todennäköisesti kaikki Playstation Move -pelikonsolilla. Asukkaat pelaavat eri pelejä BB:n määräyksestä olympiahengessä. Esimerkiksi maanantaina aloitettiin pöytätenniksellä, jossa asukkaat pelaavat toisiaan vastaan cup-systeemillä.

Etenkin talon naiset olivat hyvin innoissaan uudesta viikkotehtävästä ja myös Niko N. oli hyvin tyytyväinen Hunks-taustansa ja urheilullisuutensa vuoksi. Tanssiharjoitusten alkaessa vähiten kiinnostusta näyttäisi olevan Petrillä ja Villellä, mutta kun konsolipelaaminen tuli asukkaiden tietoon, Ville oli aivan innoissaan.

Viikkotehtävän suoritus on alkanut rennoissa merkeissä. Osasyynä varmaankin on se, että tehtävät ovat niin erilaisia, joten kaikille on kaikkea. Tilannetta helpottaa varmasti myös se, että ei ole eriarvoisuutta, vaan kaikki suorittavat samaa tehtävää, vaikkakin pienissä ryhmissä.

Viikkotehtävän tanssit ja tanssiryhmät:

Rivitanssi: Marika, Petri, Ksenia, Ellinoora ja Ville
Menuetti: Satu, Nino, Habib ja Vilhelmiina
Yang ge: Riikka, Hannu, Paul, Elisabet ja Niko N.

Lue viikkotehtävän tehtävänanto Subin BB-nettisivuilta

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.