Se tulee sittenkin - Big Brother kymmenennelle kaudelle!

Se tulee sittenkin - Big Brother kymmenennelle kaudelle!

Big Brotherin aika Suomessa ei ole ohi. Torstaina MTV tiedotti verkkosivuillaan, että Big Brother palaa ruutuihin Subilla ensi syksynä perinteisen version voimin ja samalla voittajan palkintosumma kasvaa.

Big Brother heräsi talvihorroksestaan, vaikka moni luuli jo formaatin kuolleeksi ja kuopatuksi Suomessa. Toisin kuitenkin kävi ja MTV kertoi torstaina Big Brotherin tekevän paluun Subille normikauden merkeissä tulevana syksynä. Viime syksyn julkkisseikkailu jäänee näin yhden kauden ihmeeksi ja BB-talossa nähdään aivan tavallisia ihmisiä.

Kaiken kaikkiaan ensi syksynä Subilla nähtävä BB on järjestyksessään kymmenes. Tulevaksi kaudeksi Big Brotherin voittajalle annettava palkintosumma nousee 100 000 euroon. Aikaisemmilla normaalikausilla voittopotti on ollut 50 000 euroa ja julkkiskaudella summa oli 25 000 euroa.

Tuotannosta on vastuussa Endemol Finland ja siellä näyttäisi olevan ohjelmaa tekemässä pääosin samat henkilöt kuin aiemmin. Tuottajana toimiva Mikko Räisänen on MTV:n mukaan hyvin mielissään, että palataan traditionaaliseen versioon. Jää nähtäväksi, tarkoittaako tämä todella "back to basics" BB:hen vai tarkoittaako Räisänen vain paluuta normaaliversioon.

Kymmenennen kauden luvataan olevan rankempi kuin koskaan ja asukkaiksi ei kelpuuteta luovuttajia. Osaltaan luovuttamisajatuksia varmasti hälventää suurempi palkintopotti ja varmasti tällä haetaan myös enemmän ja parempia hakijoita. Viimeisimmillä normikausilla BB on kärsinyt hyvien hakijoiden ja sitä kautta hyvien asukkaiden puutteesta.

Asukkaiksi haetaan täysi-ikäisiä henkilöitä, jotka hallitsevat suomen kielen ymmärrettävästi. Asukkailta edellytetään, että he kestävät talon koettelemukset. Tuotannon mukaan tuleva kausi on rankempi kuin koskaan. Kausi tulee kestämään 12 viikkoa, mutta tarkkaa aloitusajankohtaa ei ole kerrottu. Asukashaku on käynnissä netissä MTV:n verkkosivuilla ja se jatkuu toistaiseksi.

Tuottaja Räisänen kertoi Iltalehdelle, että Big Brotherissa tulee jokin asia muuttumaan radikaalisti ja se vaikuttaa myös talon sisustukseen. Tämän tarkemmin Räisänen ei avaa ensi syksyn kuvioita, mutta hän toteaa Iltalehdelle, että moraalipuolella eivät asiat tule BB:ssä muuttumaan. Pääohjaajana jatkava Kim Sainio kertoi MTV:n nettisivuilla, että tuotanto on suunnitellut kaikessa hiljaisuudessa ensi syksyn käänteitä jo jonkin aikaa.

Tuleva kausi on siis Suomen Big Brotherin kymmenes. Ensimmäinen kausi nähtiin vuonna 2005 ja sen jälkeen on nähty seitsemän normaalikautta ja viime vuonna tuo Julkkis-BB. Kymmenennen kauden juontajaa ei ole vielä paljastettu. Julkkiskautta viime syksynä juonsi pääohjaaja  Kim Sainion puoliso Mari Sainio.

Haku Big Brotheriin on käynnistynyt MTV:n nettisivuilla osoitteessa www.mtv.fi/bigbrother.

Lue myös:
Big Brother tulee taas - pääpalkintona jättipotti (BB-nettisivut 13.3.2014)
Hae mukaan BB-taloon! (BB-nettisivut 13.3.2014)
BB-tuottaja Mikko Räisänen lupaa: Rankempaa kuin ennen (Iltalehti 13.3.2014)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.