Viikkotehtävä onnistui yllättäen

Puuduttavan Unelmia ja toimistohommia -viikkotehtävän päätös oli torstaina. Viikkotehtävän lopputulos yllätti kaikki, kun Big Brother julisti tehtävän onnistuneeksi.

Maanantaina alkaneessa viikkotehtävässä asukkaat joutuivat työskentelemään toimistohommissa Tarpeellisten Instituuttien Virastossa (TIV). Aluksi työpisteitä oli neljä, joissa tehtiin konekirjoitusta, leimaamista, lyijykynien teroitusta ja pakkaamista sekä pidettiin yllä keskustelua.

Tehtävät olivat puuduttavia. Konekirjoituksessa piti puhtaaksikirjoittaa käyttöohjetta ja aukikirjoittaa Ninon ja Hannun päiväkirjahuonenauha. Leimauspisteessä leimattiin tyhjiä A4-arkkeja TIV:n virallisella leimalla. Lyijykyniä teroitettiin pakattiin paperiin neljän pakkauksiin, jotka toimitettiin 77 pakkauksen erissä varastohuoneeseen. Keskustelupöydässä piti keskustella koko työpäivän ajan, tauot pois lukien.

Uusien asukkaiden tullessa keskiviikkona he liittyivät keskustelupöytään, mutta torstaiksi taloon tuotiin uusi työpiste. Uudessa työpisteessä oli lukematon määrä videonauhoja, joita piti kelata alkuun yhdellä videonauhurilla. Kaikissa työpisteissä työskenneltiin pareittain. Työpisteitä vaihdettiin aina taukojen jälkeen, joten jokainen pääsi työskentelemään useissa työpisteissä moneen kertaan.

Suurin haaste tehtävässä taisi olla keskusteluryhmä, jossa oli vaikeuksia pitää keskustelua yllä. Pahimmillaan yhtäjaksoista keskustelua oli 3,5 tuntia ja, jos toinen asukas poistui WC:hen tai pk-huoneeseen, oli toisen puhuttava yksin koko ajan. Muissa työpisteissä haasteita aiheutti temppuilevat laitteet, kuten ikivanhat kirjoituskoneet tai helposti hajoilevat teroittimet. Kaikista helpoin taisi olla leimauspiste, jossa piti vain käännellä paperia ja lyödä siihen leima.

Keskiviikon päätteeksi BB-talossa järjestettiin TIV:n pikkujoulut. Pikkujoulut venyivät aamuun asti kosteissa tunnelmissa. Osa asukkaista oli mennyt nukkumaan jo kolmen-neljän maissa yöllä, mutta ainakin Niko N. ja Vilhelmiina juhlivat lähes herätykseen saakka.

Herätys viimeiseen työpäivään tapahtui klo 07.00 ja kovimmat juhlijat ehtivät nukkua vain noin puoli tuntia. Osa asukkaista oli vielä humalassa herätyksen tullessa ja kaikkia oli vaikeuksia saada ylös sängystä. Esimerkiksi Niko N:n Hannu joutui kantamaan olohuoneen puolelle. Suurinta osaa asukkaista vaivasi kova krapula.

Viimeinen työpäivä oli todella vaikea. Lähes kaikilla oli vaikeuksia pysyä hereillä ja useat asukkaat oksentivat useaan kertaan päivän aikana. Työskentelystä ei meinannut tulla mitään ja yhdessä vaiheessa suurin osa asukkaista päätti aloittaa lakon. Asukkaat Marikaa ja Kseniaa lukuun ottamatta menivät leimaamaan kellokorttinsa ja lopettivat työt. Lakko ei kuitenkaan kestänyt paria minuuttia kauempaa, kun BB kuulutti sääntörikkomuksesta ja lakko oli ohi välittömästi.

Päivä eteni todella vaivalloisesti, vaikka edelliset päivät oli suoritettu mallikelpoisesti. Työtehtäviä suoritettiin laiskanlaisesti ja porukka nukahteli milloin työpisteille, milloin vessaan. Sääntörikkomuskuulutuksia kuultiin tiuhaan tahtiin, mutta päivä saatiin pulkkaan hieman ennen kello 16:a. Puhtaat paperit viikkotehtävän viimeisestä päivästä saavat ainoastaan Marika ja Ksenia, joilla oli asenne kunnossa. Tosin he olivat myös parhaimmassa kunnossa bileiden jälkeen. Varauksin viimeisestä päivästä suoriutui hyvin myös Hannu.

Asukkaat olivat varmoja, että viikkotehtävä on epäonnistunut. He olivat varautuneet elämään minimibudjetilla, kaali- ja riisikuurilla. Yllätys olikin suuri, kun BB julisti tehtävän onnistuneeksi. BB oli kutsunut asukkaat sohvalle. Kaiuttimista kuului aluksi mielikuvituksekas tarina, mitä viikkotehtävän työtehtävien tuotoksille tapahtui. BB kuulutti, että virheitä tehtiin, mutta niitä ei huomioitu. Onnistuneen viikkotehtävän ansiosta asukkaat saivat 254,72 €:n viikkobudjetin.

Viikkotehtävän tulos oli todella yllättänyt kaikki. Niko N. ja Petri miettivät, että he olivat ilmoittaneet pk-huoneessa käyneensä lakkoneuvotteluja. Miehet uskoivat, että tällä oli jotain vaikutusta viikkotehtävän lopputulokseen. Kaikki aikaisemmat valitukset BB:n epäreiluudesta oli poispyyhkäisty. Valitus oli kovaa, vaikka humala ja krapula oli itseaiheutettua.

Viikkotehtävä onnistui nyt kolmatta kertaa peräkkäin.

Viikkotehtävä on onnistunut!(Subin BB-nettisivut)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.