Viikkotehtävä epäonnistui toista kertaa putkeen

Asukkaiden viikkotehtävänä oli tällä viikolla olla risteilyllä M/S Big Brotherilla ja suorittaa merihenkisiä haasteita. Jälleen kerran asukkaat joutuivat pettymään, kun BB ilmoitti viikkotehtävän epäonnistuneen.

Risteily M/S Big Brotherilla käynnistyi maanantai-iltana, kun viime viikolla asukkaat pelastautuivat alukselle autiolta saarelta. Asukkaiden tehtävänä oli suorittaa merihenkisiä haasteita. Heidän vedonlyöntiprosenttinsa oli 99.

Viikkotehtävää varten asukkaat saivat BB:ltä tehtävään sopivat vaatteet ja BB-talo oli koristeltu merihenkisellä rekvisiitalla. Asukkaat oli jaettu kolmeen ryhmään, kun BB-talon päällikkö Satu oli jakanut porukan A-, B- ja C-luokan matkustajiin. A-luokan matkustajat saivat syödä kapteenin pöydässä heille toimitettuja ruokia sekä talon elintarvikkeita. B-luokan matkustajat saivat käyttää kaikkia talon elintarvikkeita ja C-luokan matkustajat joutuivat tyytymään BB:n heille toimittamiin elintarvikkeisiin.

Viikon hallitsevana teemana olivat erilaiset keskustelut, joita käytiin mm. parisuhteesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta, joihin jokaisen asukkaan oli osallistuttava.

Myös näitä merihenkisiä haasteita oli ohjelmassa. Tärkein tehtävä oli öiset kansivahdit laivan kannella, eli BB-talon pihalla. Vahtien täytyi pitää kiinni ruorista kahdella kädellä pelastusliivit päällä, eikä vahdissa saanut nukkua. Vahtivuorot pidettiin maanantai-tiistai sekä keskiviikko-torstai -öinä. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä vahtivuorot oli peruttu Riikan syntymäpäiväjuhlien vuoksi.

Tiistaina B-luokan matkustajat saivat mahdollisuuden voittaa itselleen säilykkeitä "metsästämällä" pelastusrenkaalla niitä laivan kannelta, eli BB-talon pihalta. Parhaiten tehtävässä suoriutui Ksenia, joka onnistui nappaamaan peräti neljä purkkia itselleen ja kanssa-matkustajilleen.

Muissa haasteissa asukkaat pääsivät marssimaan tehtäväalueelle ja huutamaan keksimiään iskulauseita keskiviikkoaamuna. Samassa yhteydessä asukkaat selvittivät köysivyyhdin solmuja. Keskiviikkoiltana BB ohjeisti asukkaat pelaamaan laivanupotusta, mutta asukkaiden rikottua pelin sääntöjä, BB keskeytti pelin ja Petri ja Ville hylättiin. Peliä ei koskaan enää jatkettu.

Torstai oli viikkotehtävän viimeinen päivä. Päivä sujui laiskoissa tunnelmissa, asukkaat pääosin nukkuivat, eikä uusia haasteita enää tullut. Päivätorkkujen jälkeen BB kutsui asukkaat sohvalle kuulemaan viikotehtävän tuloksen. BB:n ilmoitus oli tyly: Viikkotehtävä oli epäonnistunut ja asukkaiden viikkobudjetti on nyt vain 2,56 €.

Ennen tuloksen julkistusta BB näytti asukkaille videon, jossa heille näytettiin viikkotehtävän virheitä. Videolla nähtiin, kun Vilhelmiina oli laivan kannella ilman pelastusliivejä hänen tullessaan vahtivuoroonsa. Toisessa klipissä olivat Petri ja Ksenia, joissa kaksikko piti ruorista kiinni noin sekunnin vain yhdellä kädellä. Kolmannessa klipissä nähtiin Mian nuokkuvan, josta BB oli kuuluttanut sääntörikkomuskuulutuksen. Lopuksi nähtiin vielä Ninon kovaa sanailua Mialle hänen virheestään.

Viikkotehtävän tulos otettiin pettyneenä vastaan. Asukkaat sadattelivat nähtyjä virheitä ja erityisesti Petrin ja Ksenian virhettä pidettiin pahana. Tässä Petri oli yllättäen irrottanut käden ruorista, eikä kertonut tästä Ksenialle, joka ei ollut valmiina. Mia selitti, ettei nukkunut nähdyssä klipissä, mutta todettiin, ettei Mia tehnyt tätä selväksi (silmiä ei näkynyt). Myöhemmin Mia pyyteli anteeksi ja sanoi, että saattoi olla mahdollista, että hän nukkui sittenkin.

Edessä on nyt toinen perättäinen viikko laihalla viikkobudjetilla. Asukkaat ovat onnistuneet vain ensimmäisessä viikkotehtävässään tällä kaudella, muut ovat epäonnistuneet.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.