Tea häädettiin kolmantenatoista - Finaaliin enää kaksi päivää!

Big Brother 2012 -kausi on edennyt Finaaliviikolle viiden asukkaan voimin, joista yksi joutui jättämään BB-talon perjantaina, vain kaksi päivää ennen Finaalia. Perjantain BB Extraan mennessä vähiten ääniä Voittajaäänestyksessä oli kerännyt Tea, joka tuli häädetyksi 13. asukkaana.

Voittajaäänestys käynnistyi viime sunnuntaina viimeisen BB Talk Show'n lopussa. Perjantain BB Extrassa häädettiin yksi asukas kesken Finaaliviikon. Voittajaäänestys lukittiin, eli keskeytettiin hetkeksi häädön ajaksi. Asukkaat oli käsketty sohvalle suoran lähetyksen ajaksi ja he olivat aiemmin pakanneet tavaransa.

Finaaliviikolle selvinneet Iida, Tea, Jouko, Markus ja Teija saivat nähdä maanantaina ja tiistaina taloon reaaliaikaista äänestystilannetta. Molemmissa tilannenäytöissä Tea oli äänestyksen johdossa. Ensimmäisessä näytössä Jouko oli putoajan paikalla ja toisessa Markus. Tea oli silminnähden tyytyväinen omasta johdostaan ja aiemmin "takaoven" kautta ulos talosta -puheet olivat muisto vain.

Jännitys tiivistyi loppua kohden, kun asukkaat tiesivät, että yksi heistä häädetään perjantaina. Big Brother oli paljastanut asukkaille äänestyskäänteen maanantaina. Loppuviikosta asukkaat eivät enää nähneet äänestystilanteita ja spekulointi oli kovaa. Tea olisi halunnut nähdä lisää tilannekatsauksia, kun taas Teija oli ehdottomasti niitä vastaan. Miesten oleminen äänestystilanteiden pohjilla pisti sekä Joukon että Markuksen mietteliäiksi.

Perjantaina asukkaat joutuivat pakkaamaan tavaransa mahdollista häätöä varten. Ennen suoraa BB Extraa asukkaat joutuivat myös siivoamaan koko talon. Vaikka he tiesivät häädöstä, sen käytännön toteutus oli vielä hämärän peitossa. Asukkaat spekuloivat, poistuuko asukas "hiljaisesti" vain päiväkirjahuoneen kautta vai käsketäänkö asukas vain ulos talosta.

Cristal puhui taloon!

Iida toi noin tuntia ennen suoraa lähetystä tietoa illan kulusta. Asukkaiden piti istua sohvilla, kun heidät sinne käsketään ja heidän pitää toimia, kuten sunnuntain suorissa lähetyksissä. Asukkaat olivat sohvilla hyvissä ajoin, mutta hiljaiset asukkaat olivat samalla hyvin hämmentyneitä. Asukkaat eivät saaneet taloon mitään tietoa pitkään aikaan lukuun ottamatta BB:n joitakin mikrofonikuulutuksia.

Lopulta juontaja Cristal Snow otti BB-uransa ensimmäisen taloyhteytensä BB Extran aikana. Cristal vaihtoi aluksi asukkaiden kanssa muutaman sanan, kunnes äänestysaika päättyi ja linjat lukittiin. Hetken odotuksen jälkeen Cristal kuulutti 13. häädetyn asukkaan nimen, joka oli Tea saatuaan vain 17,9 % Voittajaäänestyksessä annetuista äänistä äänestyksen lukitushetkellä.

Tea huudahti yllättyneenä ja Teija purskahti itkuun. Myös Tean ihastus Markus oli allapäin. Vielä ennen häätöovesta poistumista, Tea otti talosta mukaansa tupakkaa ja Markus tunki Tean käteen myös tupakansytyttimen. Tuoreet Finalistit ottivat Finaalipaikkansa varsin rauhallisesti ja aluksi he vain murehtivat Tean lähtöä.

Tea poistui halausten jälkeen häätöovesta kamerakäytävään ja BB Extran haastatteluun. Tea joutui juontaja Cristalin ja psykoterapeutti Teemu Ryhäsen tenttiin. Viime hetken häätö harmitti Teaa, sillä hän olisi halunnut olla talossa loppuun asti. Sen sijaan "takaoven" kautta tapahtunut häätö ei näyttänyt hirveästi harmittavan.

Omista kiukutteluistaan Tea sanoi, että ne olivat todellisia eikä feikattuja. Hän ei omien sanojensa mukaan yksinkertaisesti tykkää joistain asioista ja hän tuo ne selkeästi ilmi. Parhaaat viikkotehtävät olivat Tean mielestä Bollywood ja EN TEE, mutta koiraviikosta hän ei todellakaan pitänyt. Suhdetta Markukseen täytyy Tean mukaan katsoa ulkomaailmassa, mutta ehdottomasti hän haluaa tavata Markuksen BB:n jälkeen. BB-voittoa Tea toivoi Joukolle tai Teijalle, kun hän ei saanut valita Markusta.

BB-taloon jäi enää neljä asukasta, joka ovat Big Brother 2012 Finalistit, Iida, Jouko, Markus ja Teija. Voittajaäänestys jatkui heti Tean häädön jälkeen. Ääniä ei nollattu, vaan äänestys jatkui siitä, mihin se jäi lukitushetkellä Finalistien kesken. Big Brother 2012 Finaaliin on aikaa enää kaksi päivää. Voittajaäänestys päättyy sunnuntaina 2.12.2012 suorassa Finaalilähetyksessä.

Big Brother 2012 Finaali sunnuntaina 2.12.2012 Subilla klo 21.00-22.45!

Lue lisää Subin BB-nettisivuilta:
Tea finaalista ulos viime metreillä!
Tästä Tea muistetaan: Talon kiukkupussi ja Markuksen sydänkäpynen
Voittajaäänestyksen äänestysohjeet Subin BB-nettisivuilla

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.