BB-Finaalissa ei rikottu katsojaennätyksiä

Sunnuntaina päättyneenä Big Brother -kautena katsojaluvut olivat huolestuttavasti laskussa. Vaikka sunnuntain Finaali toi odotetusti piristystä kauden synkkyyteen, jäätiin viime vuoden lukemista reilusti.

Päättynyttä kahdeksatta kautta on kritisoitu hyvin negatiiviseksi ja tylsäksi, joka on ilmeisesti karkottanut katsojia. Kausi käynnistyi vielä hyvin, kun Kickoff keräsi vielä hyvät katsojaluvut. Kauden avauslähetyksellä oli keskimäärin 562 000 katsojaa ja katsojamäärä nousi viime vuodesta.

Ensimmäisten viikkojen jälkeen katsojaluvut alkoivat tasaisesti pudota ja mikä huolestuttavinta, sunnuntain Talk Show -lähetyksissä tiputtiin pahimmillaan jopa alle 300 000 katsojamäärään. Päälähetykset pysyivät pääsääntöisesti 200 000 ja 300 000 katsojan lukemissa. BB Extran viikon eniten katsotuimman lähetyksen katsojamäärät vaihtelivat vain hieman reilusta 100 000 katsojasta lähes 200 000 katsojaan. Extra piti parhaiten pintansa katsojalukuvertailussa viime vuoteen.

Finaalissa saatiin katsojalukuja hieman ylöspäin, mutta mitään järisyttäviä lukemia nähty. BB-Finaalia seurasi keskimäärin 459 000 katsojaa ja Finaalin huippulukema voittajan ratketessa oli 560 000 katsojaa. Viime vuodesta Finaalin keskikatsojamäärässä Finaalissa oli pudotusta peräti 137 000 katsojalla. Vuoden 2011 Finaalia seurasi keskimäärin 596 000 katsojaa. BB-Finaalin kaikkien aikojen katsojaennätys, keskimäärin 779 000 katsojaa, on vuodelta 2009. Tämä on samalla Subin kaikkien aikojen katsojaennätys.

Sosiaalisessa mediassa Subilla ja Big Brotherilla taisi mennä suhteellisesti paremmin. Ennen kauden alkua hehkutettu sosiaalisen median (Facebook, Twitter, Instagram) valjastaminen sujui hyvin ja katsojat kommentoivat BB-talon tapahtumia ahkerasti. Subin BB-nettisivujen mukaan BB:ssä nähtiin ensimmäistä kertaa maailmassa Instagram-kuvia suorassa tv-lähetyksessä.

Subin BB-nettisivujen kävijämäärät kasvoivat, vaikka TV-lähetyksissä suunta oli alaspäin. Subin mukaan BB-nettisivujen kävijämäärät kasvoivat 7 %:lla viime vuodesta. Keskimäärin Subin BB-nettisivuilla kävi 372 000 kävijää. BB-nettisivuilla koettiin tällä kaudella myös kaikkien aikojen kävijäennätys, kun ensimmäisellä viikolla sivuilla vieraili yli 550 000 eri kävijää. Ilmaisten videoiden käynnistyksiä oli viikossa keskimäärin 10 000 enemmän kuin vuosi sitten.

Suomen kahdeksas Big Brother päättyi sunnuntaina Teijan voittoon. BB:n jatkosta Suomessa ei ole vielä tietoa.

Lue lisää:
Big Brotheria seurasi 2,8 miljoonaa suomalaista (Subin BB-nettisivut)
Big Brotherin jatkoa ei vahvistettu Finaalissa

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.