Ruoan puute kiristi hermoja ja näkyi BB-TV:ssä

Television orjat -viikkotehtävän toisen päivän hallitseva teema oli ruoka. Talossa oli lähes koko päivän niukat ruokavarat, joka kiristi asukkaiden hermoja ja oli pääaiheena päivän BB-TV:n uutisissa. Illalla asukkaat tosin saivat helpotusta ruokakriisiinsä.

Maanantaina BB-talossa alkoi viikkotehtävä television orjat, jossa asukkaiden tehtävänä oli tehdä televisio-ohjelmia BB:n antamien ohjelmakategorioiden mukaisesti. Ensimmäisenä päivänä asukkaat tekivät kaksi ohjelmakokonaisuutta ja tiistaina ohjelmanteko jatkui.

BB-TV:n päivä teema oli ruoka. Se näkyi jokaisessa lähetyksessä esitetyissä tv-uutisissa, jossa asukkaat kertoivat BB-talon tämän päivän tapahtumista. Päivän ensimmäisessä uutislähetyksessä ankkurina ollut Sebastian kertoi Kim Jong Illin kaapanneen vallan BB-talossa ja muuttaneen talon kommunismin pesäkkeeksi. Uutisissa todettiin, että tästä syystä mm. talon ruokavarat olivat lähes olemattomat.

Vaikka uutisissa talon ruokatilannetta käsiteltiin leikin varjolla, totuus oli se, että päivällisellään asukkaat söivät käytännössä viimeiset ruokansa. Asukkaat olivat vihaisia Big Brotherille, sillä he eivät olleet saaneet kunnolla vatsojansa täyteen päivän aikana. Ihmetystä aiheutti, miksi he eivät olleet saaneet ruokaa kunnolla, vaikka asukkaat olivat onnistuneet viime viikon viikkotehtävässä.

Erityisen harmissaan asukkaat olivat vaihtoasukas Siv Anitan puolesta, koska he joutuivat näyttämään vieraalleen köyhää puolta Suomen BB:stä. Myöhemmin illalla tilanne kuitenkin korjaantui, kun BB ilmoitti Tanjan välityksellä, että BB:llä on ollut logistisia ongelmia ruoan toimituksessa viime viikkotehtävän jälkeen. Ongelmat on nyt kuitenkin korjattu ja asukkaille toimitettiin runsaasti ruokaa varastohuoneeseen. Jatkossa onnistuneesta viikkotehtävästä palkitaan ruhtinaallisesti, mutta epäonnistumisesta he eivät vastaavasti saa mitään.

Ruoan puutteesta huolimatta päivän BB-TV:n lähetykset on toteutettu hyvällä huumorilla ja asenteella. Päivän aikana asukkaat ovat päässeet ideoimaan kalastajadokumenttia, zumba-tuntia ja uuden saippuasarjan. Saippuasarjan "Epäkauniit ja epärohkeat" näyttely oli juuri niin tönkköä ja kliseistä kuin saippuasarjassa pitää ollakin. Päätähtinä jatkuvajuonisessa sarjassa ovat olleet Veera, Mikael, Ben ja Rami, mutta myös muita asukkaita on nähty sivurooleissa. Uudesta saippuasarjasta nähty toistaiseksi kolme jaksoa, mutta lisää on luvassa.

Toisen BB-TV -päivän päätteeksi BB lupasi asukkaille käyttöön myös saunan ja porealtaan, tosin ilman alkoholia. Saunaan ja porealtaaseen pääsevät kaikki Stefania ja Ramia lukuun ottamatta. Stefan ja Rami ovat käyttäytyneet huonosti saunassa ja polttaneet jalkansa ilmeisesti kiukaassa jollain saunomiskerralla. BB kumosi tiistai-illaksi myös päiväunikiellon, mutta se palaa voimaan jälleen keskiviikkoaamuna.

Tunnelma BB-talossa piristyi huomattavasti ruokatäydennyksen jälkeen. Ilta jatkui iloisissa tunnelmissa ja nyt on hyvä hetki latailla akkuja uutta tv-päivää varten.

Lue tiistain ohjelmatyypit Subin BB-nettisivuilta:
Lisäys viikkotehtävään: Tiistaipäivän tv-ohjelmien kategoriat
Lisäys viikkotehtävään: Tiistai-illan tv-ohjelmien kategoriat

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.