Tuleeko neljättä kautta?

Suomessa on kohta nähty kolme kautta Big Brotheria. Vuonna 2005 tehtyä suosittua ensimmäistä kautta seurasi vieläkin suositumpi toinen kausi ja menestys jatkui - ainakin katsojalukujen perusteella - myös kolmannella kaudella. Yhä on kuitenkin auki BB:n jatko Suomessa tämän jälkeen.

Päättyvä kausi on ollut tasaisesti hyvä koko kauden. Eniten yleisöä vetävät Talk Show't ovat pääsääntöisesti keränneet yli 400 000 katsojan lukuja. Pääohjelmat ovat keränneet iltaisin yli 300 000 katsojan lukuja ja uudistunut Extra noin 130 000 katsojan lukuja. Ainakaan virallisesti mitään päätöksiä tulevasta ei ole tehty.

Viimeksi asiaan otettiin kantaa keskiviikon BB Extra -lähetyksessä, jossa vieraili BB:n tuottaja Mikko Räisänen. Hän totesi kysymykseen, tuleeko neljättä kautta, että päätökset tehdään vasta tämän kauden jälkeen. Räisänen totesi, ettei kesken tämän vuoden tuotannon oteta kantaa ensi vuoteen, vaan kauden jälkeen tehdään analyysit, jonka jälkeen selviää, tuleeko BB:tä vuonna 2008.

Aiemmin syksyllä MTV3:n ohjelmajohtaja Jorma Sairanen totesi Iltalehdelle, että BB:n vaatima suuri panostus on huomioitu suunnitelmissa. Päätös BB:n jatkosta on kuitenkin koko Subista kiinni, toteaa Sairanen Iltalehden haastattelussa syyskuussa.

Fanien puolelta on ollut kahtiajakautumista asian suhteen. Monet toivovat, että Suomen Big Brotherille saataisiin jatkoa, mutta toisaalta jotkut pitävät päättynyttä kautta pettymyksenä, jolloin enää ei kannattaisi jatkaa. Kanavan näkökulmasta katsojaluvut ovat olleet hyvät, eikä fanien tämän kauden kritisointi esimerkiksi Talk Show'sta, viikkotehtävistä ja asukasvalinnoista ole näkynyt katsojaluvuissa.

Jäämme siis odottamaan tietoa joko BB:n jatkosta Suomesta tai sen väliaikaista tai lopullista kuoppaamista. Aikaisempina vuosina finaalissa on kerrottu BB:n palaavan asiaan seuraavana vuonna, joten voi olla, että ensi sunnuntaina kuulemme uutisia tulevasta BB:stä.

Tai sitten ei - BB:stä kun ei koskaan tiedä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.