Hakukiertue käynnistyi - päivitetty 11.04.2008, 13:29

Suomen neljännen Big Brotherin hakukiertue, eli ns. live-casting käynnistyi tänän Helsingissä. Kaikkiaan kuudella paikkakunnalla käyvä kiertue hakee asukkaita BB-taloon ensi syksynä alkavia kuvauksia varten.

Ensimmäiset asukaskandidaatit pääsivät tänään kello 9 Helsingissä BB-ydintiimin eteen markkinoimaan itseään päästäkseen taloon. Ydintiimin, johon kuuluvat tuottaja, pääohjaaja ja ohjaaja, lisäksi asukaskandidaateista ottaa selvää astrologi, jonka avulla tehdään selvitystä hakijan tähtikartasta. Astrologin mukaantulolla pyritään takaamaan se, että asukkaiksi saadaan mahdollisimman mielenkiintoisia henkilöitä. Tuottaja Mikko Räisäsen mukaan astrologi ei pyri ennustamaan mitään, mutta hän tulee antamaan astrologisen näkemyksen, millaista talossa mahdollisesti tulisi olemaan. Luonnollisesti parhaimpia hakijoita haastattelee vielä BB-psykologi ennen lopullisia valintoja.

Viralliseen valintaraadin lisäksi asukaskandidaattien kanssa tulee juttelemaan viime vuoden voittaja Sauli. Hän tapaa taloon pyrkijöitä odotustiloissa epävirallisesti ennen varsinaista haastattelua. Sauli kertoi Subin Studio Style -ohjelmassa 7.4.2008 odottavansa tätä suurella mielenkiinnolla.

Kaksipäiväisen Helsingin-haun jälkeen siirrytään pohjoisempaan Suomeen kahdeksi päiväksi. Oulussa hakijoihin tutustutaan 16.4. klo 10 ja Rovaniemellä 17.4. klo 9. Viimeisellä viikolla BB-tiimi on tullut jo etelämmäs, kun hakukiertue jatkuu Jyväskylässä 22.4. klo 9, Tampereella 23.4. klo 9 ja Turussa 24.4. klo 9. Kaikkien hakutilaisuuteen tulevien on oltava vähintään 18-vuotiaita ja hakijoiden on täytettävä BB:n nettisivuilta löytyvä hakulomake.

Hakijoita tasaiseen tahtiin

Helsingin hakutilaisuuden avauspäivänä ei varsinaista yleisöryntäystä nähty, mutta MTV3:n Viihdeuutisten nettisivujen mukaan hakijoita on käynyt Royal Onnelassa pidettävässä tilaisuudessa tasaiseen tahtiin. Ennen tilaisuuden alkua aamuyhdeksältä sinne oli jonottamassa noin 70 henkilöä.

Viihdeuutiset luonnehtivat tähän mennessä hakutilaisuudessa käyneitä henkilöitä nuoriksi ja tunnelma paikan päällä oli odottavan jännittynyt. Casting-tilaisuuden perusteella kaikista hakijoista karsitaan ne, jotka pääsevät prosessissa eteenpäin. Viihdeuutisten mukaan osa oli liikkeellä pelkän päähänpiston vuoksi, mutta Räisänen odottaa paikalle henkilöitä, jotka valloittavat valintaraadin persoonallaan ja puheellaan. Tuotantoryhmä kuitenkin kiistää, että taloon lopulta valittaisiin ennaltamäärättyjä ihmistyyppejä, kuten maahanmuuttajia tai seksuaalisia vähemmistöjä, vaan persoona ratkaisee, tuleeko valituksi taloon vai ei.

Muuten tuleva kausi pidetään vielä salaisuuden verhon takana. Jo aiemmin mainittu talon uudistuminen otettiin jälleen esiin. Aihetta on käsitelty hieman eri sanankääntein viimeisen parin kuukauden aikana. Nyt Räisänen ja pääohjaaja Kim Sainio mainitsivat talon kokevan huiman muutoksen, joka ei ole pelkkä mattojen värin vaihtaminen.

Viimeistään ohjelman alettua nähdään, kuinka paljon talo on muuttunut, mutta uutta kautta promotessa on sanottu seuraavaa:
- Talo tulee kokemaan suuren muutoksen, Janne Kataja 11.3.2008 (MTV3 Viihdeuutiset)
- Talo tulee muuttumaan melko paljon, Kim Sainio 31.3.2008 (MTV3 Huomenta Suomi)

Kuuden paikkakunnan ja vajaan kahden viikon jälkeen on osa hakijoista kartoitettu. Kiertueelta jatkoon päässeet jatkavat lisähaastatteluihin, joista osa selviää taloon syksyksi. Suurin osa asukkaista tullee hakukiertueelta, mutta todennäköisesti 1-2 paikkaa lohkeaa myös Subjectissa käynnissä olevasta videohausta. Videohaku jatkuu Subjectin nettisivuilla juhannukseen saakka.

Big Brother palaa ruutuun Subilla ensi syksynä.

BB-hakukiertueen aikataulu:

11. - 12.4.2008Helsinki klo 09:00Royal Onnela
16.4.2008Oulu klo 10:00Ravintola Onnela
17.4.2008Rovaniemi klo 09:00Ravintola Onnela
22.4.2008Jyväskylä klo 09:00Gigglin Marlin
23.4.2008Tampere klo 09:00Ravintola Onnela
24.4.2008Turku klo 09:00Ravintola Onnela

Hakijoiden on oltava vähintään 18-vuotiaita!

Lue lisää Subin netistä:
Big Brotherin viralliset nettisivut
BB2008-hakulomake (PDF)
Subject-etusivu
Videohaun ohjeet

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.