Satu häädettiin kuudentena, Elisabet ja Petri murtuivat

Viidennen häätöäänestyksen lopputulos aiheutti rajuja tunnereaktioita. Elisabet ja Petri murtuivat, kun Satu häädettiin kuudentena Big Brother -talosta.

Kaikki asukkaat olivat seitsemännellä viikolla häätöäänestyksessä. Big Brother oli perunut tältä viikolta päällikkökilpailun ja nimeämiset ja laittoi kaikki asukkaat häätöäänestykseen. Marika oli häätöäänestyksessä peräti viidettä kertaa, Nino ja Petri toista kertaa, mutta kaikki muut talossa olevat asukkaat olivat häätöuhan alla ensimmäistä kertaa.

Monet asukkaat olivat toivoneet, että kaikki olisivat häätöäänestyksessä tällä viikolla. Tätä olivat toivoneet mm. Satu ja Elisabet. Esimerkiksi Sadun mielestä olisi hyvä nähdä nyt kannatuksensa ja, jos se ei riittäisi, ei olisi mitään järkeä joutua äänestykseen vasta marraskuussa finaalin kynnyksellä ja pudota sitten.

Asukkaat olivat arvanneet jo perjantaina, kun nimeämisiä ei kuulunut, että kaikki asukkaat ovat häätöäänestyksessä. Lopullinen vahvistus siihen saatiin sunnuntaina Talk Show'n alussa, kun BB luetteli kaikkien asukkaiden nimet sohvilla odottaville asukkaille. BB kertoi dramaattisesti ensin neljän asukkaan nimen ja pienen tauon ja sekä-sanan jälkeen kaiuttumista kuului myös loppujen asukkaiden nimet.

Häätölähetyksen aikana talossa vallitsi leppoisa tunnelma, jota tosin kiristi juontaja Susanna Laineen taloyhteydessä esittämät kysymykset viikon aikana talossa esiintyneestä selän takana puhumisesta. Marika taisi loukkaantua, kun tuli ilmi, että Petri ja Elisabet olivat viikolla puhuneet Marikasta, että hänellä on "pissa noussut päähän".

Jännitys pääsi huippuunsa, kun tuli häädön hetki. Sekunnit olivat piinaavat, kun asukkaat joutuivat odottamaan häädettävän nimen kuulumista. Kun lopulta Susanna ilmoitti taloon Sadun nimen, romahti Elisabet täysin. Elisabet meni hysteeriseksi ja alkoi raivoisan itkun. Hän ei ollut uskoa, että hänelle tärkeä Satu joutui häädetyksi.

Petri reagoi myös voimakkaasti häätöäänestyksen tulokseen. Petri suhtautui tulokseen aluksi hieman hillitymmin kuin Elisabet, mutta ei hänkään pystynyt pitämään kyyneleitä kurissa. Joitakin minuutteja Sadun lähdön jälkeen Petri manasi, että äänestystulos oli "pinkkikännyköiden" syytä, eikä 40-vuotiaat jaksaneet äänestää. Petrin pika-analyysin mukaan tämä oli Sadun putoamisen syy.

Kaikki talon asukkaat olivat lopputuloksesta kuin ällikällä lyötyjä. Kukaan ei ollut uskoa, että juuri Satu tullaan häätämään. Perinteiset "värikkäimmät häädetään ensin" -puheet käynnistyivät Petrin, Elisabetin ja Ninon kesken. Talon rauhallisimpiin asukkaisiin kuuluva Hannu oli myös täysin yllättynyt äänestyksen tuloksesta. Vaisu tunnelma valtasi koko talon suoran lähetyksen jälkeen.

Studioon saapunut Satu otti häätötuloksen reippain mielin. Sen suurempaa syytä putoamiselleen Satu ei osannut tuoreeltaan sanoa. Häätöäänestyksen tuloksesta Satu harmitteli, että hän jäi vain niin vähän Kseniasta, joka oli ensimmäinen häädöltä pelastunut. Sadun ja Ksenian väliseksi eroksi jäi 1,44 prosenttiyksikköä. Äänestyksen neljä viimeistä olivat miinuksella kokonaisäänissä.

Sadun poistuttua BB-talosta tuotannolle kävi pari mokaa, jotka myös asukkaat huomasivat. Ensin taloon kuului, kun Satu asteli Talk Show -studioon, mutta ääni katkaistiin pian muutaman sanan jälkeen. Asukkaat pitivät mokaa pahana. Muutama minuutti myöhemmin asukkaat saivat kuulla, kun BB tervehti päiväkirjahuoneeseen saapunutta Hannua. Tervehdystä kummempaa asukkaat eivät kuitenkaan saaneet pk-huoneesta kuulla, joten salaisuudet jäivät sen seinien sisäpuolelle.

Sadun häädön jälkeen BB-taloon jäi vain kahdeksan asukasta. Asukaskokoonpanoon on kuitenkin tulossa täydennystä jo ensi viikolla. Ensi viikon BB Extroissa paljastetaan, kuinka monta asukasta taloon saapuu ja milloin.

Satu häädettiin talosta jännittävän äänestysillan päätteeksi (Subin BB-nettisivut)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.