Bakteeriepidemia Norjan BB:ssä, myös Suomessa varaudutaan

Norjan Big Brother -talossa havaittiin maanantaina bakteeriepidemia, joka aiheuttaa asukkaille iho-oireita. Norjan BB:ssä asukkaille aloitettiin lääkekuuri ja myös Suomen BB-talossa tilanteeseen varauduttiin, kertovat Subin BB-nettisivut.

Maanantaina Norjan BB:n asukkaat saivat iho-oireita ja heidän ihonsa alkoi kutisemaan. Paljastui, että tähän oli syynä strafylokokki-bakteeri. Norjan BB:ssä asukkaat tavannut lääkäri kertoi Subin BB-nettisivuilla, että Strafylokokki aiheuttaa näppylöitä iholle, jotka saattavat aueta, kun ihoa esimerkiksi sheivataan, jolloin bakteeri leviää. Hoitona bakteeriin on antibiootti.

Bakteeri on saattanut levitä asukkaiden keskuudessa Norjan BB-talossa, kun asukkaat ovat lähikontaktissa esimerkiksi nukkuessaan. Lääkäri tutki Norjan BB-asukkaat ja vaihtoasukas Janican ja määräsi ensin kolme norjalaisasukasta ja Janican antibioottikuurille. Myöhemmin myös loput asukkaat laitettiin lääkekuurille.

Janica laitettiin antibioottikuurille varmuuden vuoksi, jottei hän levittäisi bakteeria palatessaan Suomeen. Suomeen tulleelle Siv Anitalle aloitettiin lääkekuuri Suomen BB-talon päiväkirjahuoneessa siltä varalta, että norjalainen on saanut tartunnan. Siv Anita tapasi lääkärin tiistaina.

Lääkärin mukaan strafylokokki-bakteeri on vaaraton ja sitä on piilevänä kaikkien ihmisten ihossa ja limakalvoilla. Subin BB-nettisivujen mukaan Suomen BB varautuu toimenpiteisiin bakteerin mahdollisen leviämisen estämiseksi.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.