Sähköshokit suututtivat Jonathanin palkintotehtävän ensimmäisessä osassa

BB-talon vahvoista persoonista Jonathan koki ensimmäisen murtumisensa palkintotehtävän ensimmäisessä osassa maanantaina. Jonathan suuttui Big Brotherille ja syytti Kartanoa sääntörikkomuksesta tehtävässä.

Asukkaiden viikko alkoi tuttuun tapaan palkintotehtävällä, joka liittyy herkutteluun. Palkintotehtävän ensimmäisessä osassa BB-talon olohuoneesta oli tullut ravintola, jossa tarjoilijat kilpailivat paremmuudesta. Tehtävässä Kartanosta ja Kellarista valittiin yksi asukas tarjoilijaksi ja kaksi asukasta asiakkaiksi ravintolaan.

Palkintotehtävässä ratkaisisi tarjoilijoiden osaaminen ja ravintolaetiketin mukainen toiminta Big Brotherin viiden tähden ravintolassa. Asiakkaiden piti käyttäytyä, kuten viiden tähden ravintolassa piti, mutta heidän panoksensa palkintotehtävän lopputulokseen ei ollut ratkaiseva. Muut asukkaat saivat seurata ravintolatehtävää sohvilta.

Kartano valitsi tarjoilijakseen Tuulikin, jolla on aikaisempaa kokemusta tarjoilijana toimimisesta oikeassa ravintolassa. Asiakkaiksi Kartano oli ensin valitsemassa Jennan ja Jussi K:n, mutta vaihtoi myöhemmin Jennan Tuijaan, koska Jenna pelkäsi, että ruokana on jotain, mille hän on allerginen. Kellarissa pohdittiin, joutuvatko asukkaat syömään jotain ällöttävää. Tarjoilijakseen he valitsivat Jonathanin ja asiakkaiksi Jonnan ja Danin.

Asiakkaiden ohjeistuksena muuten oli, ettei heidän tarvinnut syödä tai juoda kaikkea, mitä heille tarjoillaan. Toisiin ruokailijoihin tai muihin asukkaisiin he eivät saaneet kiinnittää huomiota ja antaa tarjoilijoiden tehdä työnsä.

Big Brother vaikeutti tarjoilijoiden työtä, josta ei muille asukkaille kerrottu. Tarjoilijat saivat sähköshokkilaitteet, joista Big Brother antoi välillä sähköshokkeja. Jonathan ei selkeästi pitänyt sähköshokeista, sen on huomannut aikaisemmista tehtävistä, missä niitä on käytetty. Big Brotherin antama shokit aiheuttivat astioiden tiputtamista, ruoan läikkymistä ja juomalasien kaatumista Jonathanin tarjoillessa.

Tuulikki otti saamansa sähköshokit kylmän viileästi ja niitä oli vaikea huomata. Välillä Tuulikin kasvojen ilme hieman värähti ja hänen poskensa punottivat, mutta muuten eroa ei huomannut. Astioita tai ruokia Tuulikki ei pudotellut, vaan käsi pysyi vakaana.

Jonathan raivosi ja uhkasi luovuttaa

Tarjoilu saatiin suoritettua, vaikka Jonathan tirautti muutamat kyyneleet tehtävän aikana. Tuulikki tsemppasi tarjoilijakollegaansa ja auttoi muutamassa kohtaa, kun Jonathan oli unohtaa viedä jälkiruokaviinit Kellarin asiakkaille. Tehtävän jälkeen Tuulikki kertoi Tuijalle, että häntä kävi Jonathan sääliksi ja hän halusi auttaa, vaikka se tietäisi virhepisteitä Kartanolle.

Tarjoilun päätyttyä Jonathan oli aivan raivona. Hän syytti kiertelemättä Tuulikkia sääntörikkeestä hänen maistettuaan ruokaa, vaikka niin ei ohjeistuksen mukaan saanut tehdä. Lisäksi Tuulikki oli kuljettanut ruokaa molemmilla käsillä, vaikka vain oikeaa kättä sai käyttää.

Jonathan vaati kovaan ääneen Kellarin puolella, että Kellarin on voitettava tehtävä Tuulikin sääntörikkeiden vuoksi. Mies kävi asiasta valittamassa myös päiväkirjahuoneessa. Lisäksi Jonathan oli jo haastamassa Big Brotheria oikeuteen, koska hän oli saanut palovammoja sähköshokkilaitteesta ja hän uhitteli myös juontaja Mari Sainiolle. Jos Mari kysyisi sunnuntaina mieheltä tästä tehtävästä, se jäisi Jonathanin mukaan hänen viimeiseksi teoksi.

Kartanon puolella hehkutettiin syystä Tuulikin suoritusta. Tuulikki oli tyytyväinen suoritukseensa, vaikka hän totesikin, ettei se helppoa ollut. Kaikki Kartanon asukkaat suitsuttivat Tuulikkia estoitta ja he oli voitonvarmoja ja se olisi täysin Tuulikin ansiota.

Jonathan oli hyvin hiljainen asukkaiden odottaessa tehtävän tulosta. Big Brotherin julistaessa palkintotehtävän voittajaksi Kartanon, Jonathan oli aivan hiljaa ja poistui vähin äänin Kellariin. Kellarissa Jonathan aloitti valituksensa Jonnalle, että Kartano voitti Tuulikin sääntörikkomusten ansiosta. Mieheltä itseltä unohtui BB-talon säännöt ja Jonathan rikkoi kiroilukieltoa useaan otteeseen, josta Big Brother häntä muistutti.

Jonathan oli kapinamielellä ja häntä ei kiinnostanut olla BB-talossa juuri tällä hetkellä. Jonna muistutti myöhemmin tupakkapaikalla, että ei BB-talossa ole pakko olla, johon Jonathan tyytyi vain vastaamaan "niinpä". Pian tämän jälkeen Jonathan aloitti jälleen purnaamisensa Tuulikin sääntörikkeistä ja siitä, että Jonathania itseään koko ajan huomautellaan sääntörikkeistä.

Tulosten julkistamisen jälkeen BB-talossa oli vaisu tunnelma, eikä Kartanokaan vaisuja taputuksia lukuun ottamatta juhlinut voittoaan. Jonathan oli todella pahalla päällä ja se huomattiin kaikkialla, koska Jonathanin sääntörikkomuskuulutukset kuuluivat koko taloon. Jonathan uhkaili jopa luovuttavansa kokemansa epäreiluuden johdosta.

Kireä tunnelma BB-talossa jatkui.

Tehtävänannot BB-nettisivuilla:
Palkintotehtävä  – Herkkuja kaikilla mausteilla
Herkkuja kaikilla mausteilla -palkintotehtävä – säntillinen serviisi
Herkkuja kaikilla mausteilla -palkintotehtävä – sähkösokkiserviisi
Herkkuja kaikilla mausteilla -palkintotehtävä – tulos

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.