Big Brother 2010 alkoi! - päivitetty 24.08.2010, 23:39

Suomen kuudes Big Brother -kausi käynnistyi Espoossa tiistaina. Ensimmäisenä iltana uuden BB-talon asutti kaikkiaan 13 uutta asukasta. Samalla nähtiin myös upouusi BB-talo.

Ensimmäisenä talon astui 19-vuotias Mia Helsingistä. Yksi kerrallaan asukkaat saapuivat täysin uuteen paikkaan rakennettuun BB-taloon, kunnes tuli 13. asukkaan vuoro. Viimeisenä avausiltana taloon tuli 23-vuotias Marika. Koska talossa ei ole astianpesu- ja pyykinpesukonetta, muut asukkaat langettivat leikillisesti Marikalle pyykkärin roolin.

Muut asukkaat, jotka valtasivat talon avausiltana, olivat Elisabet, Ville, Paul, Jani, Habib, Satu, Maria, Mari, Hannu, Petri ja Ksenia. Kaikkien tultua taloon asukkaat kilistelivät taloon tuloaan kuohujuomalla ja tämän jälkeen alkoivat perinteiset esittelyt sohvaryhmällä. Kaikki asukkaat ovat yhtä lukuun ottamatta 18-26 -vuotiaita. Porukan nuorin on 18-vuotias Mari ja vanhin 40-vuotias Satu.

Talossa on siis naisenemmistö, kun naisia on seitsemän ja miehiä kuusi. Tämän vuoden BB:hen liittyy kuitenkin heti käänne, sillä tänään taloon muuttaneet asukkaat eivät ole varsinaisia asukkaita, vaan asukaskokelaita. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että kaikki eivät jatka taivaltaan BB:ssä tänä vuonna pitkään.

Asukkaiden ohella kiinnostavaa oli tietenkin täysin uusi talo. Aluksi oli silmiinpistävää, että sisätilat olivat aika pienet. Tosin kaikkia tiloja ei heti paljastettu asukkaiden tullessa taloon. Makuuhuone on vielä hämärän peitossa, mutta yhdistetty olohuone-keittiö-oleskelutila vaikuttaa pieneltä ja myös asukkaat totesivat tämän.

Sisustus oli sen sijaan mielenkiintoinen ja aika onnistunut. Tuotanto on luonut sisätiloihin kellarimeininkiä rapatun näköiseksi maalatuilla seinillä ja useilla seinämaalauksilla. Näistä mainittakoon maalaus painemittarista ja metrokartasta. Väriä ja hitechia löytyy keittiöstä yllinkyllin, joka hämmästytti asukkaita heti alkuunsa.

Pihalle asukkaat eivät vielä olleet päässeet. Subin BB-nettisivuilla olevien kuvien perusteella on kuitenkin pääteltävissä, että pitkulaisen muotoinen piha on aika pieni. Terassi kuitenkin vaikuttaa hyvin tyylikkäältä. Pihalta löytyy aikaisempien vuosien tapaan sauna ja poreallas. Tämän kauden sisustusteema näyttäisi olevan pientä, mutta hienoa.

Asukkaiden BB-taival alkoi siis toisiinsa tutustumalla. Itseorganisoidun tutustumiskierroksen jälkeen alkoi vapaa seurustelu. He toivovat kovasti päästäkseen tutustumaan makuuhuoneeseen ja pihaan. Ensimmäiset kuulutuksetkin on jo kuultu, mutta ne ovat olleet - yllätys, yllätys - sääntörikkomus- ja mikrofonin korjaus -kuulutuksia. Myös tämän kauden ensimmäinen päiväkirjahuonevisiitti on nähty Elisabetin toimesta.

BB-kauden avausta varjostivat tekniset ongelmat. Ilmeisesti BB-talolla oli jonkinmoinen sähkökatkos, joka viivytti starttia. Lisäksi Mian astuminen taloon jäi näkemättä teknisten ongelmien vuoksi. Tekniset ongelmat näkyvät jatkuvan startin jälkeen, etenkin kuvan kanssa on ongelmia, mutta ääni pääsääntöisesti kuuluu. Sub pahoitteli ongelmia BB-nettisivuilla ja kertoi, että 24/7:n ongelmia korjataan. Viat johtuivat suurista käyttäjämääristä ainakin nettipuolella.

Suomen kuudes Big Brother kestää 97 päivää, eli finaali on 28. marraskuuta.

Lue lisää talon asukkaista sivustoltamme

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.