BB-Finaalin katsojaluku nousi viime vuodesta hieman

Viime sunnuntaina Finaaliin huipentunut Big Brother 2011 keräsi Finaalissa hiukan enemmän katsojia kuin viime vuonna vastaava lähetys. Tämän vuoden Finaalin keskikatsojaluku jäi vain niukasti alle 600 000:en.

Subin BB-nettisivujen mukaan seitsemännen kauden BB-Finaalia seurasi Subilla viime sunnuntaina keskimäärin 596 000 katsojaa. Parhaimmillaan Finaalia seurasi 700 000 katsojaa, joka saatiin voittajaa julkaistaessa. Big Brother 2011 -kilpailun voitti 31-vuotias kirkkonummelainen Janica. BB-Finaalin katsojamäärät nousivat hiukan viime vuoden lukemista. Kauden 2010 Finaali keräsi keskimäärin 578 000 katsojaa ja huippuluku oli 720 000 katsojaa.

Muiden BB-ohjelmien katsojaluvut pysyivät vakaina läpi kauden. Suuria romahduksia ei nähty kauden sisällä, eikä viime kauteen nähden, mutta ei toisaalta mitään suurempia piikkejäkään. Big Brother Talk Show keräsi keskimäärin 470 000 katsojaa, Big Brotherin maanantaista lauantaihin nähtävät Päälähetykset keräsivät keskimäärin 310 000 katsojaa ja arki-iltojen BB Extrat 160 000 katsojaa, kertovat Subin BB-nettisivut.

BB:n viralliset nettisivut tietävät myös kertoa, että BB oli suosittu ilmiö netissä. BB-nettisivujen mukaan BB kiinnostaa suomalaisia enemmän kuin mikään muu tosi-tv -ohjelma ja BB:n nettisivut olivat tällä kaudella suositumpia kuin vuosi sitten. Sub kertoo BB-nettisivuillaan, että ilmaisten BB-videoiden katselu on lisääntynyt ja BB-fanit ovat olleet aktiivisia Subin BB-yhteisössä ja Facebookin BB-sivuilla.

Big Brotherin suosio näyttää vakiinnuttaneen nyt tietyn tason Suomessa. Tämä näyttää tyydyttävän BB:tä esittävän Subin, sillä ainakaan toistaiseksi ohjelman loppua ei ole näköpiirissä. Sunnuntain Finaalin lopussa kerrottiin, että Big Brother jatkuu Suomessa ainakin vielä ensi vuonna, sillä ohjelmasta tehdään vuonna 2012 jo kahdeksas tuotantokausi.

BB-ohjelmat jatkuvat tällä kaudella vielä yhdellä ohjelmalla. Torstaina 22. joulukuuta klo 21 Subilla nähdään kooste BB-voittaja Janican viikosta Finaalin jälkeen Voittajan viikko -ohjelmassa.

Lue myös:
Janica on Big Brother 2011 -voittaja!
Big Brother palaa asiaan myös vuonna 2012!

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.