Niko N. on Big Brother 2010 -voittaja! - päivitetty 29.11.2010, 00:57

Suomen kuudennen Big Brotherin voittaja ratkesi sunnuntai-iltana suorassa Finaalilähetyksessä. Kuudes Big Brother -voittaja on Niko N., toiseksi sijoittui Marika, kolmanneksi Nino ja neljänneksi Eetu.

Voittajaäänestys tämän vuoden Big Brotherin voittajasta käynnistyi torstaina. Neljän finalistin Finaalissa Niko N. vei pisimmän korren ennen Marikaa, Ninoa ja Eetua.

Taistelu Big Brotherin voitosta oli hyvin tasainen. Erot olivat kärkikaksikon välillä äärimmäisen pienet ja tilanne vaihteli tiuhaan Finaalilähetyksen aikana. Marika oli vielä johdossa Finaalin alkaessa ja hän ja Niko N. vuorottelivat kärkipaikalla. Lopulta kuitenkin Niko N. päätyi ykköseksi ja Big Brother 2010 -voittajaksi.

Muilla finalisteilla ei ollut voittotaisteluun sanan sijaa. Nino ja Eetu olivat varsin kaukana, eikä edes heidän välillään tullut kunnon kisaa. Kolmoseksi sijoittunut Nino ja neloseksi jäänyt Eetu olivat näillä sijoilla koko Finaalin ajan ja poistuivat talosta myös näillä sijoilla. Ninon eroon Niko N:ään oli 18,80 prosenttiyksikköä ja Eetun ero Niko N:ään 23,59 prosenttiyksikköä. Ninon ja Eetun välinen ero oli 4,79 prosenttiyksikköä.

Finaalin alla kaikista hermostunein oli Marika, joka oli häslännyt koko päivän meikkiensä kanssa. Nainen puunasi naamaansa ja hiuksiansa useita tunteja ja sai työnsä päätökseen vasta noin kymmenen minuuttia ennen suoran lähetyksen alkua. Marika hermoili vielä suorassa lähetyksessäkin. Normaalit taloyhteydet sujuivat vielä joten kuten rutiinilla, mutta hermoilu lisääntyi, kun häädöt alkoivat.

Ensimmäisenä finalisteista häädettiin Eetu. Eetu oli arvannut oikein, että lähtee Finaalista ensimmäisenä. Finalistit olivat hieman sekaisin protokollasta ja luulivat muiden kuin voittajan häädettävän yhtä aikaa. Eetu kuitenkin poistui talosta yksinään muiden jäädessä yhä odottamaan vuoroaan. Tässä välissä Marika yritti vessaan, mutta Nino ja Niko N. vastustelivat, koska eivät tienneet, kuinka nopeasti juontaja Susanna Laine palaisi asiaan.

Studiohaastattelussa Eetu totesi, että oli onnellinen saadessaan olla talossa näin pitkään. Pelimiesstatukseensa hän totesi, ettei homma tuntunut toimivan talossa, eikä ulkomaailmassa hänellä ole ollut ennen paljon naisia. Äidin reaktiota hän pelkäsi, koska Eetu arveli, että äiti luulee häntä kiltiksi pojaksi, vaikka asia ei ihan näin ole.

Seuraavana häädettiin Nino. Toista kertaa talossa ollut helsinkiläinen oli ikionnellinen, että hän pääsee vihdoinkin talosta pois häätöoven kautta. Ennen poistumistaan talosta Nino heitti vielä onnentoivotukset Finaalin kärkikaksikolle. Taloon jäi vielä Marika ja Niko N., jotka menivät tekemään tässä vaiheessa vessakäynnin varmasti yli puolen miljoonan tv-katsojan ja studioyleisön silmien edessä.

Susannan haastattelussa Nino ilmaisi, että vihdoinkin häneltä onnistui poistua talosta häädön kautta. Uudestaan Nino ei aio enää BB-taloon tulla, tämänkertainen visiitti veti "patterit" aivan nollaan. Omaa hauskuuttaan talossa Nino ei oikein osannut selittää Susannalle.

Lopulta päästiin tilanteeseen, jossa ratkaistaisiin BB-voittajan nimi. Susanna otti taas yhteyttä taloon. Big Brother 2010 voittaja on Niko N. Marika onnittelee kyynelehtivää Niko N:ää sanoen, että hän ansaitsi voittonsa. Niko N. on ollut Suomen BB-taloissa kaikista pisimpään, sanoi tämän kauden Finaalin ainoa alkuperäisasukas.

Marika näki koko kauden päivästä yksi lähtien talon seinien sisäpuolella. Susanna onnitteli Marikaa tästä urakasta, vaikka voittoa ei lohjennutkaan. Marikan positiivisuuden salaisuudesta kysyttäessä Marika mainitsi, että "mä vain oon" ja totesi myös, ettei stressaa, koska elämä on siihen liian lyhyt. Marikan elämänohje oli tarttua hetkeen, "Carpe Diem". Tulevaisuudesta Marika pohtii menoa ulkomaille tai juontotöitä, jos niitä ilmaantuu.

Uusi BB-voittaja Niko N. jäi yksin taloon. Juontajat Susanna Laine ja Elina Viitanen menivät hakemaan voittajan talosta. Niko N. istui hiljaa sohvalla, kun juontajakaksikko tupsahti taloon. Juontajat vaihtoivat tuoreen voittajan kanssa pari sanaa, kunnes oli aika siirtyä studion puolelle.

Ennen studiohaastattelua BB-talosta sammutettiin valot. Kuva kiersi makuuhuoneessa, olohuoneessa, päiväkirjahuoneessa ja pihalla. Talo pimeni tilanteisiin sopivien kuulutusten saattelemana. Viimeisenä valot sammuivat pihalta, jossa sammutettiin ensin normaalit valot ja sitten sinne asennetut jouluvalot, jolloin piha pimeni täysin.

BB-talon valojen sammuttamisen jälkeen Big Brother 2010 -voittaja Niko N. saapui paperisilpun juhlistamana Talk Show -studioon. Heti kärkeen Niko N. sai halauksen tyttöystävältään Sofialta, jonka jälkeen oli haastattelun vuoro. Aluksi Susanna tietysti onnitteli tuoretta voittajaa. Kysyttäessä, miksi Niko N. voitti vastasi Niko N. "pelle", eikä osannut oikein mitään muuta vastata. Parhaimpina asioina jäivät mieleen asukasvaihto ja negatiivisista tieto Sofiasta salatilassa. Tulevaisuudessa Niko N:ää kiinnostaisi oma vaatemallisto ja sen myyminen.

Äänestystilanteen nähtyään Niko N. harmitteli Marikalle tiukkaa lopputilannetta, jossa Niko N. kruunattiin BB-voittajaksi 1,07 prosenttiyksikön erolla. BB-voittaja saa pääpalkinnoksi tietysti 50 000 €, mutta sen lisäksi mukaan tulee joitakin tuotepalkintoja. Myös muut finalistit saivat lohdutuspalkinnoksi tuotepalkintoja, kuten aikaisemmat häädetytkin.

Niko N. on Suomen kuudes Big Brother -voittaja. Aikaisemmin Big Brotherin ovat voittaneet Perttu (2005), Sari (2006), Sauli (2007), Anniina (2008) ja Aso (2009). Suomen Big Brotherin jatkosta ei annettu mitään tietoa illan Finaalilähetyksessä.

Big Brother 2010 -finalistit ovat maanantaina 29.11.2010 verkkovieraina Subin BB-nettisivuilla. Aikataulu: Eetu klo 13.00-13.45, Nino klo 13.45-14.30, Marika 14.30-15.15 ja Niko N. klo 15.15-16.00. Voit lähettää finalisteille kysymyksesi jo nyt täältä!

Lue sivustomme Liveseuranta finaalipäivän kulusta (myös koko kausi kerrattavissa Liveseurannan kautta)