Katsojat äänestivät viikkotehtävän onnistuneeksi

Television orjat -viikkotehtävän onnistuminen ratkeaisi torstaina, kun on viikkotehtävän viimeinen päivä. Katsojat ratkaisivat viikkotehtävän onnistumisen ensimmäistä kertaa Suomen Big Brotherin historiassa.

Torstai käynnistyi väsyneissä tunnelmissa, kun osa asukkaista oli juhlinut lähes koko yön ja osa asukkaista oli juontanut BB-chattiä läpi yön. Asukkaiden oli kuitenkin vielä torstainakin saada tehtyä BB-TV:n viimeinen lähetys, jotta viikkotehtävä saataisiin päätökseen.

Yöllä saivat juhlia Mikael, Ben, Tanja ja Siv Anita, koska he kuuluivat johtoryhmään, BB-TV:n ohjaajiin. Heidän piti suunnitella saunaillassaan BB-TV:n torstain ohjelmisto. Saunaillassa johtoryhmälle oli tarjolla sauna ja poreallas sekä ruokaa ja juomaa. Sauna, poreallas ja tarjoilut oli tarkoitettu vain johtoryhmälle, eivätkä muut asukkaat saaneet näistä nauttia.

Muut asukkaat joutuivat juontamaan ajoittain hervotonta BB-yöchattia suoraan BB-talosta. Johtoryhmän ulkopuolelle jääneet asukkaat joutuivat työskentelemään vähintään kolmen asukkaan ryhmissä niin, että yksi juonsi ja kaksi kirjoitti viestejä chattiin BB:n toimittamalla tietokoneella. Viestit näkyivät chattia varten toimitetulla tv-ruudulla.

Chat-tiimi sai sopia työ- ja nukkumisvuoroista vapaasti. Chat kesti aina aamuun asti, yli aamuherätyksen. Suora BB-chat päättyi vasta BB:n erillisestä ilmoituksesta. Parhaiten chatissä pärjäsi Sebastian, jolla oli huikea juttuvaranto ja hän kommentoi chattiin asukkaiden lähettämiä viestejä mainiosti. Osa chat-viesteistäkin oli hyvin oivaltavia, joissa kuittailtiin mm. talossa oleville tai häädetyille asukkaille.

BB oli ilmoittanut eilen asukkaille, että iltatehtävän osittaisen onnistumisen vuoksi päiväunikielto oli purettu toistaiseksi tästä aamusta alkaen. Pian chatin loputtua BB kuitenkin käski asukkaat ylös ja kielsi asukkaita nukkumasta BB-TV:n päivän lähetyksen loppuun saakka. Vaikka johtoryhmä olikin suunnitellut lähetyksen rungon viime yönä, oli toteutus suunniteltava vielä koko porukan voimin.

Alkukangertelujen ja aamupalan jälkeen suunnittelu lähti kuitenkin hyvin liikkeelle. Päivän ohjelmistoon oli suunniteltu mainosten lisäksi uutiset ja sää, "Pimp my wife" -muodonmuutosohjelma, dokumentti kiinalaisesta riisinviljelijästä, "Miehillä on asiaa" -keskusteluohjelma, Norja-tietovisa ja "Medicine Man" -reality-lääkäriohjelma.

Uutiset ja sää sujuivat jo rutiinilla kertomalla BB-talon päivän tapahtumista. Muodonmuutosohjelmassa "tuunattiin" Siv Anitan esittämä Sebastianin vaimo uuteen lookiin. Riisinviljelydokumentissa näytettiin kiinalaista riisinviljelyä nyt ja ennen. Miesten keskusteluohjelmassa aiheena oli seksi - kuinkas muutenkaan ja Norja-tietovisassa kisailtiin Norja-tietoudessa, jonka voitti Matti saaden palkinnoksi menolipun Norjaan. "Medicine Manin" vastaanotolla asukkaat esittelivät erilaisia vaivojaan, joihin lääkäriä esittänyt Sebastian keksi aina ratkaisun. Esimerkiksi "Medicine Man" antoi lääkkeeksi kuuluisia pillereitään Stefanin uneliaisuuteen.

BB-TV:n lähetyksen jälkeen asukkaat olivat tyytyväisiä työnsä jälkeen. Osa asukkaista valitteli väsymystään, mutta he olivat tyytyväisiä, että pystyivät tsemppaamaan tästä huolimatta. Yksi tällaisista asukkaista oli Tanja, joka kuului johtoryhmään. Pian lähetyksen päätyttyä BB kuulutti viikkotehtävän päättyneeksi ja rekvisiitta piti palauttaa varastohuoneeseen. Tämän jälkeen asukkaat saivat mennä ansaitsemilleen päiväunille.

Illalla BB kuulutti asukkaat sohville kuulemaan viikkotehtävän tuloksen. Asukkaat riehaantuivat, kun BB ilmoitti viikkotehtävän onnistuneen ja heidän ansainneen 218,9 yksikön viikkobudjetin. Viikkotehtävän tuloksen julkistuksen jälkeen alkoi välittömästi ostosreissun suunnittelu ja haaveilu bileistä.

Tällä viikolla television orjat -viikkotehtävän onnistumisesta päättivät poikkeuksellisesti katsojat. Netin 24/7-palvelun käyttäjät saivat äänestää päivittäin viikkotehtävän onnistumisesta. Joka päivä käynnissä olleen äänestyksen yhteistulos ratkaisee viikkotehtävän onnistumisen, onnistuuko se (KYLLÄ-äänet) vai epäonnistuuko se (EI-äänet). Katsojat äänestivät viikkotehtävän onnistuneeksi ja KYLLÄ-äänet voittivat joka päivä selvällä erolla EI-ääniin nähden, joten äänestyksen tuloksesta ei ollut epäselvyyttä.

Lue lisää viikkotehtävän käänteistä sivuiltamme:
Katsojat ratkaisevat television orjien onnistumisen (24.10.2011)
Ruoan puute kiristi hermoja ja näkyi BB-TV:ssä (25.10.2011)
Ohjelmaa uutisista BB-chattiin (27.10.2011)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.