Kadista ministeri, puhelimesta huonoja uutisia

Piia sai lisäapuja diktaattorina oloon tämän viikon viikkotehtävässä. Alkuillasta myös punainen puhelin pärähti soimaan, joka toi huonoja uutisia Jarkolle.

Maanantaina alkaneessa diktatuuri-viikkotehtävässä Piia on toiminut diktaattorina, joka on käytännössä vastannut, mitä BB-talossa tapahtuu. Tiistai-iltapäivänä Piia sai itselleen "oikean käden", kun Kadi nimitettiin valtakunnanministeriksi, jota pitää kunnioittaa ja totella, kuten diktaattoriakin. Kuitenkin, diktaattori on viime kädessä se, joka päättää. Eli toisin sanoen, Kadi on edelleen Piian alainen, tosin korkea-arvoisempi kuin muut kansalaiset.

Kadi otti ylennyksen yllättyneenä. Ilolla hän kuitenkin tarttui ministeryyden tarjoamiin etuihin, kuten kuohujuomaan ja sipseihin. Myös Piia ilahtui, koska hän sai diktatuurin johtoon itselleen seuraa, sillä hänellä oli ollut tylsää. Juttu alkoikin heti luistaa tyttöjen välillä ja keskusteluissa esiintyivät mm. pohdinnat, ketkä otetaan mukaan kioskireissuille ja ketkä onnekkaat saavat nukkua yön talon sohvalla.

Pian Kadin ministeriksi nousun jälkeen asukkaat saivat tehtäväksi tehdä valtakunnan lipun. Valmistuttuaan lippu nostetaan salkoon ja sen ympärillä marssitaan kymmenen kierrosta kansallislaulun tahdissa, jota Piia ja Kadi seuraavat terassilta. Kansallislaulu tehtiin maanantaina diktatuurin ensi hetkillä, joka pitää laulaa diktaattorille ja ministerille aina heidän herättyään ja muulloin, milloin käsketään (kuten nyt).

Jarkko häätöäänestykseen

Punainen puhelin on tuonut hyviä ja huonoja uutisia yhteensä kolme kertaa tämän kauden BB:ssä. Ensimmäiseen puheluun vastasi Piia, joka sai sillä kertaa elokuvaillan Jarkon kanssa. Toisella kerralla Kadi joutui valitsemaan Timon suoraan häätöäänestykseen ja kolmannella kerralla Suvi sai vanukasta jälkiruoaksi vastattuaan puhelimeen.

Neljännellä kerralla oli jälleen huonojen uutisten vuoro. Tiistaina alkuillasta soimaan pärähtäneeseen puhelimeen ehti ensimmäisenä Jarkko. Big Brotherin tyly viesti oli, että Jarkko on nimettynä ensi viikon häätöäänestykseen. Jarkko sai kertoa viestin muille asukkaille.

Muut asukkaat ottivat tiedon vastaan pöllämystyneinä. Esimerkiksi diktaattori Piia oli täysin hämmennyksen vallassa ja hän vain huudahteli epämääräisiä äänteitä. Perään Piia vielä hihkaisi, että "taputtakaa", koska viikkotehtävän ajan kansalaisten pitää taputtaa diktaattorin tai ministerin puhuessa. Suurimman tunnekuohun laskettua, asiasta puhuttiin vielä rauhalliseen sävyyn ja Jarkko totesikin tilanteen ja väitti, ettei puhelun viesti haitannut häntä. Tosin hetkeä myöhemmin tupakalla mies vaikutti selkeästi hermostuneelta.

Kiintoisaa nähdä, kuinka Jarkon suora häätöäänestyspaikka vaikuttaa ensi viikon nimeämisiin. Ennen ensi viikon nimeämisiä on kuitenkin tulossa tämän viikon häätöäänestys. Häätöäänestykseen nimetyt asukkaat julkaistaan keskiviikkona. Asukkaat ovat jo tehneet tämän viikon nimeämiset tiistain aikana.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.