Miten Suomen Big Brotherin asukkaat 2005-2014 sijoittuivat kartalle?

Suomen Big Brotherissa on ollut kautta aikain lähes 200 eri asukasta, jotka ovat jakautuneet eri puolille Suomea ja jopa Suomen ulkopuolelle. Asukkaat ovat valtaosin eteläisestä Suomesta ja pääkaupunkiseudulta, mutta asukkaita on tullut pohjoisestakin, eikä esimerkiksi Lappi ole jäänyt ilman BB-voittajia.

Tavallisilla BB-kausilla Suomen Big Brotherissa on ollut 182 eri asukasta. Tässä artikkelissa tarkastellaan pelkästään ns. tavis-BB:n asukkaita ja heidän asuinpaikkojaan BB-nettisivujen mukaan, kun he olivat Big Brotherissa. Olemme siis jättäneet tarkastelun ulkopuolelle vuoden 2013 Julkkis-Big Brotherin. Niko S. on Julkkis-BB-asukkaista kuitenkin mukana, koska hän on ollut asukkaana myös kahdella normikaudella.

Suurin osa asukkaista on tullut Helsingistä, peräti 54 asukasta. Tämä tekee lähes kolmanneksen kaikista asukkaista. Koko pääkaupunkiseudulta asukkaita on tullut yhteensä 79 (Espoo 14 ja Vantaa 11 asukasta). Lisäksi pääkaupunkiseudun ympäristökunnista on tullut useita asukkaita. Muista suurista kaupungeista BB-asukkaita on tullut Tampereelta 16 asukasta, Turusta yhdeksän, Jyväskylästä seitsemän, Kouvolasta neljä, Kuopiosta kaksi ja Oulusta yksi asukas. Kymmenestä suurimmasta kaupungista ainoastaan Lahdesta ei ole tullut asukkaita.

Yksi Suomen Big Brotherin varsinaisista asukkaista on asunut Big Brotherin aikana BB-nettisivujen mukaan ulkomailla. Kyseessä on kauden 2011 Tamer, joka toimi matkaoppaana Turkissa. Lisäksi osa asukkaista on syntynyt ulkomailla, kuten esimerkiksi kauden 2007 Kadi, mutta hän asui Suomessa tullessaan Big Brotheriin. Neljä Suomen BB:ssä vieraillutta vaihtoasukasta on otettu mukaan tähän tarkasteluun ja niin zimbabwelainen Munya, filippiiniläinen Cathy, slovenialainen Sandra kuin norjalainen Siv Anita löytyvät myös kartalta.

Suomen BB-asukkaiden jakautuminen maailmankartalle 2005-2014. Grafiikka: © 2015 ZeeMaps, Jarkko Nieminen / Fanisivut.net

Suomen BB-asukkaiden jakautuminen maailmankartalle 2005-2014. Grafiikka: © 2015 ZeeMaps, Jarkko Nieminen / Fanisivut.net

BB-voittajia on tavallisista BB-kausista tullut yhdeksän ja he ovat jokainen jakautuneet eri paikkakunnille. Pääkaupunkiseudun vahvasta edustuksesta huolimatta pääkaupunkiseudulta on tullut vain kaksi BB-voittajaa, Sauli Helsingistä ja Niko N. Espoosta. Helsingin ja Espoon lisäksi voittajansa ovat saaneet Vihti kaikkien aikojen ensimmäisen voittajan Pertusta, Tampere Anniinasta, Turku Asosta, Kirkkonummi Janicasta, Kokkola Sarista, Rovaniemi Teijasta ja pohjoisimpana Enontekiö Andtesta, joka on lisäksi toistaiseksi viimeisin BB-voittaja. Huomattavaa on, että kaksi viimeistä tavis-BB:n voittoa ovat menneet Lappiin Teijalle ja Andtelle.

Asukkaita on tullut kaikkiaan 55 eri paikkakunnalta, kun lasketaan myös vaihtoasukkaat mukaan. Paikkakuntien laskennassa on otettu huomioon asukkaiden BB-nettisivuilla ko. kaudella antamat tiedot paikkakunnastaan ja välttämättä kyse ei ole kunta tai kaupunki, vaan jokin kylä. Olemme ottaneet nuo tiedot sellaisenaan, emmekä ole myöskään ottaneet huomioon mahdollisesti tapahtuneita kuntaliitoksia.

Vain yhden BB-asukkaan paikkakuntia on laskentatapamme mukaan peräti 35. Näistä yhden asukkaan paikkakunnista kolmesta on tullut BB-voittaja. Kymmenen suurimman kaupungin ulkopuolelta eniten asukkaita on tullut Seinäjoelta, josta BB-talo on saanut asukkaikseen viisi asukasta.

Voit liikkua haluamallasi tavalla yllä olevalla kartalla. Karttaan on merkitty kaikki Suomen Big Brotherin asukkaiden asuinpaikat tavallisilla BB-kausilla vuosina 2005-2012 ja 2014 kuten BB-nettisivuilla ko. kausilla se oli ilmoitettu. Kartalla ovat mukana myös kausilla 2008-2011 mukana olleet vaihtoasukkaat. BB-voittajat on merkitty karttaan vihreällä pinnillä, vaihtoasukkaat sinisellä pinnillä ja kaikki muut asukkaat punaisella pinnillä.

Lähde: Suomen Big Brotherin nettisivut 2005-2014
Grafiikka: ZeeMaps, Jarkko Nieminen / Fanisivut.net

Lue myös:
Suomen Big Brotherin voittajat 2005-2014 (25.5.2015)
Tilasto: Suomen Big Brotherin asukkaat 2005-2014 (8.6.2015)


Tulosta   Sähköposti