Matti rangaistuksena häätöäänestykseen, Annika voitti oljenkorren

Perjantaina BB-talossa pidettiin jälleen nimeämisiä. Ennen nimeämisiä Big Brother laittoi Matin suoraan häätöäänestykseen ja asukkaat nimesivät häätöuhan alle Tanjan, Annikan ja Sebastianin. Annika voitti myöhemmin oljenkorsikisan.

Matti sai rangaistuksensa puhuttuaan torstaina ulkomaailman asioista ennen tämän BB-kauden alkua. Matti puhui eilisen illallisen aikana, että talosta häädetyn Amandan poikaystävästä on ollut lööppejä ulkomaailmassa. BB-talon säännöissä kielletään ulkomaailman asioista puhuminen kauden alkamisen jälkeen.

Rangaistuksena BB pisti Matin suoraan tämän viikon häätöäänestykseen. Asukkaat yllättyivät rangaistuksesta, kun Matti tuli pk-huoneesta punainen käsivarsinauha hihassaan. Suvi pöyristyi kuultuaan rangaistuksesta ja ihmetteli, miten vahingossa sanotusta asiasta voi saada rangaistuksen.  Myös muut pitivät rangaistusta outona.

Tämän jälkeen pidettiin nimeämiset. Niiden ulkopuolella olivat Mikael, Janica, Siv Anita ja Matti, joista Janica ja Siv Anita eivät osallistunut Suomen BB-talon nimeämisiin ollenkaan ja Mikaelia ja Mattia ei voinut nimetä häätöäänestykseen. Asukkaiden keskuudessa nimeämispisteiden antamista pidettiin vaikeana tässä vaiheessa kautta.

Päivällä asukkaat kuulivat häätöuhan alla olevat asukkaat. Rangaistun Matin lisäksi häätöuhan alle joutuivat Tanja, Annika ja Sebastian. Annikan nimen tultua talon kaiuttimista, Mikael kirosi kuuluvasti ja Sebastian huusi oman nimensä kohdalla "puhelimessa". Asukkaiden poistuttua sohvilta päiviteltiin Sebastianin joutumista äänestykseen, mutta Tanjan ja Annikan tilannetta pidettiin lähes normaalina.

Raskaimmin nimettynä olonsa otti Annika, joka poistui makuuhuoneeseen nyyhkyttämään. Tuekseen Annika sai pian Benin ja Siv Anitan sekä Mikaelin ja Sebastianin. Annikaa harmitti jälleen häätöuhan alle joutuminen, eikä nainen ollut aivan varma, kiinnostaisiko häntä jäädä taloon. Joku häätöuhan alla olevista asukkaista voi vielä pelastaa itsensä oljenkorsikilpailussa.

Oljenkorsikilpailu meni uusintaan

Iltapäivällä oljenkorsikilpailussa kilpailtiin trukkilavojen kasaamisessa. Taloon oli tuotu pieni kauko-ohjattava trukki ja pieniä lavoja. Asukkaiden piti koota lavat tasoille, jotka olivat yhden, kahden tai kolmen pisteen arvoisia. Se, joka onnistuu keräämään eniten pisteitä, voittaa oljenkorsikilpailun. Matti ei saanut osallistua oljenkorsikilpailuun rangaistuksensa vuoksi.

Mikael oli määrätty kilpailun puolueettomaksi tuomariksi, kirjuriksi ja toimitsijaksi. Tästä huolimatta Mikael antoi henkilökohtaisia vinkkejä Annikalle, joka on miehen taloihastus. Lisäksi vaikutti siltä, että Mikael tulkitsi sääntöjä ankarammin erityisesti Tanjan kohdalla. Lopulliset tuomiot kilpailussa antoi kuitenkin BB, kun tuloksia selviteltiin.

Ensimmäisenä yritysvuorossa oli Annika, joka yritti kikatuksensa lomassa saada ohjaimen tottelemaan käskyjään. Kikatus vaihtui jossain vaiheessa kiroiluun. Aikaa lavojen kasaamiseen oli BB:n soittaman musiikin ajan. Annika onnistui kasaamaan lavoja 6 pisteen arvosta, mutta tarkistuksen jälkeen lopputulos oli 3 pistettä.

Seuraavaksi oli Tanjan vuoro. Tanjan kasaaminen sujui sukkelammin. Lavat löysivät paikkansa nopeasti niin, että kolme lavaa meni kolmen pisteen tasolle ja yksi kahden pisteen tasolle. Tanja sai siis kasaan 11 pistettä. Lavat eivät kuitenkaan olleet kokonaan tasolle, kuten ohjeissa oli määritelty ja BB hylkäsi koko suorituksen ja Tanjan tulos oli siis 0 pistettä.

Kolmantena oli Sebastianin vuoro. Hermostuneen oloinen oulainen pudotti suorituksensa aikana muutaman lavan, mutta onnistui myös saamaan kaksi lavaa kolmen pisteen tasolle. Täysin hyväksytty ei ollut myöskään Sebastianin suoritus, vaan tarkistuksen jälkeen hänen tuloksekseen tuli 3 pistettä.

Annikan ja Sebastianin välillä oli tasatilanne, joten oli vuorossa uusinta. Annika aloitti jälleen ja taas näytti vaikealta. Turhautuminen iski noin puolivälissä tosi pahasti ja ärräpäät lentelivät talossa. Lopulta tulokseksi tuli 5 pistettä. Sebastian suoritti Annikan jälkeen ja näytti, että mies pisti täysin lekkeriksi. Myöhemmin hän totesi Siv Anitalle tehneensä tehtävää tosissaan, mutta se ei riittänyt kuin 3 pisteeseen.

BB ilmoitti Annikalle pk-huoneessa, että hän oli voittanut oljenkorsikilpailun. Annika sai käteensä vihreän käsivarsinauhan ja hänen täytyy vaihtaa yksi asukas pois häätöäänestyksestä ja joku hänen tilalleen. Annika voi vaihtaa joko itsensä tai jonkun muun häätöuhan alla olevan Mattia lukuun ottamatta. Mattia ei voi vaihtaa pois äänestyksestä hänen rangaistuksensa vuoksi.

Annika tekee oljenkorsivaihdon perjantai-illan BB Extrassa.

BB Extra Subilla tänään klo 19.00 alkaen

Oljenkorsikilpailun tehtävänanto Subin BB-nettisivuilla

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.