Viikkotehtävässä vaalikampanjointia, Marika voitti rinnakkaisviikkotehtävän

Asukkaat pääsivät kampanjoimaan kehitteliään puolueita kampanjatilaisuudessa. Illalla talossa käytiin musavisan finaali, jonka voittajasta kruunattaisiin BB:n musatietäjä vuonna 2010.

BB oli koonnut asukkaat sohville päivätehtävää varten. Se oli osa viikkotehtävää, jossa asukkaat on jaettu kahteen puolueeseen. Keskiviikon päivätehtävässä asukkaat pääsisivät kampanjoimaan puolueidensa puolesta, miehet Tsäänssi-puoluettaan ja naiset Anna Kaikkien Kukkien Kukkia -puoluetta (A.K.K.K.).

Tehtävänanto aihetti jälleen ihmetystä, eikä kaikki tienneet mitä piti tehdä. Lopulta kampanjoinnin tarkoitus saatiin selvennettyä jopa Elisabetille. Asukkaiden piti päivätehtävässä suunnitella kampanjatilaisuus. Sinne piti miettiä ohjelmaa ja tarjoilu. BB toimittaisi myöhemmin asukkaille tarpeistoa.

Miehet päättivät tarjota tilaisuudessa mm. kahvia, pullaa ja pizzaa. Ohjelmaksi he suunnittelivat esittävänsä erilaisia hahmoja, kuten opiskelijoita, joiden asioita Tsäänssi-puolue aikoo ajaa. Kaikkien yllätykseksi BB oli toimittanut jopa pizzan miesten kampanjatilaisuutta varten.

Naiset suunnittelivat maltillisempaa ja hieman maanläheisempää kampanjatilaisuutta. Hekin ottivat kahvia ja pullaa, mutta heidän teemansa olivat myös eläimet. Niinpä he toivoivat BB:ltä myös koiraa. Tämäkin toive yllätten toteutettiin ja päivätehtävän suorituksen käynnistyttyä BB-talon pihalta löytyi koira.

Päivätehtävän suoritus meinasi unohtua koiran hoivaukseen. Koira oli kaksivuotias länsiylämaanterrieri Nukka. Koiravieras on jo toinen vajaan viikon sisään, sillä viime perjantaina BB-talossa vieraili Paavo-koira, kun asukkaat olivat nimeämässä toisiaan häätöäänestykseen BB-talon salatilassa.

Lopulta asukkaat pääsivät myös päivätehtävän kimppuun. Miehet esittivät suunnittelemansa esityksen, jossa jokainen Tsäänssi-puolueen jäsen esitti jotain hahmoa ja tietenkin tsäänssiläiset olivat ymmärtäväisiä tälle ja lupailivat maat ja mannut, kuten poliitikot yleensäkin. Naisten ohjelma oli perinteisempi, koska se sisälsi lähinnä heidän vaaliohjelmansa kertaamista. Toki Nukka-koira oli hankittu tapahtuman vetonaulaksi.

Välillä toisen puolueen ohjelma meni kiivaaksi väittelyksi, mutta vielä enemmän toisen puolueen tarjoilut kiinnostivat. Kampanjatilaisuus saatiin kuitenkin vietyä läpi hyvässä hengessä. Päivätehtävä saatiin päätökseen, kun BB käski asukkaat sohville.

Marika voitti "Pleikkarin"

Illemmalla jatkui rinnakkaisviikkotehtävän suoritus. Asukkaiden rinnakkaisviikkotehtävänä oli pelata Buzz-musiikkitietokilpailua, jonka alkuerät käytiin maanantaina, semifinaalit tiistaina ja tänään oli vuorossa finaali. Pelissä oli mukana enää kolme asukasta, Eetu, Marika ja Noora.

Finaalin voittajalle olisi luvassa huikea palkinto, mutta myös muut finalistit tultaisiin palkitsemaan. Musiikkitietokilpailusta pudonneet asukkaat saivat seurata finaalia ja kannustaa suosikkiaan, mutta finaalin kulkua he eivät saaneet häiritä.

Musiikkitietokilpailun finaali alkoi Eetun ja Marikan johtaessa, mutta jossain vaiheessa Eetu karkasi omille teilleen ja Marika putosi Nooran taakse kolmanneksi. Marikan tilanne näytti jo epätoivoiselta, mutta viimeisessä vaiheessa hän pystyi tasoittamaan tilit ja nousi lopulta Eetun ohi voittajaksi.

Pelin loppuvaiheet olivat sähäkät ja äänekkäät. Muut asukkaat huusivat Marikalle ohjeita nappien painamiseksi ohjaimissa ja voitto ratkesi lopulta, kun katsomosta huudettiin vain "rämpytä vaan jotakin". Välillä raskaasti kironnut Marika puhkesi ilonhuutoihin voiton ratkettua hänen hyväksensä.

Eetu oli pettyneen oloinen kisan päätyttyä. Noora oli jo tippunut hieman aikaisemmassa vaiheessa. Pian finaalin päätyttyä BB-talon päällikkö Niko N. kutsuttiin päiväkirjahuoneeseen, jossa hänet ohjeistettiin palkintojenjakoa varten. Avukseen Niko N. otti Elisabetin ja kaksikko jakoi palkinnot.

Kolmanneksi sijoittunut Noora ja toiseksi sijoittunut Eetu saivat palkinnoikseen Buzz-pelit ja -ohjaimet. Voittaja Marika sai Playstation-pelikonsolin ja nainen oli ikionnellinen. Eetu totesi, ettei häntä harmittanut kovin paljon, sillä hänellä on jo samainen pelikonsoli. Marika sanoi, että sittenhän tämä meni hyvin voiton osalta. Eetukin myönsi, että voittaja oli oikea.

Marika voitti siis rinnakkaisviikkotehtävän, joka vaikuttaa varsinaisen viikkotehtävän onnistumiseen. Varsinainen viikkotehtävä on yhä käynnissä. Ilta BB-talossa jatkui musavisan finaalin jälkeen rennoissa tunnelmissa. Talossa ovat parhaillaan käynnissä Elisabetin syntymäpäiväjuhlat.

Lue tehtävänannot Subin BB-nettisivuilta:
Päivätehtävä: Kampanjatilaisuudet
Rinnakkaisviikkotehtävä: Musiikkitietovisa (15.11.2010)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.