After skissä riita ja känniääliöintiä

Onnistuneen viikkotehtävän ja yli 187 km:n hiihtäminen toi BB-talon asukkailla after ski -juhlat. Juhlissa nähtiin alkoholipitoista tarjoilua ja ilotulitus, mutta iltaa varjosti kesken juhlien tapahtunut riita ja kahden asukkaan känniääliöinti.

Juhlat olivat hyvässä vauhdissa ja illan aikana oli nähty jo ilotulitus ja kuultu after ski -henkistä musiikkia. Alkoholi teki kuitenkin tehtävänsä ja etenkin Kadi alkoi olla puolen yön tietämissä jo huonossa kunnossa. Pihalla olevalla lumella liukastellut helsinkiläinen oli käynyt jo kerran päiväkirjahuoneessa, jossa häntä oli ilmeisesti huomautettu olotilastaan.

Lopullisesti Kadin juhlat päätti liukastuminen suoraan ulkotuleen, jossa hän poltti oikean korvansa. Ulkotuli sammui välittömästi Kadin kaaduttua siihen, mutta lievä palovamma ehti syntyä. Kadi kutsuttiin päiväkirjahuoneeseen, jossa hänelle annettiin ensiapua ja nukkumaanmenokäsky. Käskyä valvomaan kutsuttiin Jarkko, joka auttoi myös vamman hoitamisessa.

Vamman hoitaminen ei ollut kuitenkaan helppoa, sillä humaltunut Kadi oli hankala potilas. Kadi kävi aina välillä Jarkon kanssa päiväkirjahuoneessa ja sitten vamma hoidettiin wc:ssä. Välillä Kadi kuitenkin karkasi Jarkon valvovan silmän alta. Tätä ja muutenkin Kadin illan käytöstä muut arvostelivat.

Kadi sai kuulla kunniansa ainakin Saulilta, Suvilta, Tiinalta ja Piialta. Erään kerran kaksikon Jarkko-Kadi tultua päiväkirjahuoneesta, Jarkko osallistui keskusteluun ja kommentoimalla muiden puheita. Hän vaati lopettamaan nämä puheet, koska he eivät tiedä asioiden todellista laitaa. Piia rupesi väittämään Jarkolle vastaan ja heidän välilleen syntyi sanaharkka. Tilanne päättyi siihen, että Jarkko sanoi suutuspäissään Piiaa naista halventavalla nimellä, josta Piia silminnähden järkyttyi. Myös muut säpsähtivät Jarkon sanomisista, Tiina äänekkäimmin, joka vaati, että Jarkon pitää pyytää Piialta anteeksi.

Jarkko lähti hetkeä myöhemmin pyytämään Piialta anteeksi, mutta Piia ei halunnut keskustella asiasta. Jarkon anteeksipyyntötaktiikka oli heikohko, sillä se kääntyi Piian syyttelyksi ja Piia tuli entistä vastahakoisemmaksi. Lopulta Jarkko poistui Kulta-makuuhuoneeseen menneen Piian luota, jonka jälkeen Jarkko alkoi kertoa muille omaa versiotaan anteeksipyynnön kulusta. Jarkko kertoi versiossaan varsin seikkaperäisesti, mitä tapahtui, mutta käänsi asian pitkälti Piia-vastaiseksi. Piia kertoi puolestaan anteeksipyyntötilanteen vain pääpiirteittäin, eikä Piia halunnut lähteä mustamaalaamaan Jarkkoa.

Riidan jälkeen myös Kadi saatiin yllättävän helposti nukkumaan, eikä hän aiheuttanut enää häiriötä. Myös juhlat jatkuivat, tosin Kadi, Piia ja niin ikään nukkumaan mennyt Farbod loistivat poissaolollaan. Juhlien jatkuessa muutkin humaltuivat, Tiina pahiten. Tiinallakin meni överiksi ja BB joutui komentamaan hänet nukkumaan ennen muita. Ennen kuin Tiina pääsi nukkumaan, hän hoiperteli olohuoneessa ja oli vaarassa pudottaa television tasoltaan, mutta tältä onneksi vältyttiin.

Känniselvitystä, mykkäkoulua ja anteeksipyyntö

Aamun valjetessa känniääliöt heräsivät muiden mukana. Muisti oli Kadilta ja Tiinalta mennyt ja etenkin Kadilla edellinen ilta ja yö taisi olla yhtä black-outia. Känniääliöt olivat myös hankkineet rangaistuksen, koska he eivät olleet totelleet BB:tä. Rangaistukseksi asukkaat joutuivat palauttamaan juhlista yli jääneet alkoholijuomat.

Kadilla oli yllättävän hyvä olo, vaikkei hän muistanutkaan mitään. Muut asukkaat selvittivät hänelle kommelluksiaan, mm. kaatumisen ulkotuleen. Kadi otti asian lähinnä naureskellen, eikä tuntunut katuvan asiaa yhtään. Kovin vakavasti ei myöskään Tiina suhtautunut yön säätämiseensä. Tosin "yllättäen" olivat unohtuneet puheet Kadin huonosta kännikäytöksestä. Miksiköhän? Tosin ei kukaan muukaan vakavasti puhutellen tuonut esiin Kadin vaarallista kännikäyttäytymistä.

Piia ja Jarkko olivat viettäneet päivää mykkäkoulussa. Itse asiassa he eivät edes viihtyneet samassa huoneessa juurikaan. Piia kertoi muille tunnoistaan, että hänellä oli henkisesti huono olo, ei fyysisesti. Jarkko taas oli ärsyyntynyt Piian käytöksestään, mykkäkoulusta ja siitä, ettei yöllinen anteeksipyyntö kelvannut. Jarkon mielestä Piian piti nyt tehdä aloite sovinnosta, mutta Jarkko ei jättänyt pois sitä mahdollisuutta, että menisi itse sopimaan, jos Piiaa ei alkaisi kuulumaan sovinnon merkeissä.

Lopulta tilanne laukesi, kun Jarkko meni pyytämään alkuillasta Piialta anteeksi. Tilaisuus tarjoutui, kun Jarkko vei Kulta-makuuhuoneeseen Piialle toisesta huoneesta löytyneitä Piian housuja. Keskustelu lähti käyntiin, jossa Jarkko selvitti edellisyön puheitaan. Piia ihmetteli mm. Jarkon sanomisia, että olisi jotenkin kärttyillyt Piialle, mutta loppujen lopuksi Jarkko kuittasi kaiken öiseen tilanteeseen liittyväksi. Piia rupesi jossain vaiheessa itkemään ja kaksikko pyysi keskustelutuokion päätteeksi toisiltaan anteeksi.

Muut asukkaat olivat iloisia, että Piia ja Jarkko saivat sovittua riitansa. Elo alkoi palautua normaaliksi, kun Piia ja Jarkko pystyivät vapautuneesti kommunikoimaan keskenään. Myös krapula alkoi useimmilla helpottaa ja elämä suorastaan hymyili, kun asukkaat saivat syödäkseen itsetehtyä pizzaa.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.