Toiseksi viimeinen viikkotehtävä onnistui

Tämän kauden 13. viikon viikkotehtävänä on ollut Pro minä, jossa asukkaat ovat kampanjoineet itsejään ja kuvitteellisia puolueitaan. Viimeisenä päivänä asukkaat pääsivät pitämään puheita, ennen kuin tehtävän tulos julistettiin.

Asukkaat oli jaettu BB:n toimesta kahteen puolueeksi, miesten vaaleansiniseen Tsäänssi-puolueeseen ja naisten vaaleanpunaiseen Anna Kaikkien Kukkien Kukkia -puolueeseen (A.K.K.K.). Heidän piti suunnitella puolueensa ja itsensä vaaliohjelmat ja vaalirekvisiitan. Näitä toteutettiin rekvisiitan valmistamisen ja kampanjatilaisuuksien avulla.

Torstaina oli vuorossa kaksi päivätehtävää. Ensin "ehdokkaat" saivat tehdä pihalla lumityöt ja sitten oli puheiden vuoro. Jokainen asukas sai pitää puheen itsestään ja hänen hyvistä puolistaan sohvaryhmän edessä. Muilla oli puheen jälkeen mahdollisuus kysyä yksi kysymys asukasta kohden. Asukkailla oli puoli tuntia aikaa valmistella puhetta, mutta kovin suurta intoa tähän ei ollut. Niinpä etenkin Nino meinasi alkaa puhua ihan väärästä asiasta.

Viikkotehtävään liittyy myös tämän viikon häätöäänestys, vaikkei sitä varsinaisesti asukkaille ole kerrottukaan. Kaikki asukkaat ovat häätöäänestyksessä, joka alkoi tiistaina. Asukkaille häätöäänestyksessä oleminen paljastettiin keskiviikkona näyttämällä heille sen hetkinen äänestystilanne. Järkytys ja hämmennys oli nähtävissä useimpien asukkaiden kohdalla.

Asukkaiden viikkotehtävässä oli tarkoitus liittää kampanjointi siihen, että asukkaat puhuisivat sen puolesta, miksi pysyä talossa tämän viikon jälkeen. Tämä tuli ilmi etenkin tämän päivän puhetehtävässä, vaikka asukkaat eivät sitä ymmärtäneet tai halunneet ymmärtää. Asukkaille on myös annettu ymmärtää, että tällä viikolla talosta lähtisi useampi asukas, vaikka todellisuudessa sunnuntaina häädetään vain yksi asukas.

Puheiden pidon jälkeen BB julisti aika pian viikkotehtävän päättyneeksi, eikä tulosten kuuluttamiseen mennyt pitkää aikaa. BB kutsui asukkaat sohvalle ja alkoi luetella tuttua litanjaa. Kunnes tuli tuloksen julkistamisen aika, alkoi talossa soida dramaattinen musiikki. Asukkaat hämmentyivät jälleen kerran, mutta arvelivat tehtävän kuitenkin onnistuneen. He olivat oikeassa, sillä musiikin loppumisen jälkeen BB ilmoitti viikkotehtävän onnistuneen.

Asukkaat intoutuivat ilonhuutoihin. Ilo oli ylimmillään, sillä he pääsisivät tekemään kauppaostoksia maksimiviikkobudjetilla, eli 222,88 €:lla. Jälleen oli yksi onnistunut viikkotehtävä takana ja jäljellä on vielä yksi viikko ja luultavasti yksi viikkotehtävä.

Lue lisää viikkotehtävän kulusta:
Asukkaat jaettiin puolueisiin, viikkotehtävässä politiikkaa (15.11.2010)
Eetu voitti musiikkitietovisan semifinaalin, sai soiton ulkomaailmasta (16.11.2010)
Viikkotehtävässä vaalikampanjointia, Marika voitti rinnakkaisviikkotehtävän (17.11.2010)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.