Kaupankäynti ja talous Suomen Big Brotherissa 2005-2022

Heidi ja Laura kauppaostoksilla kaudella 2022. Kuva: © Nelonen Media.
Heidi ja Laura kauppaostoksilla kaudella 2022. Kuva: © Nelonen Media.

Suomen Big Brotherissa on asukkaiden elämää säädelty monin tavoin. Yksi tapa vaikuttaa asukkaisiin ja heidän BB-elämänsä yltäkylläisyyteensä on viikkobudjetin rajoittaminen ja hyödykkeiden rajoitettu hankkiminen talossa ollessaan.

Big Brother toimittaa asukkaille perustarvikkeet, mutta asukkaat voivat näiden lisäksi vaikuttaa elintasoonsa BB-talossa pärjäämällä tehtävissä. Jokaiselle kaudelle on määritelty tapa, jolla asukkaat voivat ansaita rahaa ostoksiin, joilla voi täydentää perustarvikkeita. Useimmiten tähän tarkoitukseen asukkaat suorittavat viikkotehtäviä, mutta joillain kausilla on käytössä olleet myös lyhyemmät kauppatehtävät tai on käytetty jotain muuta tapaa. 

Lisäksi päivä- ja muissa tehtävissä on joskus ollut palkintona yksittäistä asukasta tai parhaimmillaan koko yhteisöä hyödyttäviä palkintoja. Tehtävien onnistumisesta ja epäonnistumisesta päätti pääosin Big Brother, mutta myös katsojille on annettu mahdollisuuksia päättää tehtävien onnistumisesta äänestämällä.

Viikkobudjetti ja palkinnot

Viikkobudjetin ollessa käytössä kausilla 2005-2008 ja 2010-2011 asukkaat ovat lyöneet vetoa viikkotehtävän onnistumisesta 25-99 % viikkobudjetin arvosta. Jos viikkotehtävä onnistuu, saavat voittavat asukkaat asettamansa vedonlyöntiprosentin verran viikkobudjettiinsa ja vastaavasti epäonnistumalla he menettävät vedonlyöntiprosentin verran viikkobudjetista.

Asukkaiden viikkobudjetti on ollut yhteinen, vaikka laskennallisesti se on jyvitetty jokaiselle asukkaille. Esimerkiksi vuonna 2007 viikkobudjetti asukasta kohden oli 16 €, jolloin vaikkapa 12 asukkaalla kokonaisbudjetti on 192 €. Jos tässä tapauksessa asukkaat lyövät viikkotehtävän onnistumisesta "ysi-ysillä", eli 99 %:n vedonlyöntiprosentilla, tällöin asukkaat onnistumalla viikkotehtävässä ansaitsisivat 382,02 € ja vastaavasti epäonnistumalla vain 1,92 €.

Kaudella 2009 ei ollut viikkobudjettia, koska ei ollut viikkotehtäviä. BB-talo oli osan kaudesta jaettu Slummiin ja Paratiisiin ja Paratiisin asukkaat saivat elää yltäkylläisyydessä ja Slummin asukkaat joutuivat ansaitsemaan elantonsa ja nimeämisoikeutensa tehtävillä. Talon yhdistyttyä tehtävät ratkaisivat asukkaiden elämisen tason, mutta viikkobudjettia ei edelleenkään ollut käytössä.

Seuraavan kerran viikkobudjetti heitettiin romukoppaan kaudella 2012 ja otettiin kulta-, hopea- ja pronssipalkinnot käyttöön. Asukkaat saivat viikkotehtävien onnistumisesta joko kultaa, hopeaa tai pronssia, joista kulta oli luonnollisesti paras ja tiesi yltäkylläisyyttä, hopea seuraavaksi paras ja pronssista seurasi ankea viikko.

Julkkiskaudella vuonna 2013 ei ollut viikkotehtäviä, eikä viikkobudjettia. Julkkisasukkaat keräsivät kauden aikana tehtäväpottia hyväntekeväisyyteen, jota kerrytettiin onnistuneilla tehtävillä. Big Brother takasi julkkiksille leveän ja kostean elämän koko kuuden viikon kauden ajaksi.

Kymmenennellä kaudella BB-talo oli jälleen jaettu kahtia, tällä kertaa Kellariin ja Kartanoon. BB-talossa oli käytössä vaihdantatalous, jossa asukkaat saivat vaihtaa vauraammalta Kartanon puolelta hyödykkeitä Kellarin puolelle. Vastineeksi Kellarin asukkaat pyörittivät taloon sähköä ja lämmintä vettä Kellarissa sijaitsevilla kiekoilla.

Big Brotherin paluukaudella vuonna 2019 viikkobudjetti palasi jälleen viikkotehtävän palkinnoksi. Säännöt olivat vanhat tutut, eli asukkailla oli mahdollisuus voittaa viikkotehtävä 25-99 % panostuksella. Viikkobudjetti oli 20 euroa asukasta kohden.

BB-talossa käytettiin rahna-valuuttaa kausilla 2019 ja 2020. Kuva: © Petri Aho / Nelonen Media.
BB-talossa käytettiin rahna-valuuttaa kausilla 2019 ja 2020. Kuva: © Petri Aho / Nelonen Media.

Asukkailla oli talossa käytössään uusi rahna-valuutta, jota jokainen asukas sai sattumanvaraisen määrän hänen astuessaan taloon. Rahnalla pystyi ostamaan Big Brotherilta hyödykkeitä, kuten esimerkiksi tupakkaa ja myös asukkaat saivat käydä kauppaa rahnoilla esimerkiksi palveluksia vastaan. Asukkailla oli myös kauden aikana mahdollisuus mm. ostaa rahnoilla itsensä tai jonkun muun asukkaat ulos häätöäänestyksestä, mutta kovin suurta mahdollisuutta vaikuttaa talossa pysymiseen rahnoilla ei ollut, vaikka tällaistakin lupailtiin.

Tuttu viikkobudjettikäytäntö jatkui myös kaudella 2020. Muutamissa viikkotehtävissä ei kuitenkaan lyöty vetoa viikkobudjetin puolesta, vaan onnistuessaan asukkaat voittivat koko viikkobudjetin ja epäonnistuessaan asukkaat saivat 0 euroa.

Rahnat olivat käytössä myös 12. kaudella, mutta niitä käytettiin vähemmän ja eri tavalla. Useimmiten rahnat olivat käytössä BB-huutokaupoissa, joissa asukkaat saivat huutaa Big Brotherin myyntiin laittamia tavaroita tai palveluita. Huutokaupassa kaikilla asukkailla oli käytössään vähintään 25 rahnaa ja lisäksi tehtävistä pystyi voittamaan lisärahnoja.

Kauden erikoisuutena oli yhdellä viikolla, kun Big Brother oli poistanut BB-talosta kaikki tavarat ja kalusteet. Asukkaat saivat ostaa niitä takaisin rahnoja vastaan, joita asukkaat pystyivät ansaitsemaan viikon aikana eri tehtävistä. Päivittäin jokaisella asukkaalla oli tämän lisäksi käytössään 1 rahna riippumatta tehtävissä onnistumisesta.

Julkkiskaudella keväällä 2021 ei ollut viikkotehtäviä, mutta asukkaat pystyivät kilpailemaan ostosajasta BB-kauppaan erilaisissa tehtävissä. Asukkaat keräsivät ostossekunteja kaikki yhdessä tai joukkueina, joilla pääsi voittamansa ajan puitteissa ostoksille Big Brotherin ilmoittamana ajankohtana. Ostoksilla käytiin pari kertaa viikossa.

Normaalikaudella 2021 luovuttiin viikkobudjetista ja siirryttiin kauppasekunteihin. Asukkaat ansaitsivat kauppatehtävästä eri tavoin ostossekunteja kauppareissuun, joka suoritettiin yleensä loppuviikosta. Jokaisessa tehtävässä sekuntien ansaitseminen määriteltiin omalla tavallaan ja tehtävässä voittamillaan sekunneilla asukkailla oli vastaava määrä aikaa suorittaa viikoittaiset ostoksensa. Aikaa oli käytettävissä yleensä muutamista kymmenistä sekunneista maksimissaan 3-4 minuuttiin.

Kaudella 2022 asukkaat saivat Big Brotherilta viikottain tehtäviä, joissa he saivat ansaita kaupparahaa viikon ostoksiin. Viikkobudjetti määräytyi tehtävän ja asukasmäärän mukaan ja onnistuneesta kauppatehtävästä asukkaat saivat satoja euroja kauppaostoksiin. Toisaalta epäonnistuneesta kauppatehtävästä asukkaat saattoivat mennä jopa miinukselle ja jäädä velkaa Big Brotherille. Pääosassa kauppatehtävistä Big Brother määritteli onnistumisen, mutta osassa valta tehtävän onnistumisesta annettiin myös katsojille.

Kaupat BB-talossa

Asukkaat ovat saaneet käyttää ansaitsemansa viikkobudjetin kausilla 2005-2008 BB-talon yhteydessä olleessa kaupassa. Kausilla 2005-2007 kauppaa sponsoroi R-kioski ja 2008 Siwa.

Kauppareissut tehtiin pääsääntöisesti kahdesti viikossa, tiistaisin ja torstaisin. Ensimmäisen kerran asukkaat pääsivät tuhlaamaan viikkobudjettiaan viikkotehtävän päätyttyä torstaina, mutta he eivät saaneet käyttää koko budjettia kerralla. Rahaa piti jättää myös seuraavaksi tiistaiksi.

Kun asukkaat pääsivät kauppareissuille, ne olivat yksiä viikon kohokohtia niin asukkaille kuin katsojille. Yleensä kauppareissuun Big Brother antoi vain vähän aikaa. Asukkaiden piti muistaa ulkoa ennalta suunnittelemansa ostokset, mitä piti ostaa ja mitä kukin halusi, jos oli varaa omiin toiveisiin.

Ostokset piti maksaa kaupassa olevalla kassakoneella, jonka käyttö aiheutti usein suurta päänvaivaa ja välillä asukkaat eivät osanneet käyttää kassaa ja ostokset jäivät maksamatta ja Big Brother joutui rankaisemaan asukkaita. Yleensä tämä tarkoitti joidenkin ostosten menettämistä ja tietenkin Big Brother iski arimpaan paikkaan ja asukkailta vietiin tupakat, alkoholituotteet tai makeiset.

Kaudella 2010 kauppasponsorina oli netissä toimiva Gastronautti. Asukkaat tilasivat ostoksensa BB-talossa olleen kosketusnäytön avulla. Ostospäiviä oli pääsääntöisesti kahdesti viikossa ja Big Brother määräsi kaksi asukasta suorittamaan ostokset kosketusnäytöltä viikkobudjetin rajoissa. Ostosten teko oli helpompaa, mutta välillä kiire ja ongelmat käyttöliittymän kanssa aiheuttivat virheitä ja rangaistuksia.

Asukkaiden tilaamat tuotteet toimitettiin varastohuoneeseen muutaman tunnin viiveellä. Kosketusnäytöltä asukkaat pystyivät tilaamaan myös ravintolaruokaa Big Brotherin antaessa tähän mahdollisuuden.

Suomen BB-historian askeettisin kauppa oli kaudella 2011. Kauppa oli BB-talon terassilla oleva hylly, josta asukkaat saivat ostaa tuotteita kahdesti viikossa viikkobudjettinsa puitteissa. Viikkobudjetti mitattiin vuonna 2011 "yksikköinä", ei euroina (esim. 100 yksikön viikkobudjetti).

Ostosreissulle määrättiin kaksi asukasta. Myynnissä olleet tuotteet olivat muovisia näköiskappaleita elintarvikkeista ja ostosreissun jälkeen ostokset tehneet asukkaat veivät näköiskappaleet päiväkirjahuoneeseen. Big Brother toimitti myöhemmin oikeat ostokset varastohuoneeseen.

Kausilla 2009, 2012, 2013 ja 2014 ei kauppaa ollut missään muodossa, vaan tehtävät arvioitiin Big Brotherin toimesta ja asukkaat saivat sen mukaisen ylöspidon BB-talossa. Etenkin viimeisimmillä kausilta arviointi muuttui häilyvämmäksi ja epäjohdonmukaisemmaksi ja kauppareissujen tuoma viihde ja dramatiikka jäivät pois.

Kauppa teki paluun Suomen Big Brotheriin kaudeksi 2019. Tällä kertaa kyseessä oli ihan oikea kauppa, sillä asukkaat kävivät ostoksilla kauppakeskus Redissä sijainneeseen ruokakauppaan. Kauppakeskusyhteistyö oli olennainen osa BB-kautta, sillä BB-talo sijaitsi samoissa tiloissa ja tuotanto hehkutti, kuinka Rediä voidaan käyttää hyväksi talon tapahtumiin.

Valitettavasti katsojat eivät hyötyneet kauppareissuista kovinkaan paljoa, sillä niitä ei näytetty suorana edes maksullisessa 24/7-palvelussa, vaan siitä julkaistiin klippejä lähinnä Instagramissa. Ostoksille päästetyt asukkaat viettivät kaupassa tuotannon kanssa joskus jopa yli tunnin ja se tiivistettiin muutamiin lyhyisiin videopätkiin.

Redissä vierailtiin myös muissa tarkoituksissa, kun asukkaat menivät mm. tehtävien puitteissa käyttämään kauppakeskuksen viihdepalveluita, kuten esimerkiksi elokuvateatteria. Myöskään muista käynneistä ei suoraa kuvaa katsojille tarjottu.

Kaudella 2020 koronarajoitusten vuoksi asukkaita ei päästetty talosta ulos ennen heidän häätöään, joten edellisvuodelta tuttuja vierailuja Rediin ei nähty. Muita talon ulkoisia viihdykkeitä ei ollut ja kauppareissut suoritettiin verkkokaupassa varastohuoneessa olevalla kosketusnäytöllä.

Yleensä kaksi asukasta suoritti viikon ostokset viikkotehtävän päätyttyä ansaitsemallaan viikkobudjetilla. Ostokset toimitettiin asukkaille ostoksia seuraavana päivänä varastohuoneeseen. Normaalien kauppareissujen lisäksi muutamat asukkaat pääsivät yksinään ostoksille ostettuaan ostosaikaa BB-huutokaupasta.

Julkkiskaudella 2021 ostokset tehtiin BB-kaupassa, joka oli rakennettu tehtäväalueelle. Big Brotherin määräämät asukkaat menivät tekemään ostokset ajassa, jonka asukkaat olivat ansainneet kauppatehtävässä. Ostoksia sai tehdä yleensä yksi asukas kerrallaan ja ostokset kerättiin kaupasta pöydälle, jotka asukkaat saivat ottaa mukaansa ostosajan päätyttyä.

BB-valinta sijaitsi normaalikauden 2021 BB-talossa. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
BB-valinta sijaitsi normaalikauden 2021 BB-talossa. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Normaalikaudelle 2021 BB-valinta oli tuotu BB-talon sisälle, jonne kuljettiin yhdyskäytävän kautta. Ostokset suoritettiin yleensä Big Brotherin määräämän parin toimesta asukkaiden kauppatehtävässä voittamien sekuntien puitteissa. Normaalisti ostoksia sai kerätä yksi asukas kaksi tuotetta kerrallaan, mutta joskus sai myös ottaa niin paljon kuin pystyi kantamaan.

Syksyllä 2021 BB-talossa oli myös pitkästä aikaa R-kioski, josta pääsi hakemaan herkkuja ja pikkusuolaista, kun Big Brother antoi luvan. Yleensä kioskiin pääsi asioimaan palkintona jostain tehtävästä tai jos oli jossain erikoisasemassa. Kioski sijaitsi varastohuoneen perällä olevassa huoneessa.

Perinteinen BB-kauppa oli vaihtunut kaudella 2022 jälleen kosketusnäytöltä tehtäviin verkko-ostoksiin kausien 2010 ja 2020 tapaan. Asukkaat pääsivät suorittamaan kauppatehtävistä voittamillaan rahoilla ostoksia kosketusnäytöltä Foodora-marketista, joita teki yleensä Big Brotherin määräämät kaksi asukasta. Aikaraja tehdä ostoksia oli hyvin löysä tänä vuonna ja asukkaat pääsivät tekemään ostoksensa rauhassa useina viikkoina. Tästä huolimatta ostoksista saatiin draamaa aina välillä aikaiseksi.

Kauppaa käytettiin myös asukkaiden palkitsemiseen sekä myös päälliköiden valtakaudella BB-talon päälliköllä oli oma henkilökohtainen budjettinsa kauppaan. Kauppaostoksia tehtiin varastohuoneen perällä sijaitsevassa huoneessa, jossa edellisvuonna oli sijainnut R-kioski. Foodorosta pystyi tilaamaan tavallisten ruokaostosten lisäksi mm. ravintolaruokaa silloin, kun Big Brother antoi siihen erikseen luvan.

Lähteet:
Suomen Big Brotherin verkkosivut ja BB-ohjelmat 2005-2022
Tuotesijoittelu tositelevisio-ohjelmassa : esimerkkinä Gastronautti Big Brotherissa (Tiia Koski, Laurea-ammattikorkeakoulu, opinnäytetyö 2011)

Lue myös:
Ilkka: BB-taloon oma valuutta (5.8.2019)

Artikkelia päivitetty 12.3.2020 kello 23.03: Otsikkoa on muokattu ja tekstiä on päivitetty ajan tasalle kauden 2019 jälkeiseen tilanteeseen.
Artikkelia päivitetty 23.8.2021 kello 14.16: Otsikkoa on muokattu ja tekstiä on päivitetty ajan tasalle Julkkis-Big Brotherin 2021 jälkeiseen tilanteeseen.
Artikkelia päivitetty 20.4.2022 kello 15.22: Tekstiä on päivitetty ajan tasalle normaalikauden 2021 jälkeiseen tilanteeseen. Pääkuva vaihdettu.
Artikkelia päivitetty 19.4.2023 kello 15.20: Tekstiä on päivitetty ajan tasalle kauden 2022 jälkeiseen tilanteeseen. Jutun pääkuva vaihdettu ja lisätty uusia kuvia jutun sisälle.

Historiaa

Historiaa: Suomen Big Brother 2022

Julkaistu 05.05.2023 09:00

Asukkaat toteuttivat jumalteemaisen kuvaussession päivätehtävänä viikolla viisi. Kuva: © Nelonen Media.

Big Brother koki isot sääntömuutokset kaudelle 2022. Sääntöjä uudistettiin perustavanlaatuisesti Big Brotherin perusajatukseen nähden, jossa nime...

Historiaa: Suomen Big Brother 2021

Julkaistu 25.04.2022 14:41

Ketjureaktio-kauppatehtävän loppusuoritus oli kauden yksi jännittävimpiä yksittäisiä hetkiä. Asukkaat valmistautumassa loppusuoritukseen Anssin asettaessa kuulan radalle. Kuva: © Nelonen Media.

Kausi 2021 nähtiin pikavauhtia julkkiskauden...

Historiaa: Suomen Julkkis-Big Brother 2021

Julkaistu 24.08.2021 11:46

Julkkisasukkaat koolla sohvaryhmällä kauden ensimmäisessä tehtävässä, tutustumisen kolmiottelussa. Kuva: © Nelonen Media.

Fanisivut.netin Suomen BB-kausien historiasta...

Historiaa: Suomen Big Brother 2020

Julkaistu 08.02.2021 15:31

Talo ja mökki yhdistyivät kolmannen viikon loppupuolella. Kuva: © Nelonen Media.

Kaikkiaan kahdestoista Suomen BB-kausi käynni...

Historiaa: Suomen Big Brother 2019

Julkaistu 17.03.2020 09:00

Big Brother Suomi -logo. Kuva: © 2019 Nelonen Media

Big Brother piti taukoa viisi vuotta ennen ku...

Historiaa: Suomen Big Brother 2014

Julkaistu 01.06.2015 09:57

Big Brother ylitti syksyllä 2014 suomalaisen tv...

Historiaa: Suomen Julkkis-Big Brother 2013

Julkaistu 06.04.2014 12:38

Suomen ensimmäinen Julkkis-Big Brother näki päi...

Historiaa: Suomen Big Brother 2012

Julkaistu 02.09.2013 20:15

Kahdeksas kausi muistetaan runsaasta asukasmäär...

Historiaa: Suomen Big Brother 2011

Julkaistu 26.07.2012 23:34

Kuudennen kauden Finaalissa ei ilmoitettu Big B...

Historiaa: Suomen Big Brother 2005-2011

Julkaistu 19.07.2011 19:12

Johdanto

Suomen Big Brotherin tarina lähti lii...

Aikajana

Aikajana: Suomen Big Brother 2022

Julkaistu 16.05.2023 14:56

Ruutukaappaus Big Brother 2022 -aikajanasta. Grafiikka: Jarkko Nieminen / Fanisivut.net ja Knightlab.com.

Vuonna 2022 nähtiin Suomessa Big Brotherin 15. kausi, kun vajaan vuoden tauon jälkeen nähtiin uusi normaalikausi. Fanisivut.netin aikajanasarjass...

Aikajana: Suomen Big Brother 2021

Julkaistu 27.07.2022 09:00

Ruutukaappaus Big Brother 2021 -aikajanasta. Grafiikka: Jarkko Nieminen / Fanisivut.net ja Knightlab.com.

Vuonna 2021 nähtiin Suomessa myös toinen BB-k...

Aikajana: Suomen Julkkis-Big Brother 2021

Julkaistu 27.08.2021 09:00

Ruutukaappaus Julkkis-Big Brother 2021 -aikajanasta. Grafiikka: Jarkko Nieminen / Fanisivut.net ja Knightlab.com.

Fanisivut.netin Aikajana-sarja saa jatkoa. Ju...

Aikajana: Suomen Big Brother 2020

Julkaistu 12.03.2021 08:00

Ruutukaappaus Big Brother 2020 -aikajanasta. Grafiikka: Jarkko Nieminen / Fanisivut.net ja Knightlab.com.

Suomen Big Brother sai jatkoa vuonna 2020 uud...

Aikajana: Suomen Big Brother 2019

Julkaistu 24.03.2020 12:33

Kauden 2019 aikajana. Grafiikka: Knightlab.com.

Suomen Big Brother palasi viiden vuoden tauol...

Aikajana: Suomen Big Brother 2014

Julkaistu 02.08.2016 09:00

Suomen Big Brotherin kymmenes Big Brother käynn...

Aikajana: Julkkis-Big Brother 2013

Julkaistu 19.07.2016 09:00

Pitkään spekulaatioissa ollut Big Brotherin suo...

Aikajana: Suomen Big Brother 2012

Julkaistu 05.07.2016 09:00

Kahdeksas Big Brother saatiin käyntiin s...

Aikajana: Suomen Big Brother 2011

Julkaistu 21.06.2016 09:00

Salaisuuksia sisältänyt Suomen...

Aikajana: Suomen Big Brother 2010

Julkaistu 07.06.2016 09:00

Kuudennella kaudella Suomen Big Brotherissa s...

Aikajana: Suomen Big Brother 2009

Julkaistu 24.05.2016 09:00

Viidennellä kaudella Suomen Big Brotheri...

Aikajana: Suomen Big Brother 2008

Julkaistu 10.05.2016 09:00

Suosionsa huipulla ollut Big Brother eteni ne...

Aikajana: Suomen Big Brother 2006

Julkaistu 12.04.2016 09:00

Toinen kausi Big Brotheria Suomessa näht...

Aikajana: Suomen Big Brother 2005

Julkaistu 29.03.2016 09:00

Suomen Big Brotherin ensimmäinen kausi n...

Tilastoja

Tilasto: Suomen Big Brotherin asukkaat 2005-2022

Julkaistu 08.06.2015 10:05

Big Brother 2022 -alkuperäisasukkaat normaalikaudella syksyllä 2022. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Suomen Big Brotherissa on kahdentoista kauden aikana nähty lähes 300 asukasta. Kuka on BB-historian nuorin asukas, entä vanhin ja mikä on asukkai...

Tilasto: Suomen Big Brotherin häätö- ja voittajaäänestykset 2005-2022

Julkaistu 07.10.2015 11:16

Big Brother 2022 -voittajaäänestyksen lopputulos: Reeo on BB-voittaja ennen Lauraa. Kuva: © Nelonen Media.

Big Brotheriin kuuluu olennaisena osana häätö ...

Tilasto: Suomen Big Brotherin katsojaluvut 2005-2022

Julkaistu 15.06.2015 10:18

Big Brother Suomi -logo 2022. Kuva: © Nelonen Media.

Big Brother kiinnostaa katsojia Suomessa, vai...

Tilasto: Big Brother häätölähetyksen katsojalukuja

Julkaistu 08.09.2015 09:00

Elina Kottonen on juontanut BB:n häätölähetyksiä viiden kauden ajan. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Häätölähetys ja häätö ovat Big Brotherin viik...

Tilasto: Big Brotherin Pääohjelman ja Viikkolähetyksen katsojalukuja

Julkaistu 01.09.2015 09:00

Kimmo Vehviläinen ja Alma Hätönen ovat juontaneet BB-Viikkolähetystä kaudesta 2019 lähtien. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Big Brotherin Pääohjelmissa ja Viikkolähetyks...

Tilasto: BB Extran katsojalukuja

Julkaistu 04.09.2015 09:00

BB Extran tarkoitus oli olla Big Brotheria taus...

Tilasto: Big Brotherin erikoisohjelmien katsojalukuja

Julkaistu 11.09.2015 09:00

Big Brother-kausien yhteydessä on esitetty runs...

Yleistä

Suomen Big Brotherin voittajat 2005-2022

Julkaistu 25.05.2015 09:00

Reeo pelasi Big Brotherin läpi ja oli BB-voittaja vuonna 2022. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Toiselle kymmenelle tuotantokausissa päässyt Big Brother on saanut vuosien varrella 15 voittajaa. Esittelemme tässä lyhyesti kaikki Suomen Big Br...

BB-talot Suomessa 2005-2022

Julkaistu 18.08.2019 22:38

BB-talon keittiö erotettiin seinällä olohuoneesta kaudella 2022. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Suomen Big Brotheria on tehty kaksitoista kau...

Kaupankäynti ja talous Suomen Big Brotherissa 2005-2022

Julkaistu 07.08.2019 09:00

Heidi ja Laura kauppaostoksilla kaudella 2022. Kuva: © Nelonen Media.

Suomen Big Brotherissa on asukkaiden elämää s...

Tällä päivämäärällä tapahtui: Suomen Big Brother alkoi

Julkaistu 28.08.2019 08:00

Tänä päivänä 14 vuotta sitten, elokuun 28. vu...

Aikamatka Suomen Big Brotheriin 2005-2013

Julkaistu 16.08.2014 10:26

Suomen Big Brotheria on tehty yhdeksän kautta j...

Miten Suomen Big Brotherin asukkaat 2005-2019 sijoittuivat kartalle?

Julkaistu 28.09.2015 08:24

Suomen BB-asukkaiden jakautuminen maailmankartalle 2005-2019. Grafiikka: © 2020 ZeeMaps, Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Suomen Big Brotherissa on ollut kautta aikain...

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.