Big Brother 2010 päättyy tänään!

Elokuussa alkunsa saanut Big Brother 2010 päättyy tänään, kun on vuorossa kuudennen tuotantokauden Finaali. Joku nelikosta Eetu, Marika, Niko N. tai Nino on Big Brother 2010 -voittaja ja astuu ulos BB-talosta 50 000 € rikkaampana.

Reilut kolme kuukautta sitten upouuteen BB-taloon muutti 13 henkilöä, jotka olivat aluksi asukaskokelaita, mutta joista 11 onnistui lopulta saamaan täysivaltaisen asukkaan statuksen. Kaikkiaan BB-talossa nähtiin 28 asukasta, slovenialainen vaihtoasukas Sandra mukaan lukien.

Kauden yksi erikoispiirteistä oli toisella viikolla BB-talon salatilaan muuttaneet viisi edellisiltä kausilta tuttua asukasta, joista vain Niko N. ja Nino jäivät taloon täysivaltaisiksi asukkaiksi. Kuluvaa kautta väritti myös lukuisat talosta poistamiset, kun BB joutui poistamaan talosta Villen (sopimusrikkomus), Paulin (henkilökohtaiset syyt) ja Hannun (toisen asukkaan fyysisen koskemattomuuden loukkaaminen). Asukasvaihto toteutettiin kolmatta kertaa Suomen BB:n historiassa. Tällä kertaa vaihto tehtiin Slovenian BB:n kanssa, kun Niko N. matkasi Sloveniaan ja Suomeen saapui Sandra.

Finaalivaiheeseen päästiin aivan uudella tavalla. Viimeiselle viikolle selviytynyt kuusikko luuli vielä edellisenä sunnuntaina Talk Show'n jälkeen olevansa Finaalissa, mutta seuraavana tiistaina heidän niskaansa pudotettiin pommi, että he ovat vasta semifinaalissa. Viimeisellä viikolla talosta häädettiin Noora ja Petri vain kolme päivää ennen Finaalia. Tällä tavalla kuudesta semifinalistista jäi jäljelle neljä finalistia: Eetu, Marika, Niko N. ja Nino.

Finaaliin selviytyneestä nelikosta ainoastaan Marika on alkuperäisasukas ja hän ollut talossa kaikki 97 päivää päivästä numero yksi lähtien. Marikaa voi luonnehtia todelliseksi selviytyjäksi, sillä päästäkseen Finaaliin Marikan on pitänyt selviytyä kokelasäänestyksestä ensimmäisellä viikolla ja 11 häätöäänestyksestä. Tämä on Suomen Big Brotherin uusi ennätys.

Muista finalisteista uusvanhat Niko N. ja Nino ovat viettäneet talossa kahdeksan päivää vähemmän kuin Marika ja kaikista uusin asukas finalisteista on Eetu. Eetu saapui taloon vasta 13. lokakuuta, joten hän on ollut talossa tänään 53 päivää. Ensimmäistä kertaa Suomen BB:n historiassa kesken kauden tulleet asukkaat ovat Finaalissa enemmistönä. Aikaisempien vuosien Finaaleissa on ollut vähintään puolet alkuperäisasukkaita.

Tämän vuoden voittajaa on hyvin vaikea veikata. Ennakkosuosikkeina finaalipäivään lähtevät Niko N. ja Marika, joista kumpikin on noussut gallupien kärkeen, hieman gallupista riippuen. Molemmilla asukkailla on myös vahvat vastustajat katsojien keskuudessa, joten he keräävät todennäköisesti myös melkoisesti miinusääniä. Tällaisessa tilanteessa onkin mahdollista, että jompi kumpi altavastaajista, Nino tai Eetu, nouseekin yllätysvoittajaksi.

Ennakkosuosikkien asema ei ole ollut kadehdittava Suomen BB:ssä edellisvuosina. Gallup-johdossa olleet asukkaat eivät ole saaneet realisoitua gallup-kannatustaan varsinaiseen äänestykseen. Tämän ovat karvaasti saaneet kokea esimerkiksi Niko N. ensimmäisellä kaudellaan vuonna 2007 tai Esa A. viime kaudella.

Tällä fanisivustolla seuraamme finaalipäivää erityisessä liveseurannassa jo kolmatta vuotta peräkkäin. Liveseurannassa seurataan tekstimuodossa, kuinka finalistit valmistautuvat suureen iltaansa ja myös itse Finaalin kulkua. Liveseuranta käynnistyy heti aamusta. Tänä vuonna liveseurantaa on tehty jo sivupalkissa pitkin kautta ja kaikki arkistoidut viestit löytyvät sivustomme Liveseuranta-osiosta (linkit uutisen lopussa). Päivitämme myös uutisiin Finaalin ratkettua tulokset ja tunnelmat aikaisempien vuosien tapaan.

Big Brother 2010 ratkeaa suorassa Finaalilähetyksessä Subilla tänään klo 21.00 alkaen. Voittajaäänestys tämän vuoden BB-voittajasta jatkuu Finaalin loppupuolelle saakka. Tuotanto ei ole etukäteen kertonut, millainen tämän vuoden Finaali on rakenteeltaan ja miten finalistit otetaan ulos talosta. Se ainakin tiedetään, että Finaalia edeltävässä Big Brother Sunnuntai Extrassa klo 19.00 alkaen ovat vieraana kaikki talosta tällä kaudella poistuneet 23 asukasta Sandraa lukuun ottamatta.

Sunnuntai Extran juontaa Elina Viitanen ja Big Brother 2010 Finaalin Susanna Laine ja Elina Viitanen. Tänään klo 22.30:een mennessä on selvillä, kenestä tulee uusi BB-voittaja Pertun (2005), Sarin (2006), Saulin (2007), Anniinan (2008) ja Ason (2009) jälkeen.

Big Brother Sunnuntai Extra Subilla tänään klo 19.00
Big Brother 2010 Finaali Subilla tänään klo 21.00

Lue kolumnimme tämän vuoden finalisteista:
Finalistianalyysi 2010

Lue lisää liveseurannasta:
Finaalipäivän liveseuranta
Marraskuun arkistoitu liveseuranta (ei sisällä finaalipäivää)
Lokakuun arkistoitu liveseuranta
Syyskuun arkistoitu liveseuranta
Elokuun arkistoitu liveseuranta

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.