Stephania, Toni, Dana ja Sampo häädettiin viikko ennen finaalia - päivitetty 22.11.2009, 23:58

Sunnuntaina Big Brotherissa nähtiin todellinen joukkohäätö, kun peräti neljä asukasta joutui jättämään BB-talon. Häädetyksi suorassa Talk Show -lähetyksessä tulivat Stephania, Toni, Dana ja Sampo. Samalla selvisivät tämän vuoden BB-finalistit.

Häädöt suoritettiin kolmessa eri osassa. Ensin talosta häädettiin yhtä aikaa Stephania ja Toni. Danan häätö koitti pian edellisen kaksikon jälkeen ja myös Sampo joutui poistumaan talosta yksinään tämän sunnuntain häädön neljäntenä.

Ennen joukkohäätöä talosta joutui poistumaan salatehtävää suorittanut Tuija. Talk Show -juontaja Vappu Pimiä paljasti asukkaille Tuijan salatehtävän. Asukkaat eivät ottaneet uutista kovin yllättyneinä, sillä he olivat spekuloineet myös tämän vaihtoehdon olemassaolosta. Lyhyiden hyvästien jälkeen Tuija poistui talosta ja sinne jäi kahdeksan varsinaista asukasta.

Pian Tuijan poistumisen jälkeen Vapulla oli jälleen asiaa asukkaille. Tällä kertaa taloyhteys koski häätöäänestystä. Vappu ilmoitti asukkaille, että viikolla pidetyt nimeämiset olivat valenimeämiset, eikä niillä ollut mitään virkaa. Kaikki asukkaat ovat häätöäänestyksessä, ilmoitti Vappu asukkaille. Tieto otettiin rauhallisena vastaan, vaikka ei ollut tietoa, kuinka moni joutuisi talosta poistumaan.

Talk Show -lähetys eteni ja Vappu otti aina välillä yhteyden asukkaisiin. Lopulta oli joukkohäädön aika, sillä peräti neljä asukasta joutuisi jättämään talon tämän illan jälkeen. Ensimmäisinä talosta Vappu kuulutti Stephanian nimen, mutta asukkaiden juuri ollessa nousemassa sohvalta, kuulutti Vappu perään Tonin nimen.

Asukkaat eivät olleet yllättyneitä, että useampi asukas häädetään, mutta siitä hieman, että kaksi häädettiin kerralla. Stephania ja Toni poistuivat talosta halauksien ja hyvästien jälkeen. Kumpikin häädetty oli hyvillä mielin lähtiessään ulkomaailmaan. Tämä havaittiin myös taloon jääneiden asukkaiden keskuudessa.

Häädöt eivät siis tähän jääneet, vaan pian Vappu otti taas yhteyttä taloon. Nyt oli Danan vuoro poistua talosta. Häätö veti Danan hiljaiseksi ja talon alkuperäisasukkaalta jäi finaaliviikko näkemättä. Myös toinen alkuperäisasukas häädettiin viikko ennen finaalia, kun Samposta tuli illan neljäs häädetty. Aso ei ollut uskoa, että Sampo joutui häädetyksi. Ason mielestä Sampo olisi kuulunut finaaliin ja samalla Aso ihmetteli, miten itse oli vielä talossa.

Kaikki häädetyt joutuivat heti talosta ulos tullessaan Vapun tiukkaan haastatteluun. Tonin kohdalla Vappu keskittyi Tonin "äijäilyyn", kun mies näprää jatkuvasti erityisesti hiuksiaan. Lisäksi Vappu tiukkasi Tonilta hänen käytöstään Iidaa kohtaan, kun päivällä Toni ei huomioinut petikumppaniaan. Tonin mielestä päivällä oli parempaakin tekemistä, mutta lopulta totesi Iidan olevan kiva tyttö.

Stephania joutui kommentoimaan, kun hän piti talon miehiä kovassa kurissa talossa. Stephanian mielestä hän olisi voinut pitää vielä kovempaakin kuria. Dana joutui tilille hänen Kätlinin selän takana puhumisistaan. Danan uskottelut hänen ystävyydestään Kätliniä kohtaan eivät oikein menneet läpi Vapulle ja välillä Dana horisi myös mitä sattuu.

Neljäntenä Vapun piinapenkkiin joutui Sampo. Vappu alkoi heti hiillostamaan helsinkiläisnuorukaista poreallasepisodista Ragnarin kanssa. Kunnollista vastausta ei loputtomalta tuntuneen änkytyksen jälkeen saatu. Vappu kysyi Sampolta, miksi hän syyllisti tapauksesta vain Ragnaria, mutta Sampon mukaan hän ei muistanut tapauksesta mitään ennen tällä viikolla nähtyjä videoklippejä.

BB-taloon jäi enää finaalinelikko, eli Antti, Aso, Esa A. ja Kätlin. He taistelevat Big Brotherin voitosta ja 50 000 eurosta. Aso, Esa A. ja Kätlin ovat BB-talon alkuperäisasukkaita, jotka muuttivat sinne elokuun lopussa. He tulevat olemaan talossa täydet 14 viikkoa. Antti saapui taloon viimeisimmässä aallossa 18. lokakuuta ja hän tulee viettämään talossa kuusi viikkoa.

Sampon häädön jälkeen BB kuulutti suoran lähetyksen päättyneeksi. Epäuskoinen finaalinelikko onnitteli toisiaan finaalipaikasta. Aso tarvitsi hermosauhuja toipuakseen jännityksestä. Samalla muut finalistit saapuivat terassille ja purkivat paineita huutamalla. Tosin Esa A. ei huutanut, mutta oli hengessä mukana. Vähän myöhemmin BB toimitti finalisteille kuohujuomaa ja limsaa sekä kuulutti taloon onnentoivotukset tämän vuoden BB-finalisteille.

Big Brother 2009 -finaali käydään ensi sunnuntaina, jolloin selviää Suomen viides BB-voittaja. Voittajaäänestys käynnistyy maanantaina BB Extra -lähetyksessä.

Lue häädöt Subin BB-nettisivuilta:
Stephania ja Toni häädettiin talosta!
Hiljaiseksi valahtanut Dana häädettiin talosta
Talosta häädettiin vielä Sampo ja finalistit selvisivät!

Lue häädettyjen muistelouutiset Subin BB-nettisivuilta:
Näistä Stephania muistetaan
Näistä Toni muistetaan
Näistä Dana muistetaan
Näistä Sampo muistetaan

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.