Big Brother 2012 päättyy tänään Finaaliin!

Suomen kahdeksas Big Brother huipentuu tänään Finaaliin. Sunnuntai-iltana kruunataan Big Brother 2012 -voittaja, joka on kaikkiaan siis kahdeksas suomalainen BB-voittaja.

Tänään tulee 98 päivää tämän kauden Big Brotheria. Se on kaikkien aikojen toiseksi eniten BB:tä Suomessa, vain viime kausi menee edelle 104 päivällään. BB-talossa on jäljellä enää neljä Finalistia, jotka ovat olleet talossa alusta asti, eli kaikki 98 päivää.

Tämän vuoden BB-Finalistit ovat Iida, Jouko, Markus ja Teija. Joku heistä voittaa tämän vuoden Big Brotherin ja tämä julistetaan suorassa Finaalilähetyksessä Big Brother 2012 -voittajaksi.

Poikkeuksellista tämän vuoden Finaalissa on se, ettei siinä ole yhtään kesken kauden tullutta asukasta. Kaikkina muina kausina ensimmäistä kautta lukuun ottamatta on Finaalissa ollut vähintään yksi intruuderi. Ensimmäisellä kaudella ei taloon tullut yhtään intruuderia, mutta tällä kaudella tuli kolme miestä, jotka poistuivat talosta eri reittejä pitkin reilun neljän viikon sisään taloon tulonsa jälkeen.

Vastakkainasetteluja

Kausi 2012 muistetaan paitsi vahvasta mies-nainen -vastakkainasettelusta niin myös juonittelijat ja ei-juonittelijat -asettelusta. Vielä yhden päivän käynnissä oleva kausi on kerännyt paljon kritiikkiä talon tapahtumista ja huonosta ilmapiiristä. Erityisesti tuotantoa on kritisoitu heikoista tehtävistä, rangaistusten puutteesta tai lepsuudesta ja kiusaamisilmapiirin sallimisessa asukkaiden keskuudessa. Toki viimemainitussa osavastuu on myös asukkailla.

Elokuussa taloon asteli 15 naista ja neljä miestä. Yksi naisista oli näyttelijä-Milla, joka poistui jo viiden päivän jälkeen, mutta muut olivat varsinaisia asukkaita. Aluksi naisia häädettiin viikko toisensa jälkeen, kunnes ensimmäinen mies, Joni, sai lähtöpassit vasta yhdeksännellä viikolla. Naisten alkukauden häätöputkeen mahtui myös ennakkosuosikkina pidetyn Johannan häätö kahdeksannella viikolla.

Naisten valta-asema sukupuolijakauman perusteella kääntyi jossain vaiheessa jopa miesten eduksi. Loppukaudesta myös miehiä alkoi pudota talosta enenevässä määrin ja puntit tasoittuivat jälleen. Finaalissa sitten nähdään sopuisasti kaksi miestä ja kaksi naista. Jouko ja Markus joutuivat kauden aikana vain yhteen häätöäänestykseen, muttei silloinkaan nimeämisten kautta. Tällöin miehet hävisivät painikkeen painelussa naisille ja kaikki miehet joutuivat häätöäänestykseen.

Juonittelu-vastakkainasettelua kuvaa puolestaan se, että talon kovin pelaaja ja juonittelija Teija on Finaalissa Iidan kanssa. Iida ei juonitellut ja joutui itsekin pahojen puheiden ja juonittelun uhriksi. Teija tuntui saavan tyydytystä, kun sai tölviä milloin ketäkin ja Teija tuntui kokevan erityisesti Iida-vihaa. Iida pyrki huonosta asemastaan huolimatta tukemaan muita juonitteluringin uhreja, kuten Johannaa, Katarinaa ja Sarahia.

Voittajaäänestys lukitaan häätöjen ajaksi

Illan Finaalista karsittiin jo yksi asukas perjantaina, kun Tea häädettiin erikoispitkän BB Extran aikana talosta Voittajaäänestyksen lukituksen aikaan. Lukitus poistettiin häädön jälkeen ja Voittajaäänestys jatkui siitä tilanteesta neljän Finalistin kesken. Sunnuntaina Voittajaäänestys ratkeaa ja myös Finaalissa äänestys lukitaan häätöjen ajaksi ja jatketaan niin kauan, kun talossa on enää kaksi asukasta jäljellä.

Finaalilähetyksessä ovat paikalla luultavasti kaikki vanhat asukkaat ja lähetyksessä kerrataan klippien muodossa tapahtumia niin koko kaudelta kuin Finaaliviikolta. Tuttuun tapaan myös Finalisteja jututetaan suorissa taloyhteyksissä ennen häätöjä. Ensimmäinen asukas luultavasti häädetään hyvissä ajoin, jotta lähetysaika riittää. Suoran lähetyksen juontaa Elina Viitanen ja todennäköisesti lähetyksessä on mukana myös BB Extran juontaja Cristal Snow.

Finaaliin voi virittäytyä Subilla jo klo 19 alkavaan Parhaat palat -lähetykseen, jossa nähdään kauden parhaita paloja. Tarkkaa tietoa ohjelman sisällöstä ei ole tihkunut, mutta luultavasti kyse on nimenomaan koko kauden parhaista paloista, eikä Extran parhaista paloista, vaikka ohjelma BB Extraksi onkin nimetty.

Asukkailla alkaa siis sunnuntaina viimeinen päivä BB-talossa, jota voi seurata livenä 24/7-palveluissa. Taloelämän seuraamisen lisäksi netin 24/7:n Vaihtuvassa kamerassa nähdään tänään klo 19.50-20.30 Finaalin "etkot", jossa haastatellaan Finaaliin saapuvia BB-tähtiä ja talosta tällä kaudella jo poistuneita asukkaita. Tuotannon Hetki hetkeltä -seuranta on Twitterissä klo 17-21, jossa seurataan finaalihuumaa kulissien takana hashtagilla #bbsuomi.

Finaalin jälkeen BB-nettisivuilta voi lukea voittajan ja muiden Finalistien kommentit tuoreeltaan. Perinteiset Finaalibileet järjestetään tällä kertaa Helsingin Tigerissa. Finaalibileissä ovat haastattelussa voittaja ja muut Finalistit.

Tällä sivustolla seuraamme talon viimeisen päivän tapahtumia tavallista tiiviimmin Talossa tapahtuu -osiossamme. Seuranta alkaa heti herätyksestä jatkuen aina Finaalin loppuun saakka, joka alkaa Subilla kello 21.00.

BB Extra: Parhaat palat Subilla su 2.12.2012 klo 19.00-19.30
Big Brother 2012 Finaali Subilla su 2.12.2012 klo 21.00-22.45

Talossa tapahtuu -seuranta

Lue sivustomme kauden 2012 Finalistianalyysi (30.11.2012)

Lue Finaaliviikon käänteistä sivustoltamme:
Parhaat tapahtumat ja asukkaat palkittiin Best of -gaalassa toista kertaa (1.12.2012)
Tea häädettiin kolmantenatoista - Finaaliin enää kaksi päivää! (30.11.2012)
Häädetty Anne palasi taloon, asukkaita huijattiin jälleen (28.11.2012)
Asukkaille paljastettiin Finaaliviikon äänestyskäänne ja huijattiin voittopotin hupenemisella (26.11.2012)

Lue lisää Subin BB-nettisivuilta:
Voittajaäänestyksen äänestysohjeet
Näin BB:n voittajaäänestys etenee
Näin seuraat Big Brother -finaalia 2012

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.