Poikkeuksellinen häätöäänestyskäytäntö paljastettiin asukkaille

Tällä viikolla BB-talossa häätömenettely on poikkeuksellinen normaaliin verrattuna. Viidennessä häädössä katsojat nimeävät ja asukkaat häätävät, vaikka normaalisti asetelmat ovat olleet toisinpäin.

Viime sunnuntaina Big Brother Talk Show'ssa käynnistyi nimeämisäänestys, jossa katsojat äänestävät, ketkä kaksi asukasta joutuu häätöäänestykseen. Näistä kahdesta talon asukkaat päättävät, kumpi heistä häädetään. Häätö suoritetaan tänään suorassa Talk Show'ssa kasvotusten.

Nimeämisäänestys päättyy tänään Talk Show'ssa ennen viimeistä mainoskatkoa. Kun nimetyt asukkaat ovat selvillä, asukkaat häätävät heidät toistensa nähden. Häätöäänestyksessä jokainen asukas saa liitutaulun, johon pitää kirjoittaa sen asukkaan nimi, jonka haluaa ulos talosta. Eniten ääniä saanut asukas häädetään talosta.

Mikäli asukas ei suostu kirjoittamaan asukkaan nimeä tauluun, siirtyy päätösvalta taloon tänään saapuville uusille asukkaille. Tällöin taloon saapuvat kaksi miesasukasta saavat yhteisesti sopia, kumpi häätöuhan alla olevista asukkaista häädetään.

Asukkaat saivat tietää sunnuntaina iltapäivällä, että tällä viikolla ei ole normaalia häätöäänestystä. He eivät ole nimenneet tällä viikolla toisiaan, joten osa veikkasi kaikkien olevan häätöäänestyksessä ja osa veikkasi, ettei kukaan lähde tänään.

Suurin osa asukkaista epäilee tänään tulevan uusia asukkaita, koska BB on vihjaillut heistä videoiden muodossa pitkin viikkoa ja toinen uusi asukas kävi päiväkirjahuoneessa Suvin ja Veeran kosketeltavana keskiviikkona. Heidän osallisuutensa häätöäänestyskäänteeseen ei ole asukkaiden tiedossa.

Kuultuaan poikkeuksellisesta häätömenettelystä, alkoi olohuoneessa huuto. BB oli koonnut asukkaat sohville katsomaan asiasta kertovaa videota. Suvi oli aivan varma, että hänet tullaan häätämään ja Salar piti käännettä jännittävänä ja piti tätä kautta aivan hulluna. Annika totesi, että halusi ennemmin lähteä talosta, jos kuulisi olevansa häädössä. Nimeämisäänestyksen tuloksen myötä selviää, ketkä kaksi ovat epäsuosituimpia ulkomaailmassa.

Asukkaat saivat alkuillasta tarkat ohjeet ja liitutaulut sekä liidut häätöä varten. Liitutauluihin kirjoitetaan vain sen asukkaan nimi, kun häätöäänestyksessä olevat asukkaat ovat tiedossa. Nimi kirjoitetaan ja näytetään ja valinta perustellaan vasta, kun annetaan näihin lupa. Eniten ääniä saanut asukas häädetään talosta.

Kun nimen on kirjoittanut tauluun, sitä ei saa vaihtaa. Asukkaan nimeä ei saa näyttää toisille asukkaille ilman lupaa, eikä saa viestiä millään tavoin, ketä aikoo äänestää. Asukkaasta pitää käyttää sen oikeaa nimeä, ei lempinimeä. Häätöuhan alla olevat asukkaat eivät osallistu häätöäänestykseen.

Iltapäivällä BB-talossa pakattiin tavarat ja asukkaat ehostivat itseään iltaa varten. BB on määrännyt kaikki asukkaat Mikaelia lukuun ottamatta pakkaamaan. Mikaelin ei tarvitse pakata, koska mies on voittanut finaaliviikkoäänestyksen.

Lue tarkemmat ohjeet illan häädöstä Subin BB-nettisivuilta:
Illan poikkeuksellinen BB-häätö tapahtuu näin
Ohjeet häädöstä asukkaille

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.