Jeboulandia on myös pelottava

BB-talo muuntui viikkotehtävän ajaksi vaaleanpunaiseksi Jeboulandiaksi. Asukkaille annettiin ymmärtää, että viikko on pelkkää hauskanpitoa, mutta tämä ei ole koko totuus.

Maanantaina asukkaat saivat uuden viikkotehtävän, jossa heille annettiin tehtäväksi "pitää kivaa". Viikko alkoikin hauskoissa merkeissä. Asukkaille soitettiin lastenmusiikkia, tarjottiin herkkuja, asukkaat saivat nukkua pitkään ja pääsivät saunaan heti herätyksen jälkeen.

Hemmottelu ja hauskanpito jatkui tiistaina, kun asukkaat saivat makeita herkkuja pitkin päivää ja illalla vielä uudestaan saunaan. Sauna ja poreallas ovat olleet käytössä juomineen päivineen. Iltapäivällä asukkaat pääsivät pomppimaan pomppulinnaan tehtäväalueelle. Asukkaiden päiviä on piristänyt mystinen Jebou-ääni, joka on huudellut asukkaille mitä milloinkin. Jebou on matkinut mm. Ninoa "Ookke" ja "Jesbe" -huudahduksilla ja röhönaurulla.

Iltaa kohden Jebou muuttui kuitenkin ilkeämmäksi ja pelottavammaksi. Samalla BB alkoi kiusata asukkailla kytkemällä mm. television päälle, jossa näytettiin pätkä aiemmin päivällä käydystä ruokapöytäkeskustelusta. Lyhyt pätkä esitettiin ikäänkuin televisiossa olisi ollut häiriöitä ja lopussa video jäi toistamaan yhtä Vilhelmiinan lausetta useaan otteeseen pätkän päättymiseen saakka. Videon aikana BB välkytti olohuoneen valoja, joka sai etenkin naisasukkaat pelokkaiksi.

Kun asukkaat alkoivat valmistautua nukkumaan menoa varten, pelotteli BB lisää Vilhelmiinaa. Vilhelmiinan ollessa pesemässä hampaitaan, hänen edessään olevaan peiliin ilmestyi hahmo, jota nainen pelästyi pahanpäiväisesti. Hän jätti hampaiden pesun niille sijoilleen ja ryntäsi makuuhuoneeseen itkien peiton alle. Muut asukkaat eivät olleet uskoa Vilhelmiinan kertomusta tapahtuneesta, ennen kuin Jebou antoi asukkaille siitä vinkin puheillaan.

Pelottelu jatkui makuuhuoneessa. Jebou puhui pelottavasti ja nauru oli kuin kauhuelokuvasta. Pahin hetki oli, kun Jebou huudahti samalla hetkellä valojen sammuessa. Asukkaita peloteltiin myös Nukkumatti-kappaleella, jota alettiin soittamaan normaalisti, mutta sitten sitä hidastettiin ja soitettiin takaperin, joka kuulosti varsin friikiltä. Naisasukkaat olivat täysin poissa tolaltaan. Miehet sen sijaan olivat aivan innoissaan ja lietsoivat tilannetta edelleen.

Valojen sammuttua pelottelu jatkui vielä hetken, kun makuuhuoneen peileihin ilmestyi valoja ja hahmoja. Naiset kirkuivat minkä kurkuista pääsi ja he hakivat turvaa toisistaaan ja miesasukkaista. Jebou oli puhunut ilkeästi asukkaille viimeiset hetket ja jatkoi sitä asukkaiden nukahtamiseen saakka. Jebou oli mm. todennut Nukkumatti-kappaleen keskeytettyä, että "tonttulauluksi" kutsumassaan kappaleessa "tonttu syötiin", kun biisi keskeytyi.

Noin tunti asukkaiden nukahtamisen jälkeen asukkaita yritettiin vielä pelotella, mutta asukkaat olivat niin syvässä unessa, ettei pahoja reaktioita nähty. Olohuoneen puolella televisio avautui ja siellä näytettiin aiemmin illalla näytettyä pätkää ja soitettiin tivolimusiikkia. Makuuhuoneen puolelle tämä ei kuitenkaan kuulunut, niinpä Jebou huuteli asukkaille, mutta ilman mainittavampaa reaktiota. Sentään seinien kolistelut hieman hermostuttivat Elisabetia, Marikaa ja Vilhelmiinaa.

Viikkotehtävän onnistumisen kannalta on tärkeää, että asukkaat jaksavat pitää hauskaa, mutta miten pelottelu vaikuttaa tilanteeseen. Jo pelkkä hauskanpito on välillä tuottanut vaikeuksia, kun kaikki eivät ole syttyneet samanlaiseen hauskanpitoon kuin Marika, joka on tehtävästä aivan innoissaan. Muut ovat rauhoitelleet Marikaa, vaikka hän on vain pitänyt hauskaa ohjeiden mukaisesti. Huvittavaa tilanteessa on ollut, että etenkin Vilhelmiina on varoittanut Marikaa, että hänen toimintansa takia viikkotehtävä voi epäonnistua. Yksi tällainen tilanne oli, kun Marika oli maanantaina tuomassa ilmapalloja makuuhuoneeseen muiden sitä vastustaessa.

Viikkotehtävä jatkui samansuuntaisena keskiviikkona. Hauskasti alkanut päivä kääntynee iltaa kohti jälleen pelottavaksi.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.