Vilhelmiinasta päällikkö, Ksenia rangaistuksena sivuun päällikkökilpailusta

Viikon tauon jälkeen Big Brother -taloon valittiin päällikkö torstaina. Ksenia ei saanut osallistua päällikkökilpailuun, jossa kierrätysnäppäimistöistä piti rakentaa lause.

Asukkaat leijuivat vielä onnistuneen viikkotehtävän jälkitunnelmissa, kun Petri tuli päiväkirjahuoneesta keltaisen lapun kanssa. Petri luki lapusta asukkaiden tämän viikon päällikkökilpailun. BB-talo saisi viikon tauon jälkeen uuden päällikön BB:n peruttua viime viikon päällikkökilpailun.

Tehtävänluvun jälkeen pääsi BB ääneen. Ensin ilmoitettiin, että päälliköllä on koskemattomuus nimeämisissä ja hänellä on myös muita etuja. Tämän jälkeen BB ilmoitti, että Ksenia on rikkonut sääntöjä useaan otteeseen. Ksenia on kastellut mikrofoneja useaan otteeseen talossa ollessaan, viimeksi viime yön pikkujouluissa, joista tämä rangaistus langetettiin.

Rangaistuksena Ksenia ei saa osallistua tämän viikon päällikkökilpailuun. Kuultuaan rangaistuksestaan Ksenia heitti vitsillä, ettei olisi halunnutkaan osallistua päällikkökilpailuun. Heti perään hän totesi, että kyllä se oikeasti olisi kiinnostanut. Myöhemmin Ksenia valitteli, että kerrankin olisi ollut sellainen päällikkökilpailu, jossa hänellä olisi mahdollisuuksia jopa voittaa. Ksenia sai mennä seuraamaan kilpailua ulos ja kannustaa muita asukkaita.

Muut asukkaat valmistautuivat kilpailemaan päällikön tittelistä. Heidän tehtävänään oli kerätä BB-talon pihalle tuoduista kierrätysnäppäimistöistä BB:n ilmoittama lause. Lause oli: "BB-talo kierrättää jätteensä". Asukkaiden oli tarkoitus irrottaa yksittäin näppäimet ja kiinnittää ne henkilökohtaiseen tauluunsa. Kun lause oli valmis, on se vietävä pihan seinälle niin, että kirjaimet eivät tipu.

Lauseen oli tietenkin oltava oikein ja kirjaimet suorassa rivissä. Kun kirjain oli kiinnitetty, sen paikkaa ei saanut enää vaihtaa. Kirjaimia ei riittänyt kaikille täydelliseen lauseeseen. Työvälineenä asukkailla oli ruuvimeisseli kirjainten irroitukseen ja suoja-asuina hupparit ja suojalasit.

Päällikkökilpailu eteni tasaiseen tahtiin. Aluksi näytti, että Niko N. nappaa jälleen päällikkyyden, koska hän oli tehtävässä pitkällä. Ensimmäisenä taulunsa sai valmiiksi kuitenkin Elisabet, joka kiinnitti taulunsa seinälle. Häneltä kuitenkin tippui pihalle yksi kirjain, jonka hän poimi takaisin tauluun. Seuraavina valmiina olivat Marika ja Inka, mutta Inka oli ainakin poissa pelistä, koska hänen kirjaimensa taulussa olivat aivan sikin sokin.

Loput asukkaat, jotka saivat osallistua päällikkökisaan, jatkoivat urheasti tehtävän suoritusta. Seuraavina taulunsa saivat valmiiksi Vilhelmiina ja Niko N., mutta Niko N. oli ainakin siirrellyt kirjaimia niiden laiton jälkeen, mikä oli säännöissä kielletty. Pikku hiljaa viimeisetkin taulut saatiin seinälle, tosin ainakin Nino jätti tehtävän kesken, eikä saanut aikaan täydellistä lausetta.

Päällikkökilpailun päätyttyä alkoi kova spekulaatio. Elisabet oli epävarma, vaikka oli nopein. Elisabet epäili, että hänet hylätään, koska häneltä putosi kirjain maahan. Monet veikkailivat, että Marikasta tulee uusi päällikkö BB-taloon. Asukkaat jäivät kuitenkin rauhallisin mielin odottamaan tuloksen julkistamista.

Torstain yllätykset eivät rajoittuneet viikkotehtävän tulokseen. Myös päällikkökilpailun tulos tarjosi yllätyksen, kun BB julisti uudeksi päälliköksi Vilhelmiinan. Asukkaat olivat täysin pöllämystyneet ja ihmettelivät, millä perusteella päällikkö määräytyi, Vilhelmiina mukaan lukien. BB kertoi tuloksen julkistuksen yhteydessä, että Vilhelmiina oli nopeiten sääntöjen mukaan päällikkökilpailun suorittanut asukas.

Vilhelmiinalla on koskemattomuus perjantaina järjestettävissä nimeämisissä. Todennäköisesti myös uusilla asukkailla Eetulla ja Inkalla on myös koskemattomuus. Päällikkökilpailun tuloksen jälkeen alkoi spekulaatio, mitä päällikkö saa tehdä. Ruokatilausten lisäksi muistutetaan myös päällikön mahdollisista ikävistä valinnoista, joita BB mahdollisesti määrää tekemään.

Ilta BB-talossa jatkui raukeissa merkeissä ja jo pikku hiljaa nukkumaanmenoa odotellessa.

Lue päällikkökilpailun tehtävänanto Subin BB-nettisivuilta

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.