Viikkotehtävä onnistui vihdoin

BB-talossa oli tällä viikolla farmiaiheinen viikkotehtävä, jossa asukkaiden piti elää maalaishenkistä elämää. Asukkaat olivat kärvistelleet kolme viikkoa minimibudjetilla hävittyään kolme viikkotehtävää, mutta tällä viikolla kurssi muuttui.

Edellisviikkojen hävityistä viikkotehtävistä huolimatta asukkaat lähtivät uuteen viikkotehtävään 99:n vedonlyöntiprosentilla. Farmi-viikkotehtävää varten asukkaat saivat maalaishenkiset vaatteet Paulia lukuun ottamatta. Paul sai päiväkirjahuoneesta hirviasun ja kyltin "Minä olen Tuholainen".

Paulin oli tarkoitus tehdä salatehtävää, jossa sabotoida viikkotehtävää. Viikkotehtävä olisi onnistunut, jos viikkotehtävä onnistuisi. Salatehtävä lopetettiin kuitenkin jo tiistaina, koska BB päätti näin. Paul ehti maanantaina kaataa heinäpaaluja päivätehtävässä, jossa asukkaat nostelivat heiniä paaluille. Asukkaat saivat Tuholaisen kiinni, eikä sabotoinnista tullut mitään.

Paulin olisi pitänyt tehdä tuhotyönsä salaa, mutta epäonnistui karkeasti heti alkumetreillä. Ilmeisesti tuotanto ajatteli lopettaa salatehtävän, jotta asukkailla olisi edes jotain mahdollisuuksia onnistua viikkotehtävässä.

Salatehtävän kuivuttua kasaan viikkotehtävä koostui päivätehtävistä, kuten kolme edellistä viikkotehtävää. Maanantaina oli heinäntekoa ja fantasiaeläimien maalausta, tiistaina mm. lampaiden laskentaa ja fantasiaeläimien askartelua ja keskiviikkona kanojen viemistä aitaukseen ja kananmunien keruuta sekä fantasiaeläimien muovaamista jäätelöstä. Lisäksi tiistain ohjelmaan kuului illanistujaiset ja keskiviikkona BB-farmille saapui jäätelökioski, eli ohjelmassa oli jäätelökestit.

Päivätehtävät hoidettiin hyvällä asenteella. Etenkin eläinaiheiset tehtävät, joissa tehtäväalueelle oli tuotu oikeita eläimiä saivat naiset haltioihinsa. Elisabet oli aivan täpinöissään eläinystävistä, vaikka etenkin lampaiden laskennassa neitokainen oli kovasti huolissaan, etteivät lampaat satuttaisi itseään asukkaiden ottaessa niitä kiinni ja viedessä aitaukseen. Fantasiaeläinten muovaaminen jäätelöstä oli paha paikka tytöille, sillä jäätelöä ei saanut syödä, mutta tilanne korvattiin jo samana päivänä jäätelökesteillä, jolloin jäätelöä sai syödä yllinkyllin.

Eläimet olivat kuitenkin koko ajan valvonnassa niin tuotannon kuin niiden omistajien taholta. Lampaiden omistajat kertoivat Subin BB-nettisivuilla, että lampaat olivat tottuneet ihmisiin, eikä heillä ollut mitään hätää. Omistajien mielestä asukkaat olivat jopa liian varovaisia ja heidän kiinniottotaktiikkaansa ei ollut paras mahdollinen, todetaan BB-nettisivuilla.

Torstaina asukkailla oli päällikkökilpailu. Pukkimittelössä Niko N. uudisti päällikkötittelinsä. Torstaina asukkaat valmistelivat myös esityksiä illan latotanssi-iltamiin. Ohjelmassa oli Talent, tanssiesityksiä, epämuodikas muotishow ja "Miss" Suomi -kisa. Muotishow'hun naiset osallistuivat mitä kauheimmilla vaatekokonaisuuksilla ja "Miss" Suomessa miehet olivat pukeutuneet naisiksi. Missikisan voitti Petri. BB tarjosi iltamissa asukkaille syötävää, juotavaa ja musiikkia Singstarilla ja ilman.

Viikkotehtävä jatkui aina perjantaiaamuun asti. Kaksi viimeistä yötä asukkaat joutuivat nukkumaan olohuoneessa, koska makuuhuone oli varattu isäntäväelle. Todellisuudessa mitään isäntäväkeä ei ollut olemassakaan. Torstain ja perjantain välisenä yönä kuumeinen Niko N. sai ainoana nukkua koko yön makkarissa, muut pääsivät makuuhuoneeseen vasta aamulla noin puoli yhdeksältä. Niko N. ei saanut sairastumisensa takia osallistua iltamiin. Nyt Niko N. on jo hyvässä kunnossa.

Pian herätyksen jälkeen perjantaina BB kokosi asukkaat sohvalle. BB ilmoitti, että viikkotehtävä on päättynyt ja viikkotehtävän roolivaatteet on palautettava varastohuoneeseen. Asukkaat olisivat halunneet kuulla jo viikkotehtävän tuloksen, mutta se jäi tuonnemmaksi.

Viimein alkuiltapäivästä tuli tuloksen julkistamisen aika. Asukkaat jännittivät, käynnistyisikö televisioruutu jälleen kerran ja kertoisi epäonnistumiset. Kun BB oli kuuluttanut "Viikkotehtävä on...", oli edessä piinallinen, pitkältä tuntuva odotus. Riemu repesi, kun kaiuttimista kuului "...onnistunut!" Välittömästi asukkaat alkoivat pohtia kauppareissua 350,24 €:n budjetilla.

Viikkotehtävä saatiin onnistuneeksi ensimmäistä kertaa kolmeen viikkoon. Tätä ennen asukkaat ovat onnistuneet vain ensimmäisessä viikkotehtävässään, jossa piti rakentaa joukkueittain kilpa-ajoneuvot. Tunnelma oli luonnollisesti korkealla onnistumisen jälkeen.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.