Kolhoosi kaatui, viikkotehtävä onnistui

Neljättä päivää käynnissä ollut kolhoosi-viikkotehtävä saatiin päätökseen torstaina iltapäivällä. Viikkotehtävän tulos toi suuren ilon taloon ja samalla myös BB:n antama salatehtävä paljastettiin.

Asukkaiden piti elää alkeellisissa oloissa BB-kolhoosissa. Kaikki henkilökohtaiset tavarat oli takavarikoitu ja BB-talo oli päällystetty paperilla. Kolhoosin asukkaat olivat tasa-arvoisia, mutta BB oli nimittänyt sille johtajan, Johanin.

Kolhoosissa oli munantuotantolinja, joka täytyi olla toiminnassa ympäri vuorokauden. Munia ei saanut rikkoutua tai se saattoi vähentää viikkobudjettia tai vaarantaa peräti koko viikkotehtävän. Asenne oli asukkailla hyvä ja munientuotanto pysyi hyvänä, eikä liikaa hävikkiä syntynyt. Myös muut BB:n tai Johanin määräämät tehtävät suoritettiin säntillisesti ja aikatauluja noudatettiin.

Viikkotehtävään liittyi myös salatehtävä ja Annan piti se suorittaa. Hänen piti sabotoida munantuotantoa ja saada hävikkiä aikaiseksi muiden huomaamatta. Anna onnistuikin tässä hyvin ja hän sai palkinnoksi BB:ltä herkkuja. Muut asukkaat ihmettelivät keskiviikkona munien hävikin yllättävää kasvua.

Aivan loppuhetkillä tehtävään tuli vielä käänne, kun Johan joutui luovuttamaan johtajan paikkansa Kaisa-Reetalle. Vallanvaihtoseremonioista huolimatta hänen uransa jäi hyvin lyhyeksi, sillä vain muutaman tunnin kuluttua BB ilmoitti viikkotehtävän päättyneen. Syynä tähän oli kolhoosin lakkauttaminen kannattamattomana.

Tehtävän tuloksen julkistuksen yhteydessä paljastettiin myös Annan salatehtävä. Asukkaiden ilmeet olivat näkemisen arvoisia olohuoneen television avauduttua, jossa näytettiin pätkiä Annan sabotaasista. Ilo repesi täysin, kun BB kuulutti tehtävän onnistuneeksi 99:n vedonlyöntiprosentilla, jolloin viikkobudjetti nousi yli 280 euroon. Ilmeisesti edes ilman Annan sabotaasia rikkoutuneita munia ei vähennetty budjetista.

Anna oli huomion keskipisteenä, kun kaikille selvisi totuus. Kaikki tajusivat yht'äkkiä, miksi Anna käyttäytyi välillä omituisesti. Osa asukkaista kertoi tuntemuksistaan, kun he eivät pystyneet oikein pitämään tunteitaan kurissa, kun he eivät vielä tienneet sabotaasista. Yksi tällaisista oli Jari-Matti, joka oli ollut tuohduksissaan Annan toiminnasta viikkotehtävän aikana.

Iloinen tunnelma valtasi talon. Iloa lisäsi BB:n asukkaille tarjoamat ruokatarjoilut, joista he saavat tänään nauttia. Asukkaat päättivät pukeutua tavallista hienommin ja nauttia illasta, vaikka sitten väsyneinä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.